הנה ההסבר...
אני חושבת מאיפה להתחיל,בחיים לא ניסיתי להסביר את זה,כלומר אני אוהבת וזהו(רוב מי ששאל ששאל כדי לרדת עליי ולא כדי לקבל תשובה),אז אני אתחיל נקווה שאני אצליח בצורה טובה. בדיג´ימון יש כמה דברים מאוד מעניינים ומציאותיים(כמעט)שגורמים לי להדהות איתם,לדוגמא יש כמה סמלים ולכול ילד (דיג´יגורל)יש סמל שמאפיין אותו, בעונה הראשונה הילדים הגיעו בפעם הראשונה לעולם הדיגיטלי וראו את אותם יצורים חמודים(טוב,חלקם) שהם הדיג´ימונים(מפלצות דיגיטליות)כול פעם כשהם היו בצרה ניסה הדיג´ימון ששייך לאותו ילד למלא את חובתו ולהגן על הילד,דרך הניסיונות האלה הדיג´ימונים הלכו והתחזקו(דיג´יגדלו) דרך המכשיר המיוחד שנקרא "דיג´יכלי" והוא בעל כוחות מיוחד,מאוחר יותר נודע לילדים שהם צריכים לחפש סמלים,וכול פעם שסמל שייצג ילד מסויים(הם לא ידעו בהתחלה מה שייך למי ולמה)הדיג´יכלי של אותו הילד נצץ והסמל חובר למין שרשרת שקיבלו הילדים, כול פעם שאחד מהילדים התנהג לפי מה שהסמל שלו מסמל הדיג´ימון שלו גדל לשלב נוסף(האפקטים מדהימים בכול הדיג´יגדילות)זה היה קשה בהתחשב בעובדה שאף אחד מהם לא ידע מה הוא מייצג עד אותו הרגע, היה פרק נורא מגניב בו מאט שהוא סמל החברות שקע באפילה והתנהג בחוסר חברות מדהים כלפיי האחרים,בעיקר כלפיי טאי- סמל האומץ, האופל שבליבו יצר מין מערה שכדי לצאת ממנה הוא היה צריך להתנהג בצורה חברית ולחשוב על מעשיו(חשבון נפש,גיל התבגרות...)העניין הנוסף הוא שהילדים נאלצו להתמודד איתו הוא גורל שני העולמות,הרגיל זה שלנו,והדיגיטלי,ואם אחד מהם יחרב גם השני יחרב(כי הם מחוברים האחד לשני)... בעונה השנייה העניין עובד בדיוק הפוך, קודם הילדים מגלים מה הם מסמלים ורק אחרי זה הם מגלים שהדיג´ימונים יכולים לגדול גם מהדיג´יכלי,בנוסף החברה הישנים עוזרים להם כול הזמן,וזה נחמד לראות איך הם התבגרו(העונה השניה מתחילה ארבע שנים אחרי הראשונה)יש גם סמל חדש,סמל טוב הלב(אדיבות)ששייך לזה שהיה רע בתחילת העונה השנייה(יש פרק בו הוא מגלה את טוב ליבו...)והוא צריך למצוא את דרכו וללמוד להשתלב עם הדיג´יגורלים החדשים שלא כול כך סולחים לו על מעשיו הרעים,בעונה השנייה יש שישה דיג´יגורלים ולא שמונה כמו בעונה הראשונה ול3 מתוך השישה יש שני סמלים ששייכים להם,הסמלים הם:אומץ,חברות,תקווה,אהבה,ידע,אמינות,כנות,אור(סמל תמוה בעיניי)והסמל החדש- סמל טוב הלב,וגם בעונה הזאת הילדים צריכים לגלות ולהוכיח את היותם שייכים לכול סמל. פרט לזה יש מלא אקשן וקטעים מצחיקים,ראיתי כול פרק בעונה הראשונה 7 פעמיים(לא כולל הקלטות)ויש עדיין דברים שקשים להבנה ויוצרים הרבה תיאוריות שונות,ויש דברים מצחיקים,ומדליקים ששווה לראות שוב(ושוב,ושוב..)שלא נדבר על האפקטים המהממים,בניגוד לפוקימון(ויסלחו לי המעריצים)דיג´ימון זאת סידרה בעלת עומק שאפשר לנתח שעות(אני מכירה מישהי שכתבה 8 מחברות עליהם,והיא מעריצת דיג´ימון יותר שרופה ממני,ויותר גדולה ממני בגיל..) יש גם עונה שלישית אבל היא כרגע משודרת רק ביפן והיא מתרחשת בעולם האמיתי ולא בעולם הדיגיטלי,ואין סמלים,יש רק שלושה ילדים שאוהבים דיג´ימון ולפתע זה יוצא מהמסך וככה מתחילה ההרפתקאה(אגב,העונה הראשונה והשנייה קשורות זו לזו,השלישית מתרחשת 25 שנים אחר כך,בסוף העונה השנייה מראים את הדיג´יגורלים מהעונה הראשונה והשנייה גדולים ונשואים וגם את הילדים שלהם...) אחרי כול ההסבר הארוך ואולי משעמם הזה אני מקווה שהבנת מה אני לפחות מוצאת בסדרה הזאת