היי כולם...

amitoosh.

New member
היי כולם...

חזרתי מביה``ס, אני דווקא במצב רוח טוב, אבל משהו קצת קילקל לי את המצב רוח. היה לנו בוחן גדול באנגלית על כל החומר שלמדנו החודש. אז ילדה מהכיתה הציעה שנתפרע כ``כ, עד שהיא לא תעשה את הבוחן. אז זה עבד ברבע שעה הראשונה של השיעור, אח``כ היא גם נתנה לנו המון שיעורים וגם את הבוחן, זה היה ככה ככה, אני חושב שאני אקבל בין 80 ל 90, אבל זה טוב, לא? ממני, עמית בן 11 וחצי...

sharon91

New member
בטח..

ואפילו עם תקבל 62 זה לא נורא.. סך הכל בוחן קטנטן.. אני קבילית מאה וחמש בערבית היום.. (היה בונוס של 10 נקודות..) וסתם, בקשר לסיפור שלי מאתמול על המורה שסדרה לי את הכתפיות של הגופיה.. היום היא כזה שעה מסתכלת על החולצה שלי.. ובסוף היא כזה אומרת : ``שרון, חולצה נורא יפה..`` חח קטעים.. וזהו, נראה לי. אה.. בעצם לא.. היום בשיעור לשון, בסוף השיעור המורה שלי דברה על יום כיפור, ולהגיד את האמת די נדהמתי מהכיתה שלי, כאילו, אנשים פשוט מאבדים כבוד לדבר הזה.. לא בקטע של מה שהם עושים ביום הזה.. ממש לא, בקטע שמדברים על נושא כואב כזה וכל פעם אתם שומעים בדיחונת של אחד הילדים, על מה שהמורה אמרה, או שסתם מפריעים.. ומילא, בשיעור רגיל, אבל לא יודעת.. כשמדברים על השואה לאף אחד אין הערות ובדיחות, למה זה לא יכול להיות ככה גם כשמדברים על יום כיפור?

טרבלסי3

New member
נכון

את ממש צודקת יום כיפור זה היום הקדוש ביותר בשנה וזה נורא עצוב שהשנה כבר המון לא צמים אפילו בת דודה שלי! ובאמת לא מיחסים לכך חשיבות מרובה ממני א.

amitoosh.

New member
שמע טרבלסי...

או טברלסי, די נו לא משנה.. בקיצר זה מה שדיברנו היום. ודווקא הכיתה שלי התייחסה לנושא מאוד יפה. המורה שאלה אותנו מה העיקר של יום כיפור... אתה כותב כאילו לא לצום זה נורא!, להגיד לך האמת, אני לא הולך לצום פעם אחת בחיי, אלא אם כן זה מקרה ממש יחיד, אפילו כש - יהיה לי בר מצווה. אמרנו שמה שהעיקר ביום כיפור זה לבקש סליחות, זה לא משנה אם אני צם או לא, דווקא אני הולך לבית כנסת בערב יום כיפור, בקיצר, יכול להיות שלא התכוונת לזה, אבל שתבין, לצום (שוב...) זה לא העיקר ביום כיפור... עמית בן 11 וחצי...

amitoosh.

New member
טרבלסי..

אה, הפעם זכרתי איך קוראים לך :) בקיצר, היה לי איזה ריב קטן, או כמה עם איזה אחד שפעם כתב כאן יותר ממני שקראו לו פנתר, בקיצר זה סתם ביאס אותי, אז די אל תתחיל בתגובות האלה של מה אתה יודע בכלל, בבקשה... עמית בן 11 וחצי...

sharon91

New member
דייי אני לא יכולה עם זה.

די לחשוב שאת מבין יותר מאחרים. אז נכון אתה דתי, ומאמין בהרבה דברים שאנחנו לא וההפך.. אבל די להתנשאות הזאת. הוא מבין, ואני מבינה כמוהו, ועוד הרבה אחרים מבינים כמוהו. ואל תגיד שזאת הייתה בדיחה..

שלומצי

New member
טרבלסי...

כל אחד ודרכו לבטא את אמונתו ביום הזה. לא חייבים לבצא את כל החוקים הדתיים בשביל להרגיש בלב. זה מה שאני חושבת!

sharon91

New member
לא התכוונתי לזה

גם אני לא צמה, ולא מיחחסת חשיבות לקטע של הסליחות כי אני לא מאמינה לזה. מה לעשות. אבל אני מכבדת את מי שכן צם.. לא משנה, בכל אופן דיברתי על הקטע של ההרוגים במלחמה שלזה לא יחסו חשיבות.. ולא לסליחות ולצום וכל זה..

שלומצי

New member
צריך לעשות הפרדה.

יש יום כיפור, שיש לו את המשמעות הדתית, וזה יום חג, כי מתנקים מכל המועקות ומבקשים סליחות וזה תמיד עושה הרגשה טובה, של ``להיות בסדר``, ויש את מלחמת יום כיפורים שנהרגו בה כל כך הרבה אנשים. למה את מתכוונת?

טרבלסי3

New member
???!

מה????????????!!!!!!!!! אין בכלל יום זיכרון לזה ביום כיפור על מה את מדברת ברור שמדברים כאן על יום כיפור של בקשות הסליחה וזה ממש לא יום חג כי זה יום שצריך להתענות בו ולבקש סליחה ומחילה מאלוקים על כל חטאותינו השנה ממני א.

שלומצי

New member
תשמע.

אני לא מטילה ספק ביום הסליחות והעינויים. אני רק אומרת שלפחות בשביל משפחות של כ-3,000 אנשים שנהרגו במלחמה בשנת 1973, זה יום של אבל על מותם. ומוות זה דבר שלא קורה כל רגע בחיים. והוא נשאר חקוק בתודעה לעולמים. ולבקש סליחה, לא חייבים יום מיוחד בשביל זה. זה לא אומר שאני לא מכבדת את היום הזה ואת האנשים שמכבדים אותו, אבל זכותי לחשוב אחרת. לא?

טרבלסי3

New member
ברור...

פשוט יש את יום הזכרון לחללי צה``ל וזה נועד בשביל זה פשוט לא סתם שמו את יום כיפור שם והמלחמה חלה ביום כיפור לא להפך ממני א. אם בכלל הבנת משהו ממה שכתבתי

שלומצי

New member
איזו רוח מרד!

שמתם לב שאנחנו נהיים נורא יצירתיים כשמגיעים לנושא של לימודים? זה התחיל מכל התירוצים של שיעורי בית, זה ממשיך דרך כל התירוצים של להישאר בבית, והנה, מגוון שיטות איך לא עושים בוחן... תגיד, אם קיבלת 80 90, לא חבל על האנרגיות?

למעלה