היי כולם.

python 4

New member
היי כולם.

מצאתי באתר הרישמי של Wizards מאמר נחמד לציון 20 שנה לרומח הדרקון (זקן..). מתואר שם איך כל העסק הזה התחיל. מאוד מעניין לקרוא. ידעתם למשל שב- TSR היו בטוחים לגמרי שהספר הראשון דרקונים של דמדומי סתיו יכשל באופן מוחץ? איזו אמונה היתה להם במוצרים של עצמם..

מזל טוב לרומח! ../images/Emo41.gif../images/Emo39.gif../images/Emo77.gif

תמשיך להביא לנו דיונים פוריים, שעות של הנאה, הרבה חומר ומחשה והמון כיף!

python 4

New member
../images/Emo6.gif

מעניין אם כשהוא יצר את רומח הדרקון טריי חשב על זה שבעוד 20 שנה מה שהוא ממציא יספק דיונים פוריים לקבוצה של אנשים בישראל.

SaberTooth

New member
זה ארוך... ../images/Emo122.gif

בכל מקרה, הכנסתי לקישורי הפורום (כללי --> איך הכל התחיל).

Guy24Gold

New member
אני אשמח לקרוא אם אחד ממכם יתרגם לי

אנגלית זה לא הצד החזק שלי.

python 4

New member
אר... בקצרה,

במחלקת המשחקים של TSR (שהוציאה את מבוכים ודרקונים) רצו עולם חדש בשביל המשחק שיהיו בו דרקונים (אהבתי את הציטוט של אחד הבכירים שם "יש לנו הרבה מבוכים אבל אין לנו מספיק דרקונים"). הקיצר הגיע אליהם איזה בחור אחד טרייסי היקמן שיחד עם עוד איזה בחור שאף אחד לא זוכר את שמו הם המציאו עולם שבו אנשים רכובים על דרקונים נלחמים זה בזה. טריי כתב 12 הרפתקאות שלמות שהיוו חלק מעלילה אחת גדולה. החברה ב- TSR כל כך התלהבו שהם החליטו לעשות נובליזציה של ההרפתקאות, ולצורך כך הם גייסו אישה אלמונית שהיתה עד אז עורכת של איזו חברת פרסום. בגלל קוצר הזמן מרגרט וטרייסי הסתגרו בבית שלה למשך סוף שבוע אחד ויצאו עם המבוא ו- 5 הפרקים הראשונים של דמדומי סתיו. ב- TSR כל כך התלהבו ("זה בדיוק מה שחיפשנו!") שהם החתימו את השניים לכתוב את רשומות. הקיצר, מגי וטריי עבדו תחת לחץ זמן די רציני (הם היו צריכים להגיש טיוטה תוך חודש, כי זה היה בדיוק הזמן לג'ן קון, תערוכת משחקי תפקידים של TSR) אז הם עבדו קשה (טריי הכתיב ומגי הדפיסה) ויצא להם הספר הראשון. בגלל שב- TSR היו כל כך בהלם מזה שהם הולכים להוציא ספר לאור היו שם כמה טאקלים והספר לא קיבל פרסום בכלל. כשהם הבינו שהספר עומד להיות פלופ גדול, הם התארגנו כמה אנשים, בניהם מגי וטריי, והחליטו לעשות הצגה של הספר! טריי שיחק את קרמון ופיצבן, ומגי היתה המספרת. הם העלו את ההצגה בג'ן קון, וזה היה כל כך מוצלח שהספר נהיה היסטריה וכל השאר - היסטוריה. בקיצור.

Guy24Gold

New member
../images/Emo51.gif

נצל"ש אני אישית מעדיף את טרייסי מאשר את מרגרט. כל הדמויות המוזרות והמגניבות (פיזבן, זיפנאב, ואני חושד שגם כל גזע הקנדרים) נכתב ע"י טרייסי , והדמויות היותר "משעעמות" והרגילות הן של מרגרט (עד כמה שלרייסטלין אפשר לקרוא משעמם). אבל מצד שני, אם מרגרט לא הייתה כותבת איתו את הספרים, הספרים היו נראים הזויים כמו הספרים של מי שכתב את מדריך הטרמפיסט (ברח לי השם שלו). שני הסופרים מאזנים אחד את השני ויחד הספרים יוצאים מעולה. הגעתי למסקנה שזיפנאב (ממחזור שער המוות) ופיזבאן הם של טרייסי מכמה סיבות- שניהם במקור דב"שים, והשה"ם (טרייסי) בד"כ יוצר את הדב"שים. במיוחד דבשים שהם "תוכס דאקס מכינה" כדברי זיפנאב. וגם חבר שלי שקרא ספרים באנגלית אמר לי שבאחד מהספרים שעוד לא יצאו כתוב שהייתה להם איזו פגישה (לטרייסי וכל מי שהיה שותף במשחק שלו) שאמרו ש"טרייסי נכנס לחדר בגלימות בצבע עכברי, עם כובע סמרטוטי ושאל את כולם אם הם ראו את הכובע שלו". ד"א- למה אין פורום למחזור שער המוות? סדרה לא פחות טובה מרומח הדרקון.

python 4

New member
עד כמה שאני הבנתי

טרייסי יצר את כל הדמויות. לפי מה שכתוב במאמר, הוא זה שבנה את כל העולם של קרין, ועל פיו הוא תכנן 12 הרפתקאות למשחק מבוכים ודרקונים, שמרכיבים בעצם את כל הסיפור של רשומות. כשהם התחילו לשחק עם מגי והיתר הוא חילק להם את הדמויות שהוא יצר. הרבה דברים שנכנסו אחרי זה לספר נולדו במהלך המשחקים שלהם. אגב נדמה לי שקראתי פעם שמגי היא הסופרת שבשניים. טריי הוא היוצר, הוא כותב את הסיפור הכללי, ומגי כותבת לפי זה את הספרים.

SaberTooth

New member
עד כמה שאני יודע...

טרייסי הוא באמת היוצר וההוגה של כל הסיפור. הוא בונה את השלד של הסיפור. מרגרט היא הסופרת, והיא זו שמנסחת, עורכת ומעניקה לסיפור של טרייסי פן יותר ספרותי.

Guy24Gold

New member
ככה זה נראה גם לי

אבל ברשומות רייסטלין טרייסי לא כתב עם מרגרט את הספרים.

python 4

New member
כי מרגרט היא הסופרת מבין השניים

ולכן אין לה שום בעיה לכתוב בעצמה ספרים, לעומת טרייסי שלא כתב אף ספר לבד (חוץ מאיזה סדרה עלומה שלא קשורה לרומח..)

PdLrAaTgIoNnUM

New member
עצם זה ששיחקו את הספר

לפני שכתבו אותו נותן, לדעתי, את הייחודיות של הרשומות. בגלל שהם ממש בילו זמן בלשחק, הם חשבו על כל הפרטים הקטנים. אם תשימו לב הרשומות הוא הספר בו יש את התיאורי קרבות הכי מפורטים (וגם הכי D&Dים) מכל הספרים. הפרטים מאוד מפורטים ומרגישים שחשבו על כל דבר לפני שהעלו אותו לכתב. הלוואי ולפני כל כתיבת ספר הסופר יקח קצת זמן "לשחק" אותו. אולי ככה יהיו לנו יותר ספרים איכותיים כמו הרשומות (וגם עיקביים!).

Uzumaki Naruto

New member
כמו ronin/ruoroni!

סמוראי ללא אדון... בעע לא משנה, תתעלמו, אני במשבר מהיום האחרון של החופש.

Guy24Gold

New member
או דמויות בלא שחקן

אבל התרגום הזה לא משו. וטרייסי יצר את כל הדמויות חוץ מאשר את הדמויות שאנשים אמיתיים שיחקו. כמו חלמיש, גדילן, טאניס ורייסטלין (כל החבורה המקורית) כמובן שטרייסי יצר חלק מהדמויות שאנשים שיחקו כמו סהר פז ומי נהר. רואים שהדמויות האלו היו קבועות במשחק ובלעדיהן ההרפתקאות לא היו יכולות להיות כמו שהן. הדמויות המרכזיות משפיעות על העלילה הרבה אבל הן לא חלק ממנה- אם במקום רייסטלין היה עוד גמד, זה לא היה משנה את העלילה הראשית. אבל אם סער (או כל דמות אחרת) לא היה מוצא את סהר פז לא הייתה הרפתקאה כמעט.

SaberTooth

New member
אם רייסטלין לא היה...

העלילה הייתה מסתיימת די מהר. גם לדמויות ה"פחות חשובות", כביכול, תפקיד מאוד חשוב בקידום העלילה.

למעלה