היי כולם

genessis

New member
היי כולם

אני עומדת להיות בוגרת תואר ראשון כפול במנהיגות בניהול מערכות חינוך ויעוץ חינוכי מבר אילן. נרשמתי לשנה הבאה לשני מסלולים בתואר שני- ייעוץ חינוכי וסוציולוגיה אירגונית, ואני לא יודעת מה לבחור. ויש בכלל עוד אפשרות שאני לא פוסלת והיא לחכות קצת ולהתנסות קצת בשטח לפני שאני מחליטה על תואר שני. אני לא בטוחה שכדאי כי אני עכשיו במומנטום של למידה ולא רוצה לאבד אותו. הבעיה העיקרית שלי עם ייעוץ חינוכי היא העובדה שכלל הנראה אני אצטרך ללמד.. לא רוצה להעליב פה אף מורה, אבל אני פשוט לא יודעת אם זה מתאים לי. אני לא יודעת בכלל אם מתאים לי לעבוד בבי"ס או בתחום החינוך בכלל, בעיקר בגלל הסטטוס, השכר והתדמית הנמוכים (אני בחורה עם נתונים מאוד גבוהים שהגיעה לתחום בגלל אידיאולוגיה חזקה ואני פשוט לא רוצה להרגיש כמו סמרטוט כל חיי). האם יש תפקידי מטה /מנהלה במשרד החינוך שמדרישים ידע מקיף בחינוך אבל לא מתעקשים על ניסיון בהוראה? סוציולוגיה אירגונית נשמע לי יותר משתלם מהבחינה הכספית, למרות שיש שיגידו ההיפך, זה נשמע לי מעניין מהמעט שאני יודעת, הבעיה היא שאני לא כ"כ מכירה את התחום. אני מחפשת יוקרה וסטטוס גבוה (שיש בחינוך רק בתפקידים הבכירים שאין לי מושג מהם חוץ ממנהלת בי"ס ומפקחת), מקצועיות שמסתמכת על תיאוריות גאוניות כמו ברפואה ופסיכולוגיה, עם אופציות קידום לעמדות השפעה מערכתיות חשובות כמו שיש במנהל חינוכי, וגם אפשרות להשתכר טוב כמו שיש במגזר הפרטי ולא הציבורי . ביעוץ חינוכי מה שבאמת אהבתי זה שיש שילוב של עבודה פרטנית עם אורנטצייה טיפולית מסוימת שמצריכה ידע ומקצועיות וגם עבודה מערכתית שמצריכה ראש גדול וחזון. אז מה לעשות??

roy1615

New member
מומנטום זה דבר חשוב

אז ככה, קצת קשה להתמקד בכל מה שכתבת אבל, אני הייתי נשאר ללמוד, מאוד קשה להכנס לראש של הלימודים לאחר שעוזבים. שנית, אני לא הייתי מתמקד רק ביוקרה וסטטוס גבוה לכאורה, מי אמר שנהלת או מפקחת זה סטטוטוס? מה שבטוח שכבר הבנת שהכסף בדרך כלל מגיע מהמגזר ההפרטי, זה גם תלוי מהם הכישורים שלך בעיני אחרים. בהצלחה

אפפ

New member
איך אפשר להגיע לתפקיד מפקחת במשרד החינוך?

מה נדרש לזה באמת? תודה

למעלה