היי כולם...

LaLa GIRL

New member
היי כולם...

שלום, קוראים לי דניאל אבל אתם יכולים לקרוא לי ללה.(מין כינוי שדבק בי מאז גיל 6 בערך ומאז כולם שכחו שיש לי גם שם אמיתי...) למה הגעתי לכאן? שבוע שעבר ההורים שלי הנחיתו עלי במכה שעוד חודשיים אנחנו עוברים לגור במשך 3 שנים בארץ חדשה, והארץ הזאת היא לא אחרת מאשר פולין. כאילו, what the fuck??? מאיפה הם הביאו לי את פולין עכשיו, ועוד במשך שלוש שנים!!! אמנם אני די מבינה את הסיבה (שליחות) אבל אני ממש, ממש, ממש לא רוצה לעבור. אולי אם הינו עוברים לארץ נורמלית (ע.ע ארה"ב, בריטניה, ספרד, קנדה, אוסטרליה או משהו בסגנון) אבל פולין?!?!?!? אני לא יודעת מה איתכם, אבל כשאני שומעת פולין הסיטואציות היחידות שעולות לי זה שואה-אנטישמיות, אולי זה ילדותי אבל ככה אני מרגישה. שלא לדבר על העובדה שאני לא יודעת מילה בפולנית, אף פעם לא ביקרתי שם, ואני גם מאוד ישראלית במראה ובאופי, אין לי מושג איך אני אסתדר שם. אמרתי להם שאין סיכוי ואין מצב, אני לשם לא עוברת. לא אכפת לי לגור פה לבד וישלחו לי מצדי כסף כל חודש כדי שיהיה לי איך לחיות, אבל אני יודעת שזה לא ריאלי. המשפחה שלי אומרת שזה לא כזה נורא, זה רק שלוש שנים ואני אחזור בדיוק בזמן שאני צריכה להתחיל צבא (יש לי מן אהבה בלתי מוסברת לשירות צבאי) ושבכלל, אני אמצא שם חברים מהר מאוד והכל יסתדרר. ואני אומרת- yeah right. איך אני אמורה למצוא חברים שאני לא יודעת את השפה, את התרבות, את המנהגים, את החברה, את המדינה?! ואיך אני עוזבת מאחורי בית שגדלתי בו 15 שנים, חברים, ידידים, משפחה, בית ספר, מדינה?! אני לא יודעת מה הולך להיות שם, אני די מפחדת לחשוב על זה, זה מאוד מתסכל אותי. מצטערת שהתפרצתי לכם ככה לפורום, אבל מותר לא?
אז ביי לכולם ושיהיה לכם יום טוב, סתם רציתי לשתף, אני חושבת שאולי אתם תוכלו להבין אותי... ללה/דניאל.

kpln

New member
בהצלחה../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

אני גר בארץ כרגע ואני חושב שכרגע קאט הכי מודעת לזה שאין לי כוונות לעזוב בקרוב אבל בכל מקרה אין לי כל כך מה להציע לך בתור תמיכה או טיפים או שום דבר כמעט. המעברים היחידים שהיו לי היו מתוכננים הרבה מראש, למדינות 'נורמליות' ואו שידעתי או שלימדו אותי את השפה אז אני לא יכול לעזור חוץ מלהזדהות. מה שכן, עד שלא יוכח אחרת (אם נניח תכתבי לנו גם משם - מה שיהיה נחמד
), אני חושב שאי אפשר להדביק לאף מדינה את הסטיגמה שרואים בחדשות הבינלאומיות. אם יש לך איזשהו מושג על איך אנחנו נראים בעיני העולם אז את יודעת על מה אני מדבר... בכל מקרה אני מקווה שתעברי את זה בכמה שפחות כאבים וטלטלות כי בלי פשוט אי אפשר ושוב: בהצלחה? תחזיקי מעמד, אורן

kit k@t

New member
would u leave me out of your msgs?

to the (soon to be) Polish girl. Europe is a good place. you will be able to go all over Europe, and Poland is a beautiful country. as long as you know u r going back, i think u should look at it as a really long trip... something like a camp or something.. lol you will be ok. kat

Odish16

New member
tell us about it...:/

המממ יש לי הרבה מה לומר לך. פולין- קודם כל יהיה לך מלאאא מה לעשות שם, כמו שאמרת זו ארץ שאת לא מכירה ובלה בלה בלה..את יכולה לטייל ואני בטוחה שלא רק..שואה יש שם..אלא גם נוף, קניונים, בלאגנים. אם תסתכלי על הכל בצורה רעה את תתרגלי לזה ולא יהיה לך טוב שם..תסתכלי חיובי..(אך כמה קשה לי להגיד את זה) ואל תדאגי בקשר לאנטישמיות וכל זה..את זה יש בכל מקום..לא משנה איפה תיהי יהיו אנטישמים ואין מה לעשות נגד זה..ככה זה..נקודה. וזה לא ילדותי לחשוב ככה..אני בטוחה שאפילו ההורים שלך חשבו על זה בצורה הזו..אבל לפעמים אין ברירה..ושלוש שנים זה לא הכי נוראי שיש, זה יכול לעבור בצ'יק צ'אק ואת עוד תתגעגעי לפולין אחר כך. אני בטוחה שיש בפולין ישראלים.. או לפחות כשתגיעו לשם תשאלי על קהילות ושאר ירקות.. שפה- את תלמדי..כמו כל בנאדם שעובר לארץ זרה ולא יודע את השפה, אמנם זה יהי לך קשה..אבל את תסתדרי..כולנו מסתדרים בסופו של דבר. וגם אני חשבתי כמוך על להשאר בבית עם כסף בלה בלה בלה..לא טוב..אי אפשר להיות כל כך רחוק מהמשפחה. ואת באמת תמצאי חברים..יש לך אופי חם..ישראלים:) הכל קשה בהתחלה..לא ראיתי מישהו שבא למקום חדש והופס הכל מושלם באותו הרגע..זה לוקח זמן..וסובלנות והכל יהיה בסדר. וברוכה הבאה לפורום! מקווה שתמשיכי לבוא הנה:)

LaLa GIRL

New member
תודה לכולם...

אני די עוברת בגלל עבודה, אמא שלי קיבלה הצעה של משרד החוץ, מחלקת התרבות של ישראל או משהו כזה... אין לי בדיוק מושג... ותודה... אני אקח את העצות שלכם כי יש לכם מין הסתם טיפה יותר ניסיון ממני במעברים בין מדינות וכל מה שכרוך בזה...

Just A Firefly

New member
מסכימה ../images/Emo9.gif ועוד כמה דברים...

תחשבי על זה... כל שנה... אלפי משלחות של תיכוניסטים מישראל משוטטים להם בכל רחבי פולין (פירוש: בנים, בנים ועוד קצת בנים שזקוקים לקצת חום ואהבה
~הרמת גבה זדונית~
). אז לא תהיי לבד! וכמה שזה נשמע מוזר, אבל יש שם המון המון המון דברים לעשות (מנסיון). וכמובן גם נופים מדהימים! אל תדאגי, יהיה בסדר
[URL='target=_blank']המון המון בהצלחה![/URL]

SupermanZW

Well-known member
תהני מהטיול

עדיין לא היית בפולין וכבר את כל כך פסימית, חבל, עדיף שתנסי ליהנות מהטיול הארוך הזה (3 שנים), בטוח שיהיו לך גם הרבה חוויות טובות. אולי דווקא משום היותה של פולין מדינה מזרח אירופאית לא הכי מפותחת המחיה שם זולה בהרבה ובמעט כסף תוכלי לבלות שם הרבה יותר. בגיל 15 ללמוד שפה חדשה זה ממש לא קשה, תהיי בטוחה בכך שתלמדי פולנית הרבה לפני הוריך ותמצאי חברים חדשים הרבה לפני שחשבת. בסה"כ בכל מדינה אליה היית עוברת היית צריכה להסתגל לשפה תרבות מנהגים וחברה חדשה, את חושבת שמהגרים לארה"ב לא עוברים את זה, ומה עם עולים לישראל? אני בטוח שאחרי שתגיעי לשם תהיי פחות פסימית ושתראי שהמצב לא נורא תתחילי גם ליהנות ממנו, בסה"כ תהיה לך עוד חוויה מעניינן בחיים. בהצלחה.

נעמצי

New member
טוב, תשמעי מבעלת נסיון חחחחחח

גם אני עברתי השנה למקום שאני ממש לא הכרתי לא שפה, לא מנטליות לא כלום וגם למדינה- שהדבר הראשון שעלה לי בראש לגביה זה "נאצים" חחח אני גרה בגרמניה........ אני לא יכולה להגיד לך שיהיה קל........ ללמוש שפה את תוכלי.. תשקיעי המון - אני השקעתי 10 שעות שיעורים פרטיים בשבוע וגם ראיתי מלא וידיאו בגרמנית ותוך חצי שנה יש לי שפה מעולה....... אבל מבחינה חברתית לא הולך לי משהו...... אבל אולי לך זה יהיה אחרת...... זה לא כמו בארץ אבל אין ברירה וצריך להתרגל........

J0nathan17

New member
../images/Emo168.gif

פתאום באמצע החיים פולין? וואט דה פאק? מצטער.. אני יונתן, אני גר בנורבגיה כבר כמעט שנתיים... אני די מזדהה.. הייתי אפילו מעדיף לגור פה מאשר פולין... חחח עזבי, אני סתם מגעיל.. העצה שלי היא ככה: גם כשאת יודעת מעט מאוד פולנית, אל תפחדי לדבר, אפילו שאת עושה יותר טעויות משאת יכולה לדמיין... אם יש מה להגיד תגידי, אחרת תגמרי כמוני...

Trinity 8 P

New member
אחד שלא מדבר אז הוא מוציא ../images/Emo110.gif

אז הא מוציא הכל עליי... צוחקת חבוב דרך אגב יותם לא עונה :(

J0nathan17

New member
כמוני

כמוני זה אחד שפה כבר שנתיים ועדיין מגמגם.. ואל תגידי שלא ידעתי כלום שבאנו.. ידעתי קצת.. ממש קצת, אבל זה עוזר, תראי את אחותי, מדברת שוטף לגמרי עכשיו... בלייך לא ענה מאז מזמן עדיין?

J0nathan17

New member
hmm

last time my buddy said he did get the message, but didnt reply because you weren't online... m nex time tell him to leave you a msg even if you arent online, that might work =)

למעלה