היי כולם :)

Red Jumpsuit

New member
היי כולם :)

אני רביד, בת 15 אוטוטו, וסיימתי לקרוא את ארבעת הספרים לא מזמן. עד שקראתי את ששאוש"ק לא הייתי קוראת נלהבת של פנטזיה (שנאתי את הז'אנר ליתר דיוק), אבל ששאוש"ק פשוט גרמה לי להתאהב בפנטזיה. מרטין פשוט גאון. :) יש לי שאלה אליכם- מה הדבר שאתם הכי אוהבים בסדרה?

את החומה.

וג'ון. דה.
ויותר ברצינות: את החלק האסטרטגי, (עד הנקודה שהוא הפך למסובך מדי). את החלק הפוליטי, שאני ממשיכ לנתח אותו גם בחלומות שלי (באמת. היה לי חלום על סרסיי והמועצה הקטנה. היה די פחיד...). את כל ההפתעות שגורמות לך להישאר עוד חצי לילה עם הספר רק כדאי לקבל רמז, ובסוף להיתקע עם עוד חידות בלי שאר הספרים
את כל מה שלא קורה בווסטרוז, כי זה כ"כ ברור שהם ישתלטו על שבעת הממלכות בסופו של דבר. מספיק?
וברוכה הבאה דרך אגב

Red Jumpsuit

New member
קודם כל תודה :)

ההתחלה שיעשעה אותי- מי לא אוהב את ג'ון? D: ואני חייבת להודות שבשלושת הספרים הראשונים פשוט תיעבתי את סאנסה, ואז כשהיא נהייתה אלאין משום מה התחלתי לחבב אותה (אולי זה בגלל שאצבעון בסביבה, הממ...) אבל הדמויות האהובות עליי הן בעיקר הנשים- דאני (למרות שהיא קצת ילדותית), סרסיי, ליידי אולנה, אריה וכו' ואני מתכננת ללכת להרצאה על הנשים של ששאוש"ק במיתופיה... מקווה לראות אתכם שם (לא שאני אזהה...) בכל מקרה, הספרים האלה גרמו לי להישאר לילות שלמים ערה בניסיון לחשוב מה לעזאזל קרה שם. אני עדיין מחפשת סדרה שתשתווה לששאוש"ק ברמה, בתוכן ובעניין- וכמו כולם, מקווה שהספר החמישי יצא בעשור הקרוב. אה, ותודה.

סאנסה ../images/Emo178.gif

היא יותר גרועה מקייטלין... אבל אלאין מתוקה. מתאים לה להיות משרתת
אני מעדיפה את הדמויות היותר שנונות וה'פחות-נחשבות', כמו אריה, טיריון, ג'ון (יש אישה שלא?
אה, לסבית), ואהבתי את אשה אבל הפסקתי כשהיא לא זכתה
אותי את לא תראי, כי אני גרה בחו"ל, אבל אני בהחלט אשמח לקבל את ההרצאות האלו בקובץ
ואם אהבת את ששאוש"ק, אני חושבת שתואהבי גם את אראגון. הוא קצת (הרבה) יותר ילדותי ופשוט, אבל הוא בסדר, בסה"כ.

Red Jumpsuit

New member
חח

רוב הבנים שאני מכירה ושקראו ששאוש"ק לא אוהבים את ג'ון, התרגלתי לזה. אבל דאני, חוץ מזה שהיא נורא ילדותית, פשוט חמודה וכיף לקרוא עליה (לפחות לדעתי)

Red Jumpsuit

New member
אני לא כ"כ מסכימה

ג'ון הוא דמות מורכבת עם עבר טעון- הוא הממזר של נד (לפחות עד שיוכח אחרת), קייטלין וסאנסה שנאו אותו, והוא הרגיש לא שייך בווינטרפל. אח"כ הוא הצטרף למשמר הלילה וסבל שם מהצקות (שם בין היתר המציאו לו את הכינוי "לורד שלג"), ולקח לו זמן לרכוש מוניטין ומעמד שם עד שלבסוף הוא נהיה המפקד של משמר הלילה. ג'ון הוא אחת הדמויות האהובות עליי, ולא רק בגלל שהוא חתיך (
), אלא בגלל שהוא מעורר אמפתיה והזדהות. ובקשר לדאני- לא אמרתי שהיא מורכבת, אמרתי שלדעתי היא חמודה וממש כיף לקרוא עליה. חוץ מזה, בפרקים שלה יש המון התפתחויות בעלילה.

עבר טעון זו לא מורכבות אופי

יש לו סיפור גדול, ואפילו מרתק, אבל הוא לא דמות מורכבת. קשה לתאר את האופי שלו, הוא לא משתנה במהלך הספרים (הוא כנראה השתנה עכשיו, כמפקד החומה) אבל זה עדיין לא נחשב. ואין לו מניע לאף פעולה שלו, כל דבר שהוא עושה זה או כי זה נראה לו הכי נכון באותו רגע, או כי מישהו אמר לו.

Red Jumpsuit

New member
כל מה שאמרת במשפט האחרון זו תכונת אופי

כנראה שיש לו מניע לעשות את מה שהוא עושה- לפי איך שתיארת אותו, הוא דמות שפועלת לפי האינטואציות שלה ולפי הרגשות שלה, אז מה? אפשר פשוט להגיד שאתם לא אוהבים אותו. מרטין יצר את ג'ון כדי שהוא יעורר את ההזדהות והאמפתיה של הקוראים בנוגע לזה שהוא פשוט לא שייך לכל מקום שהוא מגיע (לפחות בהתחלה). כל הדמויות בששאוש"ק נלקחו מהמציאות והוקצנו בצורה מטורפת- קחו לדוגמה את סרסיי (שהיא כלבה חולת שליטה) או את אדארד (שהוא דמות מצפונית עד כדי טמטום).

המשפט האחרון לא ממש מציג תכונה

זה די כמו במציאות, שבן אדם רגיל פועל לפי מה שנראה לו באותו רגע. אני לא אומר שמציאותי זה רע, אבל במקרה הזה זה פשוט לא מעניין. אין לו אינטרסים או שאיפות, הוא פשוט מתנהג כרגיל.

Red Jumpsuit

New member
אולי מרטין רצה שהוא יהיה בלי אינטרסים

הרי מציאותי זה לא רע, וג'ון משמש דמות עם POV בכל הספרים שיצאו עד כה ובפרקים שלו מרטין מספק מידע על כל מה שקורה מצפון לחומה- אלו בערך כמו הפרקים של דאני, הדמות פחות מעניינת ממה שקורה בפרק. ואני עדיין תומכת בדעה שמרטין יצר את ג'ון כדי שתהיה דמות אחת שתהיה מעוררת הזדהות

אני ינפץ לך את תאוריות הבנים הזו...

אני ממש אוהב את ג'ון וממש אוהב את דאני! אבל ללא ספק יש בדיוק שתיי דמויות אצלי שתמיד יהיו רמה אחת מעל כולם!! אריה וטריון! ובעקר טריון! ואריה! וכל מי שאומר אחרת סתם טיפש ובטט! XD

למעלה