היי כולם

yaeli20

New member
היי כולם

החודש הוא חודש המודעות לסרטן. מכיוון שלצערי רבים בני/ות הפורום מכירים את המחלה מקרוב חשבתי לשים כאן שני קישורים לכתבות מעניינות שמצאתי. בעקרון כולם מוזמנים לקרוא את הכל ואני ממליצה גם להכנס לקישורים המצורפים לכתבות. סרטן השד אצל נשים: http://www.banot.co.il/newsArticle.asp?newsid=2822 סרטן השד אצל גברים: http://www.banot.co.il/newsArticle.asp?newsid=2769
 

yaeli20

New member
נכון אבל

אני מעדיפה למות בגיל מבוגר ולא כשאני בת 25
 
כולם מעדיפים

טוב כמעט כולם.. אבל אבחון לא בהכרח נותן לחיות עד גיל 60.. ואני לא יודעת אם כל הסבל הזה של הטיפול שווה את זה.
 

eshkolit32

New member
מורקה

נכון שהכל מלמעלה ואין לנו שליטה על המוות. אבל במקרה של המחלה הזאת, גילוי מוקדם מאפשר טיפול בזמן וכתוצאה מכך מאפשר את "דחיית הקץ". גילוי מוקדם יכול לתת לנו לא מעט שנים של חיים במתנה.
 
אז מה עדיף?

לעשות כל חצי שנה בדיקות ולעסוק בזה כל הזמן וגם לסבול מהטיפולים,אני לא בטוחה כ``כ
 

eshkolit32

New member
אני נבדקת

כל חצי שנה ולא מתעסקת בזה בכלל. להיפך. זה מרגיע אותי. אני נכנסת לבדיקה שאת התוצאות שלה רואים מיד. בגלל שאני נבדקת, זה לא יתפוס אותי בהפתעה. ואם צריך טיפולים כשתופסים את זה בזמן מדובר בטיפולים נקודתיים שמחסלים את הענין כשהוא עוד קטן. עדיף לסבול את אותם טיפולים נקודתיים מאשר לגלות דברים מאוחר מדי ואז גם עוברים טיפולים קשים יותר וגם יש הרבה הרבה פחות סיכויים לצאת מזה. האמת היא שזה ויכוח מיותר, זה ענין כל כך אישי, אני יכולה להבין למה את נרתעת מזה.....כתבתי את דעתי האישית בלבד, אין כאן אמת אבסולוטית.
 
/tapuzforum/images/emo24.gif

הענין שיש אנשים כמוני שזה כן מכניס ללחץ. ואם זה נרגע וחוזר כמו שהיה אצל אמא אז זה מלחיץ עוד יותר כי יודעים שזה יגיע. ויש מיליון מחלות בערך שרצוי להבדק מידי פעם ולאבחן מוקדם,זה לא רק סרטן.. בכל מקרה אני מניחה שאני אמות מסרטן..
 

yaeli20

New member
מורקה

גם אני חייה כבר שנים בהרגשה שיש לי סיכוי טוב שאני אמות מסרטן לכן אני עושה בדיקות כשצריך. נכון במקרה של אמא שלך כמו במקרה של אמא שלי הסרטן הלך וחזר, מצד שני אני מכירה אישית בחור (וכמוהו יש עוד המון אנשים) שחלו החלימו והמשיכו בחייהם כרגיל... היום האחוזים הרבה יותר נמוכים מאתמול ובטח שהרבה יותר נמוכים מלפניכן... גילוי מוקדם של מחלה... כל מחלה... הוא חשוב בשביל שיהיה יותר סיכוי להתמודד איתה. נכון הטיפולים (במקרה וכבר יש) הם לא נעימים אבל זה עדיף לדעתי עם זה נותן לך עוד שנים עם האנשים שחשובים ואהובים עליך, ההרגשה הזו של חשיבות הבדיקה והמלחמה לדעתי אפילו מתגברת כשיש לך תוכניות למשפחה משלך ו/או כשכבר בנית לך משפחה שכזו. אין ספק שזה מלחיץ אבל גם להידבק במחלות אחרות זה מלחיץ... אישית איידס מלחיץ אותי אפילו יותר.
 
למעלה