היי כולן

היי כולן

סיימתי אתמול את 5 ימי האיקקלומין הרופא שלח אותי ביום ה-14 למחזור לשתי בדיקות 1-בדיקת דם של: פרוגסטרון, פרולקטין ו-estradiol - מה זה ??? 2-למעקב זקיקים האם את המעקב זקיקים עושים פעם אחת ? רק ביום ה-14 ? ומה המטרה? לדעת אם היה לי ביוץ, או יהיה לי ? כי אם אני מקבלת מחזור כל 24-25 יום, הרי שהביוץ כבר היה, לא ? מה המטרה של בדיקות הדם ? נ.ב. קצת "התבאסתי" לראות שכתוב בהפניה לבדיקות דם infertility female תודה

מיכלושית,

לגבי החלק השני של שאלתך מחזור של 24-25 מצביע על ביוץ ביום ה-10. האיקקלומין אמור לדחות את הביוץ לכיוון היום ה-14 (כ-4-5 ימים לאחר סיום האיקקלומין). אני מבינה שקבלת איקקלומין כדי לגרום אצלך לדחיה של יום הביוץ לכיוון היום ה-14. זו גם הסיבה למה הופנית למעקב זקיקים ביום ה-14. המטרה היא לראות באולטרה סאונד את התפתחות הזקיק, ולראות לפי גודל הזקיק מתי הביוץ מתקרב, ואז אתם צריכים לעבוד קשה וליהנות הרבה כדי שהביוץ גם יצליח בדיקות הדם אמורות להראות שישנה הפרשה תקינה של ההורמונים שגורמים לביוץ

לולה

לפי מה שהבנתי מדברייך, עכשיו המחזור שלי יתרחש כל 28 יום ? חוצמזה, האם אפשרי לקיים יחסי מין יום לפני הבדיקה? (פשוט, החודש אנחנו אוהבים יום כן יו לא) או שלא כדאי? אני מבינה שזו בדיקה ואגינלית, נכון? יא כמה שאלות אני שואלת ...

פּוֹנְג

New member
אפילו צריך ../images/Emo13.gif

הבדיקה נועדה לראות מה שלום הזקיק שלך, מה הגודל שלו ולהעריך מתי יהיה הביוץ אבל, לא על כולן האיקקלומין משפיע ויכול להיות שאצלך (אי אפשר לדעת עד שלא יציצו לך שמה) הביוץ מתקרב יותר מהר למרות האיקקלומין ואנחנו כבר יודעות שלקראת ביוץ צריך להשתולל
אז בודאי שצריך

היי פונגל'ה ../images/Emo6.gif

לפני בדיקה אצל הגניקולוג אנחנו לא מקיימים יחסים כי ....לא נעים מה קורה עם מעקב הזקיקים ? זה נעים ? וחוצמזה ...קצת (הרבה) קשה יום כן יום לא ... לא ??

פּוֹנְג

New member
נעים נעים ../images/Emo13.gif אבל אם לא נעים לך

אז תעשו את זה יום לפני ויום אחרי. כן, זה לא פשוט יום כן ויום לא...

ערכי פרוגסטרון???

יש למישהי\ו מושג מה הם הערכים התקינים. אם יש כאילו ? מעל איזה ערך נחשב שהיה ביוץ?

פּוֹנְג

New member
זה די תלוי באילו ערכים מודדים במקום

בו את נבדקת. יש שאומרים שמעל 10 זה אומר שהיה ביוץ ויש שרק מעל 40... צר לי שאין לי תשובה חד משמעית.

s h a a ron

New member
היי מיכל

למעקב הביוץ צריך ללכת מספר פעמים זו אולטרסאונד וגינלי בו בודקים בכל יום-יומיים את גודל הזקיק. בדרך כלל כשהוא מגיע לגודל של כ- 19 מ"מ כדאי להתחיל לעבוד.. הוא יכול לגדול עד לכ- 24-25 מ"מ ואז... ל ה ת פ ו צ ץ (לצערי אני כבר מנוסה במעקב הזה...) אז בהצלחה

למעלה