היי כולם!

תמיר1991

New member
היי כולם!

הנה המאמר שלי, תיקנתי אותו מעט, שיפרתי בהגייה ותיקנתי כמה מהטעויות שטל אמר לי לתקן בפורום. הקטנתי מעט את התמונות, כך שהן קטנות יותר מאשר בעותק הקודם (אך עדיין לא נכנסות לפורום..). כמו כן הוספתי פסקת סיום רלוונטית. מקווה שתאהבו! תמיר.

Tal Inbar

New member
Still a LONG way to go

At the moment this is NOT an article but a list of facts and dates. Many factual mistakes are still there. Well, some improvements from last time but still a lot to do

ואני רוצה לחדד את דבריו של טל.

טל אומר שזה אינו מאמר, אלא רשימה של עובדות ותאריכים. הוא כמובן צודק. גם טל וגם אני סובלים מנפש של מורה, ולכן אני מרשה לעצמי להמשיך את מה שהוא לא כתב, ואני משוכנע שזה רק בגלל מגבלת המקלדת. אני בטוח שאם היה יושב כאן עם המחשב שלו ועם מקלדת בעברית היה כותב לך את כל זה בעצמו. מאמר שאתה כותב צריך להיות יותר מאשר איסוף מידע: את כל מה שכתבת אפשר למצוא בכל אנציקלופדיה או ספר בנושא, ובוודאי בחיפוש קצר באינטרנט. ואיפה התוספת שלך לעובדות? כדי שמשהו ייחשב כ"מאמר" (ושים לב למשמעות הלשונית של המילה - מהשורש א.מ.ר), צריך להגיד בו משהו, שתהיה בו אמירה של הכותב. להגיד, לא רק לצטט ולהעביר מידע שקיים במקום אחר. מה חידשת לנו במה שכתבת? מה האמירה האישית שלך בכל זה? כשאתה כותב לקריאה של אחרים, אתה מוכרח להפעיל את הדמיון ולהיות קצת יצירתי. לא רק להעתיק. זה לא קל, אבל מי אמר שהחיים קלים? אני מנסה כבר פעם שניה להכניס הערות למסמך, כדי לתקן לך טעויות של ניסוח, אבל משום מה הוורד שלי לא מצליח לעשות את זה. לדברים האלו אין טעם להכנס בפורום כמובן, ונחכה עד שאצליח להתגבר על המכונה. לדעתי, עוד כמה גרסאות ויהיה בסדר. אל תתיאש מאיתנו...

צחק צחק,

ראיתי אותך עם התלמידים. ומה בדיוק אתה עושה עכשיו? לא מלמד? it takes one to know one אתם עושים חיים? מתי חוזרים? מה עם תמונות?

Tal Inbar

New member
I will be back on Sunday

i have about 200 picture ...I will show some in a day or two after my return to Israel and to a state of "Assir Zion" I had great time here BTW. Noam is in the right age to go next year

אתה רציני?

הוא יטוס משמחה. אגב, קיבלתי מדורון השבוע דגמי נייר של מטוסים מבטאוני חיל האויר משנות השישים. הם מגיעים מודפסים בפריסה, עם חוברת הוראות. בקיצור, הבאתי הביתה ונעם התלהב בצורה לא רגילה. אנחנו כמובן לא מתכוונים לחתוך את הדפים המקוריים (פולנים או לא), אלא לסרוק ולהדפיס על דפי בריסטול לבנים, וקצת בהגדלה. ככה גם יהיה לו יותר קל לבנות אותם, וגם נוכל לעשות שוב ושוב במקרה הצורך, או אם יתחשק סתם. במקביל הולך ונבנה לו בחדר הילדים אצלנו בבית, בשקט בשקט, אוסף בולי תעופה. האוסף כבר כולל כדורים פורחים, ספינות אוויר, מטוסים דו כנפיים, מטוסי מדחף, מטוסי סילון, מטוסי קרב, מטוסים ימיים, הליקופטרים, מטוסי ריסוס, מצנחים, דאונים וטיסנים, חלליות ולווינים. אני משתדל לא להתערב עד כמה שאני יכול, ובשום מקרה לא מתערב בחלוקה הנושאית. איך אמרתי לו? כל אחד מסדר את האוסף איך שהוא רוצה - אין נכון ולא נכון. (ותודה רבה רבה לדורון!)

doroni10

New member
כלום....../images/Emo123.gif

סתם חשבתי לעבור על בולי ההחלפה שיש אצלי... ולראות מה יש שם...

doroni10

New member
משלוח קטן בדאר.. מה שהצלחתי לדלות..

מקווה שיהנה- חלק במצב טוב, חלק פחות.. אבל זה מה יש .. דורון,

הממ... בולי aviation pioneers...

האם אתם אוספים גם את הסדרה המצויינת הזו מארה"ב? |הולכת לעבור על ההחלפות|

"אתם"?

אנחנו? אנחני אוסף כלבי מזחלות ומזחלות כלבים, אנחהוא התחיל לאסוף בולים בנושא תעופה. אין "אנחנו". ואני חושב שאנחהוא ישמח מאוד לקבל כל דבר שקשור בתעופה, אבל אני לא מבקש בשבילו - אנחהוא צריך ללמוד איך להגדיל את האוסף שלו לבד. נתתי לו גישה חופשית למה שירון מכנה "קופסאות בעלות תחתית עמוקה במיוחד" שלי, והוא ניצל אותה די יפה. מכאן יש לו כבר התחלה לא רעה של אוסף. ההמשך תלוי בו, לא בי. (כן, בטח. על מי אני עובד?)

doroni10

New member
ישלי איזה בול שהמטוס בו הפוך..

משהו מארצות הברית, 24 סנט ערך נקוב, צבע אדום ושחור.. המטוס באמצע הפוך- יש לי את הרגיל אבל ההפוך נראה מקולקל- הוא רוצה?
סתאםםםם :)) דורון,

סליחה שייחסתי לך תולעים, בטעות ../images/Emo6.gif

אם בא לו על בולי חלוצי התעופה, שלח לי מסר.

מסר לאש"י מנעם:

"כן! כן! תודה רבה! תוכל לכתוב לה שאני רוצה את זה מאוד?" והאומר דברים בשם אומרם זוכה לעולם הבא.

תמיר1991

New member
לא מתייאש...

אבל כשניסיתי להכניס אמירה אישית, במאמר הראשון, קטלתם אותי לגמרי... תמיר.

יש הבדל גדול בין לספר על עצמך,

לבין אמירה אישית. אמירה אישית היא פרי מחקר, מחשבה, מסקנות שהסקת מהעובדות, ניתוח של החומר. אמירה אישית אינה אמירה על עצמך. ולא קטלנו אותך - העברנו ביקורת.

למעלה