היי כולם

Da Fish Snake

New member
היי כולם ../images/Emo13.gif

קוראים לי דור. בן 16. ואני מת על משחקי תפקידים! אפילו המצאתי כמה... (כשאני אומר המצאתי, אני לא מתכוון עם ממש ספר הוראות וקוביות וכאלה... משו יותר פשוט ונחמד) מקווה להנות בפורום

Da Fish Snake

New member
תודה.. והנה פירוט ../images/Emo13.gif

טוב... בהתחלה, התחלה (כיתה ח' בערך) החלטתי שבא לי לנסות לשחק מבוכים ודרקונים כי יצא לי קצת לשחק בתור ילד. לא היה לי ספרים או קוביות או משהו כזה.. כתבתי כמה חוקים והוראות, המצאתי מספר דמויות שהשחקנים יכולים לבחור מתוכן, ועוד כמה דברים ושיחקנו איזה 4-5 ילדים עם כמה ק6 כאשר אני ה"שליט מבוך" ואני נותן להם סיפור רקע ומשימה שעליהם להשלים, או במילים אחרות, מטרה למשחק. שיחקנו ככה כמה פעמים אך התחיל להמאס... אז חשבתי על רעיון חדש, לשחק בלי קוביות ובלי שום עניין של מזל! מה שבעצם נותן ל"שליט מבוך" שליטה מלאה על המשחק אך כמובן שהוא נשאר אובייקטיבי והוגן ולא מחליט מראש מה יקרה, אלא רק מספר ומתאר את המתרחש. וככה במשך כמה שנים שיחקנו.. עד עכשיו.. כשתוך כדי ניסינו כל מיני שידרוגים למשחק. כל משחק נמשך בד"כ לפחות 8 שעות אשר מתפרסות על כמה ימים... והמשחק כמובן נגמר כשכל השחקנים מתים. תוך כדי אחד מנסיונות השידרוג, הציע אחד הילדים (לא זוכר כבר מי) לדעתי אחרי שראינו STAR WARS ליצור סוג משחק אחר אשר לא יהיה "מבוכים ודרקונים" וחרבות, סוסים וכו'... אלא יתרחש כאילו בעתיד הרחוק שם הכל חדיש וכמובן אין גבול לדמיון... וזהו.

DDN

New member
אז התחלתם לשחק בחופשיטה

בלי לדעת שיש לזה שם. חמוד. . .

ogmios

New member
A rose by any other name...

סגנון המשחק הזה (נטול השיטה) נקרא בלעז freefrom או בעברית חופשיטה.

Da Fish Snake

New member
אה אוקיי...

לדעתי זה יותר טוב מ-D&D... כי זה קצת טיפשי שהכל נקבע ע"פ מה שיוצא בקוביה...

0Pandemonium0

New member
הקוביה מבטאת את אלמנט המזל שבמשחק.

למשל, כדי לבדוק אם פגעת במישהו (זה תלוי גם במזל), או כדי לבדוק אם הצלחת במבחן שמיעה (גם בזה צריך קצת מזל).

ogmios

New member
diceless != freeform

הרבה שחקני פריפורם דווקא אוהבים להשתמש בקוביה מידי פעם כדי לבטא את אלמנט המזל. מצד שני, יש גם שיטות אמיתיות וכבדות (כמו Amber Diceless) שאין בהן קוביות.

Da Fish Snake

New member
WTF?!

מבחן שמיעה? מתי בדיוק יש מבחני שמיעה? ולמה בשביל לפגוע במישהו צריך מזל?.. עדיף בלי קוביות

0Pandemonium0

New member
יש דבר כזה.

למשל, כדי לשמוע דברים. אם אתה רוצה לשמוע מישהו שמתגנב מאחוריך, אתה צריך להתאמץ, ואם התאמצת מספיק (הצלחת בגלגול), אז שמעת. למה לא צריך מזל בשביל לפגוע במישהו? או לפחות, למה לא צריך מזל כדי לגרום לו נזק?

Da Fish Snake

New member
כי זה לא עניין

של מזל בכלל! תחשוב על זה רגע... זה עניין של טכניקה והגיון. ואני בכלל נגד משחקי מזל

NacroMittler

New member
לא נכון

נניח שאני ואתה נלחמים זה בזה, ואתה ירה עלי חץ ומכוון ללב. אתה מוכשר מאוד בקשת והירייה מושלמת, אבל רוח קלה מתחילה לפתע לנשוב והחץ מוסט ממסלולו ופוגע בכתפי השמאלית. הכתף והיד יוצאות משימוש, והגיוני שאני נופל, אבל הנזק שנגרם לי לא מתקרב לנזק שהיה יכול להגרם אילולא נוסף אלמנט הרוח הבלתי ניתן לצפייה. ויכול להיות גם שהיריה לא הייתה כל כך מוצלחת ומסלול החץ הוסט ופגע בליבי. מזל הוא אלמנט מוד מאוד משמעותי לא רק במ"ת אלא גם בחיי היום יום.

Da Fish Snake

New member
אבל

אתה מדבר על רוח... לא על מזל. חבר שלי שמשחק D&D אמר לי שקרא לו שהוא ירה חץ ובגלל שיצא 1 בקוביה הוא החליק ופגע בחבר שלו... לא יודע מה אתה חושב על זה... לדעתי זה מאד טיפשי

NacroMittler

New member
למה רוח היא לא מזל?!

בוא ניקח דוגמא אחרת. נגיד שבמשחק כדורגל של מכבי חיפה נגד הפועל ב"ש כל הסיכויים הם לטובת מכבי, אבל בדקות הראשונות השחקן הטוב ביותר שלהם נפצע ולא יכול לשחק, ואחר מקבל כרטיס אדום בגלל טעות שיפוט. הפועל לפתע מקבלים את הייתרון ומנצחים. האם זה לא מזל?! וזו דוגמא קטנה. מלחמות שלמות הוכרעו בידי המזל בלבד.

Da Fish Snake

New member
לא.. זה לא מזל...

הנה דוגמא: שניים יושבים ומשחקים שש-בש ולאחד יוצא דאבל 6 כמה פעמים רצוף... זה מזל. זה ששחקן מקבל כרטיס אדום זאת ממש לא דוגמא למזל... ובוא פשוט נחליט שאתה אוהב לשחק עם קוביות ואני לא

למעלה