היי כולם!

היי כולם!

גרפולוגיה תמיד עניינה אותי ואשמח אם תנסו לנתח את כתב ידי... תודה רבה... סיון

nili6

New member
לסיון,-

עוד לא פתחתי את הקובץ אבל בעיקרון צריך יותר משתי שורות... תקראי בהנחיות שבפורום.

nili6

New member
כתיבה חופשית, על עצמך למשל...

תוכלי לראות דוגמאות מכתבי יד אחרים שסרוקים כאן.

nili6

New member
ובכל זאת משהו

ובכל אופן משהו ראשוני ביותר,- אותיות מעוגלות, קימורים, (התגוננות, הסתרה) "ה" ב"אחלה" ועוד ועוד, קערות (פ' של פורום, ש' ב"אשמח", ועוד) אותיות רחבות בד"כ, אם כי אין אחידות (ראו "אני", ח' של "אשמח", אותיות צרות) אותיות מוגדלות, אם בסוף מילה אם בתחילתה (ש' של "מראש", ועוד), זווית בדכ ניצבת אך גם כאן אין אחידות- ל' של "לכם", של "אחלה", פונה ימינה, ועוד. איזור אמצעי מפותח, (מה שמורה על הרבה רגש) איזור תחתון מאוד לא מפותח (ראי האות "ק" במילה "קוראים") מרווחים גדולים יחסית בין המילים אותיות לא מחוברות בועות גדולות ב-ש' וב-ל' אך יש גם זוויתיות- ב' של "כתב", למשל, ר' של הרצליה, ת' ברוב המקרים, רווחים בתוך המילה- משתנים, לעיתים האותיות נוגעות כמעט זו בזו- שימו לב משל "יד י" "במילה "הרצליה" ניתן לראות את ההבדל. זהו באופן מאוד ראשוני, הרבה מאוד רגש, צניעות, רוך, נשיות, רצון להסתרה,חוסר אחידות שיכול לציין לבטים, למשל. ואת השאר אני משאירה לאחרים.

nili6

New member
תוספות

הגדלה בדכ כרצון למשוך תשומת לב. כמו כן מאי החיבור והרווחים אוליי ניתן להסיק על מגמת הסתגרות מסויימת? בחתימה חסר שם המשפחה. (?) על פי החתימה בשם הפרטי ניתן להסיק פשטות, ואדם השלם עם עצמו. חזרה לאחור (בחתימה), מורה על חזרה לעבר. גם החתימה לא זוויתית, (זוויתיות משמע נוקשות), אלא משתלבת עם הטקסט.

נילי, ראשית מלה טובה על ההשקעה

ותשומת הלב הרבה שאת מקדישה לנסח נכון את מה שאת רואה. כייף להתחיל לנתח לאור הנתונים שאת אוספת ומארגנת. איזור אמצעי מפותח לא תמיד מורה על הרבה רגש, והיפוכו גם כן לא מראה על מעט רגש ( זוכרת את לריסה ? ). חלק מהקערות הם בלחץ חזק מדי, אגב, גם הבועות אילו קערות וגם הן מאומצות יותר מאשר קינטיות. סתם לדגמא בלי קשר לכתב זה: יש מלא רגש, ויש את המשתמש ברגש למטרות שונות. מה שרציתי בעיקר לחדד, שיתכן וקיבלת התרשמות מסויימת מהכתב לאור כמה מרכיבים, קערות, גודל האמצעי, אותיות מעוגלות, גיבשת קו מסוים לאור זה ואת נוטה לתרגם גם סימנים אחרים לטובת אותו קו. ייתכן כמובן שאני טועה אבל לפחות קחי זאת כנקודת מחשבה.

ועוד דבר קטן, תעיפו מבט בתאריך

שיתכן ונכתב באופן מעט שונה מהכתב, סדירות הגובה והלחץ, והקוים האנכיים הברורים יותר בלחץ חזק בספרה 4, שמציירים צורה זויתית, ישרות קו הבסיס והנקודות מורים אולי עם גישה מעשית ברורה יותר ופחות מתלבטת ולא מגובשת מכפי שניתן להסיק מהכתב (והגיל המוצהר).

nili6

New member
אז מה, אין רגש?

לגבי הלחץ, אני מודה שקשה לי עם הנקודה הזאת, שכן לא ברור מתי זה קשור בעט, מתי לא, נדמה לי שכאן זה עניין של העט. כי אם תשים לב טוב יש השתנות שלו לכל האורך, ובלי קשר לאות. לגבי הבועות,- הן עדיין בועות. אגב הזכרתי זוויתיות. אני עדיין סוברת שיש סימנים גראפיים מצטברים רבים מדיי שמוליכים באותו כיוון, עליו הצבעתי, ומראש אמרתי שזה משהו ראשוני ובטרם נכנסים לדקויות. ומעניין יהיה לראות את הניתוח שלך. מכל מקום ברור שבדבריך אתה די שם לאל את כל מה שמלמדים ברמת המתחילים בגרפולוגיה, הן בספרים הן בדרכים אחרות.

nili6

New member
ועוד דבר:

אני לפעמים תוהה ושואלת את עצמי האם מרוב שמתעמקים מדיי לפעמים, לא שוכחים קצת את הגרפולוגיה הבסיסית... ואפילו יוצרים איזו מן גרפולוגיה חדשה.... בלי שום סתירה לכך שהניתוחים שניתנים כאן הם מעניינים ביותר.

היי נילי.

בענין הלחץ, זה אכן קשה יותר וסימנים נוספים מסייעים להבחין מתי זה לחץ כזה או אחר, מתי זו העט. למשל, במלה "את" הלחץ בקשת המסיימת של ת' נתמך בעוד מרכיבים וניתן להבינו מההקשר. לא אמרתי שאין רגש, רק העליתי 2 אפשרויות ויש עוד. אגב, יש כנראה רגש אבל אולי בנסיבות מסוימות הוא נדחק הצידה בפני מעשיות, מטרה כלשהי שקודמת לו וכד'. לא הבנתי מה בדברי עומד בסתירה למה שמלמדים ולספרים ? ובועות זה עדין בועות, לא אמרתי שלא אבל אפשר לראות בהם עוד דברים, למשל חסימה של התכולה שבתוך הבועה הסגורה ? אגב, מה את מסיקה מהבועות ?

nili6

New member
אז כמו שאמרתי,

טוב אז כמו שאמרתי מה שכתבתי היה מאוד התחלתי ובסיסי כדי לפתוח את הנושא ולתת לו תנופה. אענה לך בהמשך על השאלות. נילי.

גימי1

New member
לסיון

אני מתלמד וקחי את דבריי בזהירות הראוייה. אתייחס בתחילה ליחסייך עם הורייך: נראה לי שאימך היא דמות משמעותית מאוד בחייך, יש לך קצת "עומס" בבית (אני מניח שכל בת 16 חווה את זה ובכל זאת...). נראה לי שהתאכזבת לאחרונה מקשר רומנטי כלשהו. יש לך נטיה להתגוננות וקצת להקטין מערך עצמך. ולעיתים את נוטה להשאיר עניינים פתוחים, כלומר לא לסיים עד הסוף נושאים שהתחלת לטפל בהם. עכשיו להסתייגויות: כתב ידך עדיין לא הבשיל לגמרי וזה לא נכון לנתח את כתב ידך, אך בכל זאת ביקשת...ואנחנו גם נהנים ורוצים לנתח. אשמח לתגובתך, האם אחרי שקראת הרגשת שזה נכון ? זו את ? אולי חלק נכון ? על מנת שאוכל ללמוד מהטעויות. תודה

nili6

New member
שאלה

מאיזה גיל כן נכון לנתח כתב יד?? האמת, שהבעייה מתחילה גם בכך שניתוח לא נכון שייעשה על סמך שתי שורות בלבד.

אוקיי...

בקשר לאמא שלי זה ממש לא נכון... אם כבר אז אולי אח שלי. וכל השאר נכון בהחלט... וכבר אני אוסיף עוד מכתב ידי כי ביקשו 10 שורות...

nili6

New member
מאוד מעניין... סתם שאלה:

האם השתדלת במיוחד? האם הרגשת שאת משנה דברים לאור מה שנכתב? נילי.

האמת שלא..

לא השתדלתי לאור מה שכתבתם כי זה נכון... ולא הגבתי לך כי זה נראה כאילו אתם באמצע דיון על זה ועוד לא גיבשתם דעה.. וגם רוב הדעות היו עם יש בועות או לא ולא מה זה אומר... אז אם תוכלי לסכם ולפשט את מה שזה אומר לגביי אשמח להגיב ואודה לך מאוד

למעלה