היי כולם...

Potato chips1

New member
היי כולם...

מה שלומכם? אני לפעמים קוראת אתכם, אך עוד לא כתבתי פה מעולם... היום אני כותבת כי יש לי בעיה מסוימת ואני צריכה את נקודת מבטכם. הצגתי את הבעיה שלי בפורום הורים למתבגרים ( נכון שאנחנו כבר לא מתבגרים, אבל אין פה פורום "הורים ל20+"), ונקודת המבט שלהם היתה מאוד "הורית", כך שלא יצאתי ממש מסופקת.. ד"א, אני בת 21. עוד חודש בעצם.ממש טריה בעשור השלישי לחיי..:) אשמח אם תגיבו. היום דיברנו אני ואמא שלי סתם על דברים, ואיכשהו, אני לא זוכרת איך הגענו לזה, היא אמרה שעכשיו, בתקופה זו בחייה , היא נמצאת בסיטואציות שבחיים לא חשבה שתהיה בהן. שאלתי ממש בתמימות "כמו מה למשל?" והיא עשתה כזה פרצוף של מתלבטת אם לספר לי...אני צריכה לציין בשלב זה, שאני ואמא שלי מדברות המון, שיחות נפש כאלו, באמת בגילוי לב. הסתקרנתי ולחצתי עליה קצת...אז היא אמרה שהיא לא יכולה לספר, כי זה לא קשור אליה, אלא גם לאבא שלי. מלחיץ קצת, לא? היא אמרה שתספר לי עוד כמה שנים. אמרתי לה שהיא לא תזכור עוד כמה שנים, אז היא אמרה "איך לא אזכור? זה הדבר הכי דרמטי שקרה בחיים שלנו." בקיצור, אם קודם הייתי לחוצה, עכשיו כבר ממש נכנסתי לחרדה מסויימת... היא גם הוסיפה "זה לא משהו גדול כל כך. זה היה קטן ונהיה גדול". ברור לי שזה משהו שקשור בחיי הנישואין שלהם. 5 דקות לפני השיחה הזו ,דיברנו על זוג חברים ועל הקשר ביניהם והיא אמרה ש"כמוה וכמו אבא שלי אין. יש להם קשר ממש נדיר". לא הייתי צריכה שתגיד לי את זה בשביל לדעת, זה בולט כבר שנים שהם מאוד אוהבים ויש להם קשר נפלא. כך שאין לי מושג מה זה יכול להיות.... באיזשהו שלב היא כבר היתה מוכנה לספר לי, אבל כבר לא הייתי בטוחה שאני רוצה לדעת...וגם היא אמרה שאסור לי לספר לחבר שלי, אז ויתרתי כי יהיה לי מאוד קשה לא לחלוק עם חבר שלי משהו גדול כזה( לפחות זה נשמע גדול..). המשכתי להיות מודאגת כל הערב, והיא כל הזמן אמרה שאם אני חוששת ליציבות של חיי, אז שאדע שזה ממש לא משהו שמאיים עליי או על היציבות של חיי המשפחה. ושאני "אסמוך עליה". אבל אני עדיין לחוצה! באיזשהו שלב, זה גם נהיה ריב, כי היא טענה שזה מאוד ילדותי מצדי...אני לא יודעת מה ילדותי בעיניה. זה שאני רוצה לדעת? אני לא רוצה לדעת בגלל שאני חטטנית או רכלנית או משהו כזה...אני רוצה לדעת כי אני מודאגת וכי אני חושבת שאם אדע את האמת זה אולי ירגיע אותי. בינתים אני מדמיינת דברים שהם אולי יותר גרועים מהאמת...אני אפילו לא יודעת מה לדמיין. היא גם אמרה שזה לא ענייני ולא כל דבר שקורה בין הורים, הילדים צריכים לדעת. אמרתי לה שאני מסכימה איתה לגמרי! זה באמת לא עניני ואני באמת לא צריכה לדעת! אבל היא פתחה את הנושא, וגרמה לי לדאוג! זה לא שבאתי ואמרתי לה "אמא, ספרי לי עכשיו על כל הבעיות בינך לבין אבא!" היא התחילה לספר לי, ואז נסוגה. ואני חושבת שזה ממש לא פייר כלפי( לא שהיא לא ממשיכה לספר, אלא זה שבכלל התחילה), ושהיא טעתה בזה שהתחילה לשתף אותי. הלוואי שהיא לא היתה פותחת את הנושא בכלל. אמרתי לה את זה, אז היא אמרה "טוב, טעיתי, גם אני בנאדם. גם לי מותר. עכשיו תעשי 'ריווינד' ותמחקי את זה מהמוח שלך". אבל אני לא יכולה! זה לא הוגן לדעתי שהיא מתייחסת בכזו קלות דעת לטעות שלה, ומצפה ממני להתייחס באותה קלות דעת לתוצאות של טעותה.אני לא מסוגלת, זה מאוד מציק לי... היא גם אמרה לי" את לא ילדה קטנה, את אמורה להיות מסוגלת להכיל איזה משהו שפלטתי ולהתמודד עם זה". אבל אני חושבת שהיא מטילה עליי אחריות גדולה מדי...אז מה אם אני לא בת 10. גם היא, בת 50, היתה נסערת אם הוריה היו מודיעים לה למשל שהם מתגרשים. לא שאני חושבת שזה העניין, אני בטוחה שלא אפילו. סתם דוגמא. אז כאילו, מה היא מנסה לומר, שאני בגיל שכבר אסור לי להיות רגישה? אסור לי שיהיה לי אכפת מהתא המשפחתי שלי? אסור לי שהיציבות שלי בחיים תהיה תלויה בהוריי עדיין? זה מאוד לא מתאים לה. אין לי מושג מה קורה פה. בקיצור, אני זקוקה מאוד לעצתכם...מה אני אמורה לעשות? אני יודעת שאם אשאל שוב היא תספר, אבל אני לא בטוחה שכדאי לי לדעת... אתם חושבים שאני עושה עניין גדול מדי? שאני מגזימה בתגובתי הנסערת? אתם חושבים שאני צריכה להניח לזה? אשמח לתגובות, כי ממש אין לי מושג מה לעשות...

שאפולי

New member
את לא תצליחי להניח לזה גם ככה..

אז כבר עדיף שתשאלי.. שום דבר לא יכול להיות יותר גרוע ממה שתדמייני.. מה שכן אני במקומך הייתי קודם מפנימה שיכול להיות שכן מדובר בגירושין(ככה לכל מקרה) ושגם אם כן זה לא סוף העולם.. כשהורים שלי נפרדו אני הגבתי בכמה מילים קשות שנבעו רק מפחד מהשינוי שאני עד היום מתחרטת עליהן.. אז..
בהצלחה..

../images/Emo45.gifאמא שלך צודקת

את קצת חטטנית ורכלנית. בקיצור תעזבי אותה לנפשה היא כבר ילדה גדולה. בלי שום קשר את גם צריכה להתחתן ולהקים בית משלך, ולא לדאוג לאינטרסים האישים שלך שתלויים בחיי הזוגיות של הוריך.

גיל 21 זה אחלה גיל כמו...

הפרופיל של ליאתוש' שולתתתתת..... הכוונה הייתה שתצא מה"ביצה" שנקראת בית\משפחה.

Potato chips1

New member
אני לא חושבת שבאיזשהו גיל

אמורים לצאת מהביצה של הבית והמשפחה. כמובן, אתה בונה חיים משלך שהם נהיים המרכז ולא חייהם של אבא אמא, אבל אכפת לך מהתרחשויות דרמטיות במשפחה שלך בכל גיל. כך שאני לא מבינה מה הקשר.

ברגע שבונים מער' זוגיות וכמובן יוצאים מהקן של

ההורים, המרכז זז ימינה ומתמקדים בזוגיות שלך ובלה בלה בלה.... את הדרמה תשאירי להוריך אני בטוח שהם ילדים גדולים עובדה שהם עדיין ביחד. לא הבנתי מה בדיוק את רוצה לייעץ להם בעינייני נישואים? למנוע מהם להתגרש? (לא חושב שזה המקרה כאן) לפעמיים עדיף להשאיר דלתות סגורות כי אחרת את לא יודעת איזה שדים יצאו משם.

Paranoid Eyes

New member
מה הקשר לביצה??

אתה אומר שברגע שמתחתנים ההורים לא צריכים לעניין אותך? גם בגיל 40 אם אמא שלי תבוא אליי עם יציאה כזו.. ובאמת יהיו בעיות עם הוריי (ח"ו) זה תמיד יפגע ויכאיב כאילו אני עדיין ילדה קטנה. ואם לומר את האמת? אחרי שהאמא כ"כ סיקרנה אותה, זו התעללות לחזור בך ולא לספר!!! ביחוד שזה קשור להורים שלך! מזה השטויות האלה?

Paranoid Eyes

New member
תשאיר מספר ../images/Emo8.gif

וברצינות, אם ארים טלפון מה אתה חושב שאני אגיד לך?

טוב נו

"מאמיי כיונתי לך את הטמפ' בגקוזי ל50 מעלות כמו שאתה אוהב" ועשיו בצחוק... שאנו נמצאים בבית אנו חיים את הזוגיות של ההורים עם רוצים או לא, אמא במחזור
=אבא עצבני וכו'. אמא יוצאת למסע קניות בקניון = אבא בדיכאון
. לפעמיים הילדים שרואים את מערכת היחסים שלהם כמו סרט חייבים לזרוק מילה לא? "יאללה כנסי בו נו נו.." או ההפך ממש כמו משחק של בייתר י-ם. ברגע שהסרט הזה "מער' הזוגית של ההורים" לא מוצג בפנינו, אנו הצופים, הילדים או איך שאת רוצה לקרוא לזה,פחות מעניין אותנו. "יאללה שאבא ימצא לעצמו איזה פיליפנית ויהנה קצת, "מה לא מגיע לאמא איזה מיליונר שיפוצץ לה ת'ארנק" תאמיני לי משפטים כאלו עוד יבואו לך ברגע שתצאי מהבועה. אולי קצת הגזמתי ניסוחים אבל בטמפ' של המים ממש לא

Paranoid Eyes

New member
../images/Emo6.gifחח אתה כזה דפוק

הבנתי את כוונתך, אבל אני בספק שההרגשה תשתנה כך, בעיקר שההורים שלי לא גרושים
. כך שאין לי שום סיבה לומר דברים בסגנן של : " מה לא מגיע לאמא איזה מיליונר" אנד סאץ'
לגבי טמפ'- אל תדאג בטיפול! ותזהר לדבר על בית"ר

rotesh8

New member
אני לא מאמין

שקראתי הכל בכל זאת, ברצינות: תשאלי. אין פחד גדול יותר מאי הידיעה (ועוד משהו, נראה לי שלפי התגובות של אמא שלך זה באמת לא ביג דיל או סוף העולם - לפחות מבחינתה - אז מה זה כבר יכול להיות?... אבל עכשיו בראש שלך זה כבר כדור שלג שאני אפשר לעצור....) בהצלחה

למעלה