היי כולם

anon22

New member
היי כולם

היי כולם חדשה כאן ...
יש לי שאלה לגביי יום כיפור אם מישהו בקיא בהלכות ...
האם מותר לקיים יחסי מין יום לפני יום כיפור ?
תודה לכל העונים

חייבת להגיד

שזה קצת מצחיק שמכל הפורומים בעולם בחרת לשאול את השאלה הזו דווקא כאן.
בכל אופן לשאלתך- האיסור הוא מכניסת יום כיפור ועד לסיומו ולכן אין בעיה בקיום יחסים לפני כן.

anon22

New member
לא מבינה מה מצחיק בזה , זה פורום בעינייני סקס

סליחה אם נפגעת, התכוונתי שלשאול שאלה הלכתית בפורום סקס

זה קצת אירוני (כאילו שאלה הלכתית שואלים בפורומים דתיים וכאלה).

שוב סליחה

שואל ברצינות

נניח שמדובר בסקס מאעפן עם מישהו מאעפן והדבר האחרון שאת/ה עושה תוך כדי הוא להנות ממנו ....
זה גם תופס ?

STUDENT1985

New member
אבל מה עם

שלא לשמה יצא לשמה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Anigodin75

Member
עונה ברצינות
נניח שמדובר באוכל מעפן, עם טעם מעפן והדבר האחרון שאתה עושה תוך כדי הוא להינות ממנו.
זה גם תופס?

Anigodin75

Member
לא הבנת
ביום כיפור קיים איסור על חמשת תענוגות הגוף. ביניהם אוכל שתיה ויחסי מין.
לכן, אוכל לא טעים שקול לסקס לא מהנה.

דווקא לשם שינוי הבנתי ;)

(חידה: מה הם שאר האיסורים???)

להגיד שהאיסור הוא על "חמשת תענוגות" זה לא מספיק אלא המטרה שלהם היא שצריך להתענות וכמו שאמרתי- אוכל, גם אם איננו טעים, מחזק את הגוף ומפחית את מידת ההתענות, אם אפשר לקרוא לזה ככה.ובכלל, כמו שכבר נאמר, האיסור הוא בכלל על נגיעה בין בני זוג, לא רק על סקס.

אבל עזוב, אתה יודע שאני צודקת, סתם אתה מתנצח
(ואני פשוט לא יכולה להשאיר דברים לא נכונים בלי תגובה)

קודם כל, כן.

האיסור הוא על יום כיפור בעצמו.
&nbsp
אבל אם את כבר בעניין של לקיים הלכות,
מותר לך לקיים יחסי מין רק עם בעלך, וגם זה בתנאי שאת לא נידה, ספרת כבר שבעה נקיים וטבלת במקווה.
יש כמה הלכות נוספות אבל זה כבר ממש למתקדמים.
&nbsp
שיהיה סקס מהנה.

STUDENT1985

New member
האמת שזה לא לגמרי מדוייק

אין איסור מפורש מהתורה על קיום יחסימין שלא עם אישתך. ומה שכן יש חובה זו חובת הטבילה והנידה. שלגמרי אפשרית גם אם לא נשואים. זה שרבנים החליטו לאסור על כניסת נשים רווקות למקוואות ציבוריים זו בעיה שלהם. כבר יש הנחיה שלא ניתן לאסור על כך, ואם להיות לגמרי כנה? אז אני כבר טבלתי. גם בים וגם במקוואות.
ולא, לא הייתי נשואה מעולם.

מה שאת כותבת גם לא ממש מדוייק

ולמען האמת גם אני לא יכולה להרחיב יותר מידי בכדי שלא ייצא שגם אני לא מדייקת :) אבל-
ראשית, גם אם אין איסור מפורש בתורה למשהו- אנחנו לא קראים שהולכים רק לפי התורה שבכתב, יש גם את התורה שבעל פה. והאיסור הוא איסור, בין אם הוא כתוב בתורה ממש ובין אם הוא הלכה שמקורה בתורה שבעל פה.

דבר שני, זה שיש הנחיה שמקורה בבתי משפט להתיר טבילת רווקות, לא הופך את זה למותר מבחינה הלכתית, זה עדיין אסור (מה שכן, ממה שאני יודעת, ואני מסייגת את דבריי שיכול להיות שאני טועה, אבל למיטב הבנתי ברור שעדיף שאשה פנויה תטבול ותקיים יחסי מין מאשר שלא תטבול כלל ואז היחסים יהיו בבחינת בעילת נידה).

STUDENT1985

New member
חלק מהתפיסות

המודרניות של יחסי אישות קשורות קשר עבות בכל התפיסה המודרנית של מונוגמיות.

&nbsp
&nbsp
היו הרבה גברים בעבר שלא היו נשואים וקיימו יחסי אישות. זה לא היה חטא. גם לא לאישה.

יותר מזה? גבר ואישה שמייצרים ילד בקשר לא נישואים - אין עם זה שום בעיה.
כמובן שיש את התורה שבעל פה. אבל יש גם הרבה קביעות שמקורן בעניינים סוציולוגים חברתיים ולאו דווקא ההלכה או ציווי ה'.
&nbsp
(ממזר, הוא רק ילד שנולד לאישה *נשואה* מגבר שאינו בעלה, ואם חושבים על הביולוגיה והעובדה שזה יוצר בעיות ברורות מבחינה סוציולוגית זה אפילו ברור....).
&nbsp
&nbsp

אני יודעת מה הוא ממזר

ומי שנולד לאשה פנויה הוא פשוט ילד לאשה פנויה.
ידוע.

לא יודעת מה זה "היו הרבה גברים" שלא היו נשואים וקיימו יחסי אישות"- לאיזה גברים את מתכוונת?.
למה את מתכוונת כשאת אומרת "שזה לא היה חטא"? אולי את מתכוונת לכך שבעבר היתה מציאות של "פילגש" שאין אותה כיום?

אם חכמים גזרו על משהו שאסור, זה חטא, גם אם זה לא כתוב מילה במילה בתורה.

מה זה "הרבה קביעות שמקורן בעניינים סוציולוגיים חברתיים ולאו דווקא ההלכה או ציווי ה'"- יש לך דוגמאות?
לא שאני מתכוונת לזלזל, אבל את כותבת הרבה דברים כלליים - שאי אפשר ממש להתייחס אליהם (וזה בסדר גמור אם אין לך רצון שאתייחס אליהם :) ).

STUDENT1985

New member
עם יד על הלב

יש הרבה קביעות של "רבנים" שגובלות בטיפשות.
&nbsp
אני נוטה לא לקבל כל כך מהר כל כך קביעה רבנית ודתית. רק בגלל שמישהו עם תואר "רב" קבע אותה. מה לעשות ככה אני.

נכון. מצד שני,

אין גם איסור מהתורה להדליק אור בשבת, ועדיין זה אסור.
כמו שאמרה 'התחלות', המצוות ביהדות אינן מבוססות רק על מה שכתוב בתורה. הן מבוססות על השילוב בין התורה שבכתב לתורה שבעל פה. כל התהליך של הגדרת מה מותר ומה אסור הוא תהליך מאד מורכב, ולא סתם משהו שהומצא באותו רגע סתם כי הרב קרא בתורה משהו ונראה לו נכון לעשות ככה.
את כל זה אני מספר בתור דתי לשעבר שלמד בישיבות ועדיין שומר קצת מסורת פה ושם בקטנה.
&nbsp
בכל מקרה, לא קבעתי לאף אחד מה לעשות, אלא פשוט סיפרתי מה ההלכה בזרם האורתודוקסי כיום.
למעשה, נורא סקרן אותי מה שסיפרת כאן - שהלכת וטבלת. זה ממש מרתק אותי לדעת מה גרם לך לחוש את הצורך ללכת לטבול. רוב הנשים שפגשתי חשות רתיעה אם לא סלידה מכל הרעיון של ללכת למקווה (המשפט שחזר על עצמו אצל כולן היה "אני לא מלוכלכת!!" על גרסאותיו השונות, כולל סימני הקריאה).

Charles Dickens

New member
אז ככה....

יודע שכבר לא רלוונטי אבל לכיפור הבא שיהייה לך ככלל אצבע:
אם את לא שומרת מצוות/ מסורת וצמה בשביל הכייף אז מה איכפת לך להזדיין תוך כדי? הרי את פה בשביל הכייף..
אם את כן שומרת וכאלה אז אסור אלא אם כן את לא נהנת כי חלק מהצום וכיפור זה להתענות..

seymore butts

New member
השאלה היותר מעניינת היא האם מותר לקיים מין אנאלי ביום כיפור

אבל ללא חומר סיכה, כזה שיכאיב. האם לא ראוי שהממסד הרבני יאשר את זה כסוג של כפרה על חטאים ?

למעלה