היי כולם!

ayeletsiton20

New member
היי כולם!

היי לכולם!
טוב, אז אני קצת ממש הרבה חדשה בכל העסק הזה, אין לי אפילו רישיון לאוטו ורציתי לשאול כמה שאלות, אם תוכלו לענות לי זה יהיה ממש נחמד ומקסים! :)
אני רוצה לקנות קטנוע, ואין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל!
אני מוכנה ויש לי את הכסף לקנות קטנוע חדש מהחנות, השאלה היא האם עדיף לקנות מיד שניה..
אני קטנה ואני לא רוצה קטנוע שהוא גדול מדי- הכיוון שלי הוא פחות יותר מיו קטן וחמוד או דגם פידל של סאן ינאג גם..
בקיצור, אני רוצה לרכוש קטנוע שהוא קטן בממדיו, שיספיק לי לנסיעות במרחב רמת גן-גבעתיים-תל אביב (מי שמכיר את אזור גבעתיים רמת-גן..), איזה דגם עדיף? והאם מיד שנייה או לא? (שוב אני מזכירה שזה הפעם הראשונה שלי על הכביש...)
ממש ממש אודה לתשובתכם!

l coyote l

New member
יד שניה שהוא חדש.

כלומר כזה שרכבו עליו קצת והחליטו לרדת מדו"ג. יש כאלה.
זה אומר שמי שקנה אותם ספג את ירידת הערך הראשונית של עליה לכביש,
ואת מקבלת כלי חדש, במחיר של פחות מחדש.

לא אוהבים להמליץ פה על מיו (כי באמת, איחס), אבל כנראה שלטריטוריה שלך זה יספיק.
מיו סחיר יותר מפידל, אם זה משנה לך.
אגב, הבחירה שלך בקטנוע קטן לא קשורה לגודל שלך, אלא לפחד שלך, אבל אם זה יספיק לצרכים שלך, אז שיהיה.

לא הבנתי אם יש או אין לך רשיון לדו"ג, אבל לא שאלת על זה אז לא עניתי.

ayeletsiton20

New member
תודה

תודה על התשובה,
אני פשוט לא רוצה להסחב עם משהו כבד מדי- גם כי אני קצת מפחדת, וגם כי אין לי כלכך צורך בזה כרגע... נראה לי שעדיף בתור התחלה להתחיל עם משהו קטן וקומפקטי, לא?
ולמה מיו זה איכס?
אין לי רישון בכלל, לא לאוטו ולא לאופנוע..
אם בא לך להמליץ לי על מקום טוב שעושה שיעורים אני אשמח :)

rusti james

New member
מורה טוב בר"ג: גדי מ'או.קי.' שד' י-ם 2.

פינת בן גוריון.

ממליץ לך בכל זאת ללמוד לרשיון A1 ולא A2
אח"כ תתחילי עם מיו
אבל כשתרצי לגדול - תוכלי בקלות.
דעתי.

בהצלחה

אם פי 3

New member
אני למדתי אצלו

לפני הרבה שנים. מצטרפת להמלצה גם עליו, וגם על רשיון A1.
אמנם כרגע הצרכים שלך באמת לא דורשים יותר מ-125 (כלומר, A2), אבל רשיון לא עושים כל יומיים, ועדיף, בעיני, להשאיר אפשרויות פתוחות, במיוחד שאין לך "קיצורי דרך" של בעלי רשיון לרכב מעל שנתיים, ואת צריכה לעשות רשיון מלא. גם עם רשיון A1 תוכלי לבחור בקטנוע קטן, אם תרצי.
כמו שאמרה הקויוטי, גם נשים קטנות יכולות לרכב על קטנועים ואופנועים גדולים/חזקים בהרבה מהמיו - הבחירה היא שלך, ועדיף שתעשה אחרי שיש לך רשיון וקצת מושג. אין טעם להתלבט עכשיו איזה דגם לקנות, כשאולי תגלי שדו"ג זה בכלל לא בשבילך, או להיפך, שזה מדהים ואת רוצה את האופנוע הכי חזק שיש לך אפשרות לקנות... כדי שתוכלי לטייל בסופי שבוע.
לטעמי, המיו נראה קצת כמו צעצוע, ואני נרתעת מהמיתוג המובהק שלו ל"בנות" - מעבר לכך שהוא חלש גם בתוך הקטגוריה שלו ("לבנות", כבר אמרנו?).

rusti james

New member
אישתי למדה אצלו

אני למדתי בראשל"צ של שנות ה80' של האלף הקודם

אני חושב שהמורה פרש לגימלאות כנזירה בסנטה קטרינה מייד אחרי שהמחזור שלי התגייס לצבא...

l coyote l

New member
למה איחס - סתם סיבות רגשיות

נפח מינימלי (100) ומראה מטופש.
יש עוד קטנועים בנפח דומה (110), של הונדה (ויז'ן, ניו ליד) עם מראה פחות מטופש.
קצת יותר יקרים כנראה (כי הונדה), גם יותר אמינים כנראה (כי הונדה).

יש גם 125ים קטנים ואמינים - סופר ג'וקי וסופר דיוק.

לי אין המלצות איפה לעשות רשיון.
את גם לא אמרת באיזה איזור את מחפשת, ולאיזה סוג רשיון את מכוונת.

ayeletsiton20

New member
רישיון-

עד נפח 125- אין לי פשוט צורך ביותר מזה...
אמרתי: אזור רמת גן-גבעתיים-תל אביב..
אז הפידל 125 מומלץ או לחפש משהו אחר?..

l coyote l

New member
קיבלת המלצה מראסטי למורה בר"ג.

בתל אביב עשיתי בלתי מוגבל אצל חגי בגני התערוכה.

קשה לי להאמין שלמישהו פה יש נסיון עם פידל. זה לא כלי נפוץ.

SHLOMY2009

New member
נראה לי שמיו 100 סמ"ק יספק את הסחורה

ממליץ לחפש כלים כמעט חדשים מיד שנייה שנסעו מעט ק"מ (עד 5K).
יהיה פה חיסכון של כ1000-3000 שח.

RoyceGracie

New member
אני חושב שכדאי להמנע מהמיו

עם כמה שהוא נראה חמודי מודי והכל. הוא קטנוע של 100 סמ"ק 4 פעימות, את נופלת פה באיכות בסופו של דבר ואחרי שתתרגלי לקטנוע את תביני שחסר לך כח או כסף.

באספקט של כסף: את לוקחת קטנוע ביניים שהוא לא 50 סמ"ק כך שאת משלמת ביטוח כאילו הוא 125 או 250 (זו מדרגת הביטוח שלו) אבל למעשה מקבלת קטנוע חלש יותר, מנקודת המבט הזו - שווה לקחת כבר 125 אם את מוכנה לשלם את הכסף. יש דגמים של 125 שהם גם קטנים (כמו הדיוק) וגם יסעו יותר בפנאן.

מנקודת המבט של הכח: הקטנוע הזה הוא 4 פעימות אבל רק 100 סמ"ק. אם היית הולכת על 50 סמק כלשהו, הוא היה כנראה 2 פעימות והיית מרגישה יותר כח. או לחלופין ללכת על 125 שהוא 4 פעימות וגם להנות מיותר כח.

עם הזמן את תראי שהבטיחות על הקטנוע היא בטיחות אקטיבית. קרי, היכולת לשים גז ולזוז מהר כשמכונית סוגרת עלייך, היכולת לתמרן בשליטה גדולה יותר וכו... קטנוע קטן וחלש, לטעמי, בסופו של דבר יתן לך תחושה של חוסר בטיחות (ברגע שתתרגלי ותתפסי קצת מיומנות).

בהצלחה בכל מקרה

ליה777

New member
נדחפת לשאלה, וספה LX 125 מבחינת כוח?

מה אתם אומרים?? בהתחלה אמרתי מיו אבל ירדתי מזה מהר מאוד,
אני גם בחורה שלא צריכה יותר מידי, ולא אני לא אקח ג'ויירייד כמו שכולם אומרים כי הוא גדול ועם כל הכבוד בא לי גם משהו שיראה טוב על הכביש... יש המלצות משהו? טענות נגד? מבחינת גודל פיזי מתאים לבחורה מטר 60?

פרארי1

New member
הווספה היא עיצוב נטו

מעבר לזה היא קופצנית מאד (גלגלים קטנים) ותזזיתית, מאד לא אהבתי אותה, להבדיל מאחיותיה הגדולות - ה-GTS 250 ו-300 המקסימות.
עם הגובה שלך את יכולה להסתדר עם הרבה מאד כלים, זה לא מעט בראש, אבל אם את מחפשת כלים קטנים בדקי את הסאן יאנג דיוק או ההונדה ויז'ן, שאמנם הוא 110 סמ"ק אבל נותן לא פחות מהרבה קטנועי 125.
גם ההונדה PCX יכול להתאים והוא יותר מעוצב ושיקי משני הקודמים.

ליה777

New member
כן אבל הוא לא נשי במיוחד...

לא בא לי להראות לסבי שיק...חחח, סתם, אבל ברצינות אני מודעת לזה שאני לא מדברת אלייך אבל כן בא לי משהו שיהיה מעוצב ויפה...

l coyote l

New member
חחח, סתם

אבל יצאת בעיקר לא מצחיקה וסטראוטיפית.
את כנראה ראויה למיו / וספה 125 קופצנית.

קראי את נהלי הפורום על "חחח". לא מתקבל פה בברכה.

ליה777

New member
אתה חי בסרט קשה נכון...?

שואלים שאלה בעדינות והתייעצות (וזה מטרת הפורום אני מניחה?)
ואתה, מתנשא וחי בסרט קשה, ובברבריות טוען כי אני לא יכולה לרשום לי "חחח"...תענוג פשוט
איכס תגובה מגעילה של בנאדם שרק בפורומים יודע "לצאת"
בטח אתה נראה כמו טרול שבחורות כמוני מחפפות ביומיום, ולזלזל בקטנועים שיש להם קהל יעד מסויים זה לא יפה באופן כללי (אני מענף הרכב וכל רכב מכבד את בעליו, גם יונדאי גטס!), בטח נוסע על גרוטאה משנת "אל תיסע בי".

פרארי תודה על התגובה המקצועית שלך אפילו שמרוב חוצפתי רשמתי "חחח"

l coyote l

New member

אני בדיוק - אבל בדיוק - מה שתיארת!
לכי למלא לוטו ולעשות עסקאות בבורסה. זה יום הניחושים המוצלח שלך

למעלה