היי כולם

היי כולם

אני בא והולך הרבה, מגיב מעט, קורא יותר נהנה מההתכתבויות השונות ומהדיונים. מדי פעם תורם משהו שכתבתי (ושבדרך כלל גם יוצא ארוך כאורך הגלות
) הפעם הייתי מעוניין לפתוח בשרשור התפתחות אישית, אשר מבוסס על הנחות היסוד של הנל"פ. (מה זה נל"פ ניתן למצוא בקישור הבא) הנל"פ פועל ע"פ מספר הנחות יסוד הנחות אלו צמחו מתוך רעיונות ואמונות בסיסים של פרנץ פרלס, ורג'יניה סאטיר ומילטון אריקסון שהם האנשים הראשונים שעליהם ביססו את רוב הטכניקות של הנל"פ. רעיונות ואמונות אלו תומצתו לתוך משפטים קצרים אשר מהווים את הרוח המניעה מאחורי הנל"פ. כשאלו הופכים למסגרת החשיבה היומיומית שלכם, אתם בהחלט יכולים לאמר שאתם נהנים מלשחק במשחק הנל"פ בחייכם. 1. אין כישלון רק משוב. ומשוב הוא רק מידע. 2. אנו מגיבים בהתאם למפה שלנו של המציאות ולא למציאות עצמה. 3. המפה היא לא השטח, היא רק מפה, ייצוג סימבולי של השטח. 4. משמעות התקשורת היא התגובה שאני מקבל. 5. הגורם הגמיש ביותר בתוך מערכת יהיה בעל השליטה הרבה ביותר במערכת. 6. אנשים אינם מקולקלים, הם עובדים טוב מאוד. 7. לאנשים יש את כל המשאבים שלהם הם זקוקים, עליהם רק ליצור נגישות, חיזוק והשתלשלות נכונה. 8. אנו יכולים לדגום מצוינות ואפילו גאונות אם נפרק את הפעילות והמיומנות לחלקים מספיק קטנים. אם אדם אחד יכול לעשות משהו אז זו יכולת אנושית הפתוחה לכל. 9. גוף-נפש הם חלקים של אותה המערכת (המערכת הלשונית-פזיולוגית) ומשפיעים אחד על השני באופן מעגלי. 10. תמיד עדיף שיהיו אפשרויות על חוסר אפשרויות. 11. בנל"פ אנו מוסיפים אפשרויות ולא מורידים אפשרויות. אנשים נוטים לבחור באפשרות הטובה ביותר הקיימת עבורם ברגע נתון. 12. כאשר מכיילים ( Calibrating) למציאות של אדם, המידע השימושי ביותר יהיה התנהגותי. 13. היות שזיכרון ודמיון משתמשים באותם מעגלים עצביים שבהם משתמשים החושים, הם יכולים להיות בעלי השפעה רבה על התפתחותנו 14. אנשים הם הרבה מעבר להתנהגויות, מילים, רגשות, תפקידים שלהם. 15. מאחורי כל התנהגות ישנה כוונה חיובית. 16. התנגדות היא סימן לחוסר רפור. 17. יש עושר במשאבים אנושיים, מספיק עבור כולם. 18. זה אף פעם לא מאוחר להיות בעל ילדות שמחה. 19. האנרגיה זורמת בכיוון תשומת הלב כפי שהיא מכוונת על ידי הכוונה. 20. אם אתה נהיה רציני, אתה נהיה טיפשי. (מתורגם מתוך מאמר של מייקל האל, היוצר של Neuro-Semantics שזה פיתוח של הנל"פ. * במקור היו רק 9 הנחות יסוד, עם הזמן התווספו עוד.) הנחות יסוד אלו בעצם מאפשרות ומקדמות את הלך החשיבה וההתנהגות של האדם העוסק בנל"פ בכל אופן שהוא, אם זה מבחינה טיפולית –תירפוטית ואם זה מבחינה עיסקית – מכירתית, שרותית ואם כל בחינה אחרת. היות שהנל"פ מוגדר כ"חקר החוויה הסוביקטיבית" ומטרת העוסקים בנל"פ היא פיתוח ומיצוי הפוטנציאל האישי (שלהם או של המונחים שלהם). והיות שיש גם אנשים שמגדירים את הנל"פ כספר ההדרכה למשתמש בראש. הנחות היסוד הללו יכולות לעזור לכל אחד ואחד בכל מסלול התפתחות שהוא נמצא בו. ניתן לדבר שעות על כל אחד מהנחות היסוד הללו. אז מה דעתכם שנתחיל בשרשור הזה באמת לנתח כל הנחת יסוד וכל אחד יאמר מה הוא מבין ולמד מתוך המשפט ונראה לאן זה יוביל אותנו ומה נלמד מתוך זה. רוח מדבר

הנחה מס. 1

1. אין כישלון רק משוב. ומשוב הוא רק מידע. מה אומר לכם המשפט הבא? כיצד הוא מאפשר לכם להסתכל באופן אחר על ההתנסויות שלכם בחיים? מה זה מאפשר לכם לעשות אחרת? איך לדעתכם ניתן לשנות את הראיה כך שהמשפט הזה יוביל אותנו בכל אשר נלך? רוח.

ואם אדם נכשל ?

שלום רוח יקר, קודם כל, (מוטב מאוחר מאשר..), ברצוני להודות לך על מאמרך הנפלא והמסייע: "לשמור על ריכוז" ועכשיו ברשותך אגיב להנחה מס. 2 בתגובה עקיפה, מקווה שהיא לא תעצבן אותך, אם לדעתך היא לא תשרת בצורה עניינית את הנושא: שַׁל... ****** שַׁל צעיף כהה מעל עיניך, שַׁל, כל עוד, כל עוד - לא כל כוחך כָּשָׁל. ואם אדם נכשל ? ואם אלוהים נכשל ? החיים הם מָשָׁל. שַׁל... שַׁל דמעות מעל עיניך, כי הבכי שאתה חי בתוכו אין בו קודש ואין בו חול. שַׁל... וּמהר שָׁלָל: שְׁלל כדוריות דם רקדניות, שְׁלָל גרגרי כוכבים, שָׁלָל מלא חיים. שַׁללל... פרי מגדים

../images/Emo13.gif

אין סיבה שהיא תעצבן אותי
שיר מעניין ובהחלט יכול לתרום לנושא.. החיים הם משל.. סיפור מי השחקנים? כיצד הם משחקים? מי אחראי לבכי ?? על פי מה שאני הבנתי זה דווקא מחזק את ההנחה
רוח

למעלה