היי כולם!

yoavl1

New member
היי כולם!

ראשית, ארנון, למה לא סיפרת לי על קיומו של הפורום החיוני הזה, שבניהולך? נעלבתי...
בכל מקרה, אני רוצה לספר לכם, שדוד שלי עושה עבודת מחקר רצינית כבר שנים רבות, וחוקר את הסטורית המשפחה שלי. לפני כ-7 שנים, דודה שלי (אחותו) קנתה לו באנגליה תוכנת "פאמילי טרי מייקר גרסה 3.5" ומאז הוא עובד על זה. כיום הוא כבר הגיע אחורה עד לשנת 1760, וזה מדהים כמות המידע שהוא צבר. הוא השתמש בחברות צילום מחו"ל, ובאתרים שונים ומשונים באינטרנט. כיום אני יודע שיש כבר גרסה 7.0 ואולי אף יותר של התכנה והוא עדיין משתמש בהיא, הישנה. הוא אמר לי שהוא מתכנן בעוד כ-20 שנה ,בערוב ימיו (כרגע הוא בן 52 כמעט) להוציא ספר משפחתי שכל צאצא במשפחה יקבל. אני בערך היחיד שהבעתי נכונות להמשיך את עבודת החקירה הזאת כי זה מעניין אותי לאללה. הייתי יושב איתו שעות על גבי שעות מול המחשב ועוברים על כל התוכנה. מדהים. פשוט מדהים. מישהו מכם עושה דבר דומה? האם בכלל אני כותב בתחום המוגדר של הפורום? איןל י מושג. רק ראיתי שורשים משפחתיים וכתבתי. האם למישהו יש עוד רעיונות או אמצעים לקידום "מחקר" שכזה. תודה, ואני שוב רוצה לציין שאני מתרגש מהפורום הזה, יואב.

moshe0410

New member
ידע ומידע

למרות שאני בעצמי טרם הגעתי לשלב מתקדם במחקרי, ידוע לי שהארכיון הציוני המרכזי וארכיון יד ושם עשוים להרחיב את בסיס הנתונים במיפוש.

yoavl1

New member
האם ישנם אתרים מסויימים

של אותם גופים, שדרכם ניתן "לסייר" במאגר המידע?

ornan

New member
הי לך וברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

הגעת למקום הנכון. מאחר ויש לך נסיון בשעות מחשב, הקדש עוד קצת וקרא את כל מה שהפורום יכול להציע לך וזה הרבה. נשמח אם תשתף אותנו קצת על משפחתך , תופתע לגלות שרבים מאיתנו מתחברים בדרך זו או אחרת, כך שאולי גם אתה וגם אנחנו נצא נשכרים. בהצלחה ארנה פרט חשוב! בלי פוליטיקה זה בכלל לא מתקשר לפורום.

משאבים לבנית עץ משפחה

מקום מענין הוא חדר "דורות" בבית התפוצות. אני בעצמי לא מצאתי הרבה חומר, אבל אנחנו מבקרים שם בדרך כלל בפסח עם כמה נכדים. בשעתיים ששהינו שם ראינו מספר אנשים שנכנסו "סתם" ומצאו קרובי משפחה שלא ידעו עליהם כלל. המשאב החשוב ברשת הוא כמובן http://www.jewishgen.org . דורשים להרשם ומבקשים תרומה, אבל ניתן להשתמש בשרות גם בלי לתרום.

yoavl1

New member
תודה רבה לך.

כמובן שהפתעות יכולות לקרות פה, תוך כדי "מחקר" בנושא. ישנם דווקא מספר סיפורים מעניינים בקשר למשפחה שלי ואני אשמח לשתף אתכם. ובנוגע לפוליטיקה, אל תדאג. אני לא מדבר פוליטיקה. זו החתימה שלי. אם זה מפריע אני מוכן להסיר אותה.

ברוך הבא../images/Emo24.gif

גם אני עוסק "קצת" במשפחתי, אך ממנה עברתי במהירות למשפחתנו. כל פעם שבה נידמה לי כי אני מתקדם, אני שם לב כי גם ה"בלתי-ידוע" גדלD-:
בכל אופן, ... וטרם ציינת באיזה משפחות אתה עוסק ... סענדער

yoavl1

New member
מה זאת אומרת באיזה משפחות?

לא הבנתי... אני עוסק במשפחות המתפצלות מתוך המשפחה הקרובה שלי. אגב, לפני שאני אתחיל לפרוש פה את שורשי משפחתי וסיפורים מעניינים, רק תדעו לכם שלפני כמה שנים גילינו כי אחת ממשפחתו העתיקה, נישאה בשלב מסויים לאוטו-פון ביסמרק, שהיה קאנצלר פרוסיה. מכירים? מדהים מה שאפשר לגלות!

nitzoops

New member
ברוך הבא יואב!!!! ככל שתתעמק בפורום

תגלה שרובנו עושים בדיוק את שעושה דודך ברמה זו או אחרת. אנחנו יודעים שאפשר לסמוך אחד על השני או השניה, ובכל מקרה מתיחסים ברצינות. אני מציע לך שבמקום חתימה פוליטית תחתום כמו רבים מהעוסקים בגניאולוגיה, כלומר בשמות המשפחות שקרובות לך. רבים מאיתנו הגיעו למצב שבו מצוי דודך וחלקנו כבר הצלחנו לחבר את עצי המשפחה כך שבעצם העץ המשותף שלנו גדול מאד. נשמח לדעת פרטים על משפחתך המורחבת, שמות , מקורות, שנות עליה וכו´ בכדי שנוכל להעשיר ולהתעשר בידע, כי הרי מהותו של הפורום הוא להראות לכל משוגע לדבר, היכן שלא יהיה, כי הוא לא לבד.

yoavl1

New member
כמו שכבר אמרתי...

זה ממש מעניין אותי כל התחום הזה, והגילויים העשויים להתרחש בעקבות זאת. שוב, ייקח לי זמן להתאפס פה על כל העניינים כי אני די חדש. אני אבקש מדוד שלי פרטים על כל העץ שלנו. מישהו פה כבר גילה משהו מרעיש במיוחד בעקבות הפורום?

Melitz

New member
למה פוליטיקה ??? לא מצאתי שום מסר פוליטי בתחימתו של יואב,,,זו דווקא אימרה נחמדה ומרעננת ואפילו...קשורה לפורום

yoavl1

New member
חחח...החתימה שלי אכן הייתה פוליטית

אבל החלפתי אותה במשהו נחמד, וכמו שאתה ודאי יודע, ההחלפה נעשית גם לגבי הודעות שכבר נכתבו בעבר, ולכן אינך רואה את חתימתי הקודמת שאכן הייתה פוליטית.

ניצן, איפה נעלמת לנו בלי להודיע../images/Emo35.gif

מקווה שהכל בסדר ושהתעדכנת במה שהיה כאן לאחרונה. ארנון

nitzoops

New member
תודה על ההתענינות

בזמן האחרון אני עובד קשה, לומד קשה ומגדל ילדים וגם זה קשה. נשאר לי רק מעט זמן לעצמי ובדרך כלל אני מקדיש אותו לעדכון בפורום ולא תמיד יש לי את הזמן או הכוח להתבטא. אני מקווה שיהיו תקופות קלות יותר בקרוב שבהם אוכל לקחת חלק יותר פעיל, כמו למשל בחידונים של כוכה. ניצן

../images/Emo24.gif ברוך בואך, יואבי../images/Emo70.gif

אני מוכרח להגיד לך שמהרגע שנפגשנו בפורום אחר, אני חשבתי בקשר סמוי בינינו. מעבר לעניין האחר המשותף שיש לנו, נדמה לי שזה התחיל בכך שציינת ששירתת בתותחנים. מאז, אני נהנה לקרוא את ההודעות שלך בתחומים השונים ומעריך מאוד את צורת החשיבה שלך ואת ההתייחסות שלך לאנשים אחרים מסביב. בכל מקרה, אני שמח שגילית אותנו. הסיפור שלך הוא בדיוק הסיפור של כולנו
כדאי לך לשוטט קצת בפורום (ולהתחיל מן המדריך לפורומיסט המתחיל, קישור רץ למעלה) ולהזמין גם את דודך. אנחנו נשמח לשמוע על המשפחות המרכזיות אשר במחקר המשפחתי שלכם. נעזור לכם - ואני בטוח שתוכלו לסייע גם לנו. וחוצמזה, אולי גם נראה אותך במפגשי הפורום (אתה, כמובן, מוזמן לזה של שבוע הבא - פרטים מדף הקהילה). ארנון

yoavl1

New member
ארנון.

כנראה שיש לנו הרבה מן המשותף. אני מוכרח להגיד לך שאל הפורום הזה הגעתי במקרה, ולא היה לי מושג כלל שהוא קיים ובטח לא שאתה מנהל אותו. למה לא אמרת כלום? תודה רבה על כל המחמאות. זה נחמד לשמוע הערכה כזו מרעי לרשת ולפורומים שונים. אני אתחיל אכן מההתחלה ואקח חלק פעיל ככל שניתן וככל שיתאפשר לי. ישנם מס´ דברים שקראתי כאן ושעדיין אינני מבין אותם, אבל אני בטוח שאם הזמן אני אשתלב פה היטב ואהיה בקיא יותר בנעשה ובנכתב. לגבי מפגש הפורום , אני מצטער מאוד, כי דווקא היה יכול להיות מאוד נחמד ומעניין לפגוש אתכם ולהדליק נר יחד, אבל דווקא ביום ב´ אני לומד מ-9 בבוקר ועד 7 בערב, ככה שלא אוכל להגיע בשום אופן. תהנו לכם ותרחיבו אופקים! אם יהיה מפגש פורום נוסף באופק, אעשה מאמצים להגיע אליו. שיהיה עכשיו לילה טוב, כי אני די פורש למיטתי החמימה. בברכת המשך שבוע מהנה ופורה. יואב.

אני אשמח תמיד לעזור לך להבין מה

שאינך מבין, ואני בטוח שגם האחרים יסייעו בדבר. ואגב, לשאלתך ממקודם: כן, היו כאן הרבה הצלחות מרעישות, מרגשות, מפתיעות ומחזקות. חלקן נמצאות אי-שם במאמרי הסיכומים של הפורום, חלקן חבויות בארכיון ההודעות, בקרוב איזכר בכמה מהן ואספר לך ולכולם...
ארנון

למעלה