היי כולם

היי כולם

יש לי שאלה קטנה או בעצם גדולה. אני פשוט לא מבינה מה ההבדל בין מרצ לשינוי?????

Alexco

New member
יש לי שאלה יותר טובה

מה דומה ביניהם?? שינוי היא מפלגה המושתתת על שנאה ופחד, בניגוד למרצ המושתת על אהבה ושלום. אני אישית רואה אותן כמפלגות מנוגדות ולא דומות. אודה לך אם תסבירי למה את חושבת שהן דומות איכשהו, כדי שאוכל לענות בצורה נקודתית.

תודה על התגובה אבל לא לזה התכוונתי

אני לא באה להגיד משהו או לתת ביקורת . אפילו ההפך אני מאוד בעד מרצ ועם הייתה לי הזכות להצביע ( עוד כמה שנים) אני מאמינה שהייתי מצביעה מרצ!!!!!! אולי השאלה לא הייתה ברורה אבל בעיקרון אני לא מבינה למה שתי מפלגות ש"נלחמות" בש"ס אחת נגד השניה???????. ושוב אני מזכירה אני לא באה בטענות אל אף אחד או בנסיון להסיט!!!!

Alexco

New member
שינוי נלחמת בש"ס?

באמת? שינוי לא עשתה שום דבר מעשי נגדם חוץ מלנבוח ולצעוק! אני טוען משהו אחר: שינוי זקוקה לש"ס כל מה שיש לשינוי להציע זה מלחמה בש"ס בלי ש"ס אין לשינוי זכות קיום.

אם אתה אומר

אני מאמינה לך. אני לא ממש יודעת מה קורה בממשלה ומי עושה מה. אבל מה שכן אני יעשה הכל כדי "להילחם" בש"ס הם "האויבים" שלי ממש כמו הערבים, ולכן אני באמת יעשה הכל כדי שכולם יהיו מרוצים אפילו שתיהיה גדר הפרדה בין חילוניים לדתיים, כי זה ממש מעצבן שהכל סגור בשבת ואסור ככה ואסור ככה, ואני לא מתכוונת לנסות לשכנע אותם שהם פרימטיביים ותקועים בעבר, אבל אני מבקשת מהם שלא ינסו לשנות לי את החיים כמו שאני לא מנסה לשנות להם!!!!!!!!!!!!! מה העמדה של מרצ בנושא???????

Alexco

New member
מרצ להיות חופשי בארצנו../images/Emo70.gif

עמדת מרצ בנושא: ציטוטים מתוך עיקרי מצע מרצ
העברת מיליארדי השקלים, שמוקצים כיום כהטבות להתנחלויות, חרדים, ורווחים פיננסיים - לערי פיתוח, לשכונות, למגזר הערבי, לתמריצי תעסוקה, ולמיזמים לאומיים גדולים בתחומי התשתית, האנרגיה ואיכות הסביבה.
אזרחות לפי חוק השבות תוענק לכל אדם המוכיח את זיקתו לעם היהודי ולישראל, וללא חיוב בביצוע של אקט פולחני דתי (גיור). הפרדה של הדת מהמדינה והפרדה של מוסדות הדת ממוסדות הפוליטיקה. יונהגו נישואין וגירושין אזרחיים. תחבורה ציבורית ופעילות תרבותית יפעלו בשבת. ציטוטים מתוך מצע מרצ
מרצ תפעל לחקיקת חוק יסוד חופש הדת - שהוכשל בעבר ואשר יועד להבטיח חופש דת וחופש מדת לאזרחי ישראל לרבות מתן מעמד חוקי, שווה ומלא לכל הזרמים ביהדות. יעוגנו בחקיקה גם פסיקות בג"ץ לגבי שוויון הזרמים ביהדות ויוכר מעמדם של הקונסרבטיבים והרפורמים בתחומי הגיור, המועצות הדתיות ומתן תמיכות ממלכתיות.
המדינה תכבד ותבטיח את זכותם של כל אזרחיה ותושביה - יהודים ושאינם יהודים, חילוניים ודתיים - לחיות את חייהם על-פי השקפתם ואמונתם, ברשות היחיד וברשות הרבים, במועד ובחול, בבניין המשפחה ובחינוך הילדים, בתרבות ובבידור, ללא כל כפייה בענייני דת של צד אחד על משנהו.
עקרון חופש הדת, ובכלל זה החופש מדת, מחייבים הפרדה של הדת מהמדינה והפרדה של מוסדות הדת ממוסדות הפוליטיקה.
יבוטלו כל החוקים שנועדו להטיל בכפייה נורמות דתיות על אזרחי המדינה ולשלול את זכותם להכרעה בחייהם הפרטיים והציבוריים, כמתחייב מעקרונות מגילת העצמאות ומחוקי היסוד; בכלל זה: חוק המועצות הדתיות ו"חוק ההמרה" שיזמו הסיעות הדתיות בכנסת.
כל השירותים החיוניים יופעלו בשבתות ובחגים, בהיקף הנדרש, לרבות תחבורה ציבורית ופעילות תרבותית, בידורית וספורטיבית, תוך הימנעות מפגיעה ברגשותיהם של האזרחים הדתיים באזור מגוריהם ותוך מאמץ לשמר את ייחודם ואופיים של השבתות ושל מועדי ישראל.
מרצ התנגדה לחוק טל ומתמידה בהתנגדותה. את חוק טל צריך להחליף חוק אחר, שיקבע מכסה מרבית וסבירה (כמה מאות בלבד), שרק במסגרתה ישוחררו תלמידי ישיבה מחובת הגיוס לצה"ל. השחרור המוגבל הזה לא יותנה בחיוב שלא לעבוד, כדי לפטור את בחורי הישיבות מעולם של ראשי הישיבות ולשחרר אותם מן התלות בממסד הרבני-חרדי.

אז.........

הייתי רוצה להצטרף לנוער מרצ כי הציטוטים האלה זה בדיוק מה שאני רוצה שיהיה!!!!!!!!!!!!!!! אני גרה ברעננה ואני לא יודעת איפה יש סניפים, ואם אין ברעננה אז בכפר סבא או הרצליה זה גם טוב נ.ב. יש הגבלת גיל או משהו? אני בת 13 וחצי בכיתה ח´.

Carl Freeborne

New member
יש סניף גם ברעננה וגם בכפר סבא...

ואפשר להצטרף לנוער מרצ מכיתה ח´ :)

eviv

New member
הבדל עצום אחד מני רבים הוא

כמובן הדבר הקטן שאף אחד לא שם לב איליו שזו מפלגה ההולכת למען מעמד הביניים מעמד הביניים זה לא האנשים העמידים אלה העשירונים ה7-9 אלה האנשים שלא חסר להם במיוחד כסף בחיים הולכת למען מעמד הבורגנים ואילו מרצ נרתמת למען השיכבות החלשות באוכלוסיה כמו הגימלאים המובטלים השכבות המוחלשות לא סתם שומעים שמרצ היא המפלגה הראשונה בחקיקה חברתית פועלת למען מעמד הפועלים

חכמים גדולים...

חמודה, שאלת את השאלה הזו בפורום מרצ , מה נראה לך שתיהיה התשובה. לכי גם לפורום שינוי ואז תחליטי. בהצלחה !

the band member

New member
שינוי או מרצ...

זה כל פעם מרגיז אותי מחדש, שאנשים אומרים: "טוב, אני אצביע למרצ או לשינוי"...זה בדיוק כמו להתלבט בין מרצ לבין האיחוד הלאומי. שינוי היא מפלגה חסרת צורה, מפלגה צבועה, ומי שמצביע לה צריך להיות ימני קיצוני+ שונא דתיים. טוב, בקשר למרצ זה ברור, מרצ עושה עבודת קודש בכל תחומי החיים: היא נאבקת בהפליות למיעוטים, בגורמים עוינים לסביבה, בפשיסטים, בשחיתות, בכפייה הדתית ועוד ועוד ועוד....

ניסיון לתשובה רצינית...

במדינה בעלת תרבות פוליטית מתוקנת לא היו עולות שאלות שכאלו. האם איזשהו אזרח גרמני היה עוצר רגע לתהות מה דומה בין מפלגת הירוקים הגרמנית (שמגדירה את עצמה כמפלגת אחות למרצ) לבין המפלגה הליברלית הימנית (שמבחינת העמדות שלה היא שינוי גרמנית)? סביר להניח שלא. הירוקים היא מפלגת שמאל ועומדת מצד ל SPD (המקבילה הגרמנית למפלגת העבודה) והמפלגה הליברלית היא מפלגת ימין ועומדת לצד ה CDP (המקבילה הגרמנית להליכוד). מרצ היא מפלגה סוציאל דמוקרטית, לוחמת למען זכויות אדם ואזרח, אקולוגית ולוחמת למען חופש (מ)דת אשר לעיתים רחוקות מתבטא בצורה אנטי דתית. שינוי היא מפלגה ליברלית, תומכת בשוק חופשי וכלכלה שמרנית, ולוחמת למען חופש (מ)דת אשר לעיתים תכופות מתבטאת בצורה אנטי דתית. בנוסף לכך, מכיוון שקו השבר הפוליטי בארץ אינו עובר רק בעמדות כלכליות-חברתיות, אלא גם בעמדות מדיניות: מרצ היא מפלגה יונית מובהקת בעוד ששינוי מגדירה את עצמה כמפלגת מרצ, בהתחשב באנשים הנמצאים בה אשר חלקם יונים חלקם ניצים, אפשר אולי לקבל זאת - בהתחשב בהצבעותייה בכנסת היא מפלגה ניצית ברורה. בקיצור הדומי היחידי בין מרצ לשינוי הוא עמדות דת ומדינה. אם את זקוקה להסבר לאחד המושגים שציינתי כאן הגידי, ואני אתן לך אותו.

ישנם מספר הבדלים...

אני אנסה להסביר אותם מנקודת המבט שלי: 1. ההבדל הכי חשוב היא בכל הנוגע לכלכלה ולחברה. בעוד שמרצ היא מפלגת שמאל מתון בתחום הכלכלי, שינוי מייצגת את הימין הקיצוני בכל הקשור לניהול המשק. שינוי מאמינה בהאצת ההפרטות, שינוי מאמינה במערכת קפיטליסטית של צבירת הון בלתי מוגבלת, הורדת מיסים, ושוק חופשי לחלוטין. מרצ היא מפלגת שמאל מתון- מאמינה בשוק חופשי, עם תיקונים של התערבות ממשלתית לטובת הציבור. 2. עוד הבדל חשוב מאוד הוא במדיניות החוץ והבטחון- בשינוי יש אנשי שמאל מדיני (יוסי פריצקי, אברהם פורז), ולעומתם אנשי ימין (ויקטור בריילובסקי, טומי לפיד) ואפילו ימין קיצוני (מודי זנדברג, שיכול היה בלי שום בעיה להשתלב ברשימת האיחוד הלאומי). מרצ מציגה קו ברור- יציאה מהשטחים, חזרה למו"מ. 3. זהו לא הבדל אידיאולוגי, אלא הבדל שהוא כורח המציאות- במצב שקיים כרגע בישראל, הסקרים צופים לשינוי 14-17 מנדטים ולמרצ 7-10. עכשיו, מה ההבדל בין שינוי עם 15 מנדטים לבין שינוי עם 16 מנדטים? אין שום הבדל . אבל יש הבדל של שמיים וארץ בין מרצ עם 7 מנדטים לבין מרצ עם 9. מרצ עם 7 מנדטים כמו שהיא מופיעה הבוקר בידיעות זאת אומרת כנסת בלי מוסי רז, נציג מחאת המילואימניקים והחבר כנסת מס´ 1 בחקיקה למען איכות הסביבה בכנסת ה-15. מרצ עם 8 מנדטים זאת אומרת כנסת בלי נעמי חזן,שצוינה כאחת המחוקקות החברתית המובילות בכנסת האחרונה. וכך זה ממשיך. כל מועמד במרצ מייצג משהו בפני עצמו ולכן קול למרצ מביא שינוי אמיתי, בעוד קול לשינוי בסה"כ מעצים את כוחו של טומי לפיד.

למעלה