היי כולם :)

../images/Emo122.gif סליחה, את.

לא נכון, דראקו הוא לא של גיל 12..! זותומרת, דראקו של הספרים כן, אבל דראקו של הפאנפיקים *מבט זדוני*. אני קוראת בדיוק כמה NCים מוצלחים. שלא לדבר על Rים.

Red Jumpsuit

New member
כבר נמאס לי לקרוא עליו ><

אני מחפשת שיפים לא כל כך שגרתיים *מבט מלאכי* D; מעניין למה אין פאנפיקים בפאנדום ששאוש"ק...

אין בששאוש"ק

כי העלילה יותר מדי מסובכת, אז מה, נבלבל אותה עוד יותר..?! שיפים לא שגרתיים *מבט זדוני2* נסי כמה דובי/סלאד וקריצ'ר/סלאש. זה בהחלט לא שיגרתי (מואהאהאה).

Lummy

New member
הברוטליות

קודם כל, שלום וברוכים הבאים (גם אני חדש בפורום, למרות שאני קורא מושבע של הסדרה כבר כמה שנים טובות). הסיבה העיקרית, מלבד הסיפור המדהים וסגנון הכתיבה הייחודי של מרטין, היא הברוטליות של הספר. זאת אומרת, הוא ההיפך מספר רומנטי (לא בקטע של סיפור אהבה, אלא בקטע של סיפור שהכל מיופה). החל מסצנות המין (שאיכשהו הוא מצליח להימנע מפורנוגרפיה אך עדיין מצליח לגרום להרגשה זדונית שאתה קורא את זה P: ) ועד לתיאורי המלחמה. כאשר אדם מת בספר, מרטין דואג לודא שאנחנו מבינים עד כמה העניין מגעיל בין אם זה בתיאורי הקרבות (לדוגמא, הקרב של קייטלין + טיריון בהרי הירח, או הקרב על הבלקווטר) ובין אם זה בתיאורים של הכפרים המוחרבים בפרקים של אריה. אני חושב שזה מייחד את הספרים כי מרטין לא משלה את הקורא, ואפילו יותר מזה - הוא תורם לחווית הקריאה בכך שהוא הופך את הכל לריאלי כל כך. כמובן שהעובדה שהוא מצליח לפתח קווי עלילה ייחודיים ע לפני יבשת שלמה ועדיין לגרום לקורא להרגיש שהוא בעניינים, זה דבר מרשים בפני עצמו. זהו בעיקרון. :)

kheldar

New member
טוב..

.. מה עדיין לא אמרו המממ.. אה כן. את המורכבות של הספר, שלא תיאמן. כלכך הרבה קווי עלילה שונים שמצטלבים זה עם זה לסירוגין, איך הכל מתוכנן מראש בקפידה... איך שהספר מצד אחד מאוד בלתי צפוי, אבל מאוד ריאליסטי וקונסטרוקטיבי מצד שני, את העומק של הדמויות, את הנקודות מבט, שפשוט משנות לגמרי את התפיסה שלך ואת מה שאתה חושב על כל דמות... וזה באופן כללי, בלי להיכנס לעלילה עצמה, למה שכבר אמרו, לפוליטיקה ולתככים ולמלחמות (והאסטרטגיה) בווסטרוז מצד אחד, ואת כל החלק המיסטי ומסתורי של מה שלא בווסטרוז, או בקצוות ( דאני, ג'ון והחומה, סטאניס+מליסנדרה, יורון גרייג'וי, וכו') את כל הרמזים הקטנים שמרטין משאיר בין התיאורים האינסופיים שלו, ויש הרבה דרכים לפרש כל דבר.. והרבה דברים נוספים שאני כרגע לא זוכר... אגב, אני כן אוהב גם את ג'ון, וגם את דאני. מאז הספר האחרון, גם מתחיל לאהוב את סאנסה אה.. סליחה. את סאנסה אני לא אוהב. את אלאין.... את טיריון גם את כל הדמויות השנונות האחרות ואת הדמויות המסתוריות אבל הדמות האהובה עליי היא אצבעון. נ.ב. אני לא מכיר אף ספר שמשתווה לששא"ק ברוב הדברים שציינתי, וששכחתי, אבל אני ממליץ לך לקרוא ספרים של דיויד אדינגס: סדרת הבלגריאד וההמשך המלוריאן, סדרת הטאמולי... ספרים מאוד נחמדים.

Red Jumpsuit

New member
שמעתי על הבלגריאד...

אבל תכננתי גם לקרוא את רומח, טיגאנה, חומריו האפלים ואת לעולם לא עולם (זו דוגמית מרשימת ה"לקרוא" שלי... אני לא אסיים אותה עד גיל 70)... בכל מקרה, ניסיתי לקרוא את "ראינוע" של טרי פראצ'ט ופשוט אני לא מתחברת לסופר הזה... זה לא שהכתיבה שלו לא טובה- היא מעולה, אבל של מרטין עוד יותר :) אני חושבת שכולם התחילו לאהוב את סאנסה-אלאין רק בגלל שהיא תחת חסותו של אצבעון והיא כבר לא מתנהגת כמו פרימדונה מפונקת כמו שהיא התנהגה עד עכשיו... אני נורא אוהבת את אריה, למרות שבשני הספרים הראשונים לא אהבתי אותה כל כך. ואהבתי גם את רוב- אולי כי זו דמות שמסופר עליה דיי הרבה אבל הוא לא קיבל POV משלו, ואנחנו יודעים עליה רק מהPOV של קייטלין (שאותה אני לא סובלת), אבל הפסקתי לאהוב את רוב אחרי שהוא נשא לאישה את ג'יין וסטרלינג, כי הוא יצא יותר מדי הבן-של-אבא-שלו אם מישהו יודע למה אני מתכוונת בביטוי הזה... כבוד אצלם זו מילת המפתח. טיריון זו דמות שאהובה על כולם, ואני פשוט לא מצליחה להתחבר אליה- אולי זה בגלל שהוא משגע לסרסיי את המוח ואני דיי אוהבת את סרסיי... בקיצור, יש יותר מדי דמויות בששאוש"ק שאני אוהבת XD

המורכבות

כמו שנאמר כבר, המורכבות המדהימה של הסדרה, שלא נראה לי שאפשר למצוא באף סדרת פנטזיה אחרת. חוץ מזה אני גם אוהב את הפוליטיקה, את טיריון, ג'יימי ואצבעון. ומאוד לא אוהב את ג'ון ובעיקר לא את דאני.

היי

יפתח,בן 15 אוטוטו הכי אהבתי את התככנות בסדרה (אלא מה?) והאנשים שהכי אהבתי הם:בריק דונדאריון,ת'ורוס,לים טום שביעיות,קשת,אוברין,סאנדור,ג'נדרי,ואצבעון (מלך התככנות). ד"א אין לי בעיה עם ג'ון אבל אני שונא את דאני...

האבק

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני אוהב את הפוליטיקה, את התככים, האכזריות וכמובן את העולם שמרטין בנה...

למעלה