היי כולם,

mm130

New member
היי כולם,../images/Emo18.gif

אני בן 14, וממש ממש אוהב לשמוע מוזיקת ג'אז (בד"כ פסנתר\סקסופון בלי קול אנושי, בג'אז שמח וקליל). בינתיים, אני מקשיב לדיסק "jazz is: standars", שמכיל המון מנגינות כמו "caravan" של mccoy tyner , "nancy" של "jhon coltrane ו"body and soul" של benny carter ולדיסק "ascenseur pour lechafaud" (lift to the scaffold" שמבוצע ע"י miles davis המנגינות שם ממש מוצאות חן בעיני, ממש כמו המנגינות בדיסק ששמעתי היום בטאוור-רקורדס- randy newman- ragtime- אבל הבעיה היא שאלו הדיסקים היחידים שאני מכיר, והשמות היחידים שאני מכיר, והמנגינות היחידות שאני מכיר
. מישהו מכיר שמות של מבצעים\מנגינות\דיסקים\ז'אנר (יש שם לז'אנר הספציפי הזה?) שיכולים לעזור לי למצוא עוד מהabove? ממש תודה,
 

razytzhaky

New member
רדיו!

ידידי היקר אני הייתי ממליץ לך להקליט (!) תכניות הג'אז של דני קרפל בגלי צהל אחת לשבוע, לעשות רשימות של דברים ששמעת, אהבת או לא אהבת. לאט לאט תתחיל לפתח טעם והעדפות מוזיקליות. רשום לפניך שמות מבצעים, שמות קטעים, סגנונות, שנת הקלטה ואפילו חברות תקליטים. זו דרך נהדרת לעשות זאת בצורה מלומדת.וכך תוכל למקד את חיפושיך. בהצלחה. רז
 
יותר נוח

להיכנס לאתר שנקרא ALL MUSIC GUIDE לבחור בז'אנר ג'אז, לבחור כמה אומנים בולטים מכל סגנון ג'אז ולהוריד כמה שירים של כל אחד מהם כדי להבין בדיוק על מה מדובר.
 

mm130

New member
תודה לשניכם!../images/Emo18.gif

מתי תכנית הרדיו המדוברת?
 

kislevorr

New member
אם יש לך את הדיסק הזה

שהוא באמת טוב, כי יש מכל טוב, תבחר את השיר האהוב עליך, תראה מי מצבע אותו, ותקנה דיסק שלו,או שתוריד עוד כמה שירים של האמנים האלה. וכמובן - 88 FM בערבים, ואפשר גם במשך היום,יש סתם שירים טובים (לא ג'אז). ככה גם אני התחלתי, קניתי את הדיסק הזה אחרי ששמעתי כמה תוכניות ג'אז ברדיו, ושמעתי את הדיסק שוב ושוב, והקטע שכי אהבתי בדיסק היה yardbird suit שביצע sonny stitt, והורדתי כמה שירים של סוני סטיט,וגם גיליתי שיארדבירד סוט זה של צ'רלי פרקר, והורדתי כמה שירים שלו, ואז קניתי אלבום כפול שלו,ומאז אני מטורף על ג'אז... מי שלא מכיר את הדיסק - זה דיסק מאוד נחמד, בזמנו עלה לי 60 ש"ח (לא בפסטיבל, בחנות רגילה). ויש בו שש עשרה קטעים ענקיים של הענקים ביותר: count basie - oh,lady be good kai winding & j.j.johnson - side by side McCoy Tyner - caravan Ahmad Jamal - no greater love Roy Haines Quartet - Fly me to the moon Quincy Jones - Straight no chaser Art Blakey - Summertime Paul Desmond & Gerry mulligan - All the things you are Chet Baker - These Foolish things Sonny Stitt - Yardbird's suite john coltrane - nancy banny carter - body & soul freddie hubbard - dedicated to you charles mingus - theme for lester young ben webster - stella bu starlight sonny rollins - god bless the child עכשיו שאני נזכר, מהקטע כאן של ארט בלאקי, הגעתי אליו,ולהרכב המצוין שלו - the jazz massangers, כנראה האהוב עלי.
 

mm130

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo18.gif

הורדתי המון קטעים, וגיליתי שאני אוהב בעיקר ראג-טיים, ואת סקוט ג'ופלין בפרט.. מה זה 88 FM? איזו תחנה זאת? זה גם בירושלים?
 

kislevorr

New member
קוראים לה 88 FM......

ובקשר לסקוט ג'ופלין ולרג טיים: הרג טיים זה מה שהיה לפני הג'אז, ובהחלט היה האמא שלו. ברג טיים אין אילתור, או שיש מעט מאוד,ולא משמעותי בכלל, והוא מוסיקה קלילה ונחמדה בהחלט. הוא חי בתחילת המאה, וב-1917,עם מותו של סקוט ג'ופלין, הוא מת, והפך לגיקסילנד,שהפך לג'אז. למרות שנראה כאילו הוא נכתב רק לפסנתר, הוא גם נכתב לתזמורות שלמות, וג'ופלין כתב באלט אחד ושתי אופרות בהסתמך על הסגנון הזה (והם כשלו...). בחלק מהקטעים עדין משתמשים בתור סטאנדארט (מנגינה מוכרת שההרכב רוצה לעשות לה ביצוע) להרכבי דיקסילנד. אני מניח שתאהב דיקסילנד יותר מאשר הרג טיים, כי הוא פשוט הרבה יותר כיפי. Buddy Bolden - הוא "ממציא" הג'אז, כנראה שתאהב את הסגנון של ההרכב שלו,אם תצליח להשיג דיסק שלו... Joe Sullivan - אחד הגדולים של הדיקסי. Eubie Blake - אדם חשוב ובהחלט מדליק! והוא חי 100 שנים וחמישה ימים,זה מדליק!
 

mm130

New member
ממש תודה ../images/Emo13.gif,../images/Emo18.gif

יש לך אולי שמות של אמנים טובים אחרים בדיקסי-לנד? כי בקאזה אף אחד מהשמות האלה לא זמין..
 
למעלה