היי כולם... מה ניש?

היי כולם... מה ניש? ../images/Emo142.gif

אני שמחה לבשר שבעוד שבוע אני מתחילה את הסמסטר האחרון שלי באוניברסיטה הפתוחה. ואני לוקחת קורס בשם... נו נחשו... "לקויי למידה". זהו קורס מתקדם בו אני צריכה להגיש עבודה סמינריונית. קורס זה לא היה "בתכנון" בלימודי התואר שלי אך עם האבחון ובו זמנית הכשלון בסטטיסטיקה נאלצתי לשנות כיוון והחלטתי שזה לטובה. רק שתדעו שקורס זה אינו קורס חובה אלא בחירה וסטודנטים שלומדים חינוך ועומדים להיות מורים נתקלים במונח לקויי למידה מעט מאוד במהלך לימודיהם (לפחות בפתוחה) וקשה לי להבין איך הם אמורים לזהות תלמידים כאלו בתור מורים... כמו כן אני שמחה לבשר כי החלטתי לעבור הסמכה במכון "כישורי למידה" ולטפל בילדים לקויי למידה. אני מצרפת לינק, אשמח לשמוע את תגובותיכם.

הי פרח בלי קוצים

בסד שבוע טוב בהצלחה בלימודים ואני מקווה שתצליחי ,בשם כולנו פה

kniaper

New member
תחילת שבוע טוב ../images/Emo29.gif

אני ממש שמח שאת לוקחת את הנושא של לקויי למידה ברצינות. כמובן שאחת הבעיות הגדולות היא חוסר מודעות וכל שגרירה מהתחום בתוך מערכת החינוך זו ברכה. מכיוון שאני כבר רץ לישון אני לא עובר על הלינק שצירפת, אני אעבור עליו רק מחר בבוקר(בוקר לפי ההגדרה שלי
) סמסטר אחרון ללימודים זה מרגש מאד ומזכיר לי קצת את התקופה של לקראת שחרור בצבא. כאילו לא עברו שלוש שנים דווקא החצי שנה האחרונה היא הסיוט האמיתי. אז, תנשמי עמוק... אוטוטו וזה נגמר. דרך אגב, הסמסטר הסתיים לשביעות רצונך? מחר יום חדש, שבוע חדש אני הולך ל
. זה שוב קטע של גבולות וסדר יום קפדני. תני לי שבוע ככה ושוב אני חוזר להיות ער בלילות ולישון בימים. לילה טוב

היום קיבלתי את הציון האחרון....

הציון האחרון מהסמסטר הקודם הגיע סוף סוף והסמסטר הסתיים. זה הסמסטר הראשון מאז האבחון, דברים נכנסו לפרופורציה והכעס והתסכול ירדו משמעותית וכל זה בלי ריטלין ובלי אף אחד רק עם עצמי. מתוך המצוקה הגדולה של "לסבול בלי לדעת מה יש לי" החלטתי להקדיש את חיי לתחום ולעזור לילדים שהם בדיוק כמוני, מלאי חששות ותסכול, מחוננים בלי ציונים להוכיח זאת. אני מקווה שדרכי תהיה קלה ושאצליח.

kniaper

New member
כוונות טובות, החלטה גדולה.

עזרה לילדים זו תמיד פעילות מבורכת וכל הכבוד לך שהחלטת לקחת חלק במאמץ לשנות את החוויה שלהם את העולם לחוויה חיובית יותר ופחות קשה מהאופן שבו את חווה אותו כיום. אני מרשה לעצמי לפעמים לקוות שיבוא יום שלא נזדקק יותר להתאמות ועזרה לילדים ולמבוגרים. אני מקווה שנוכל לגרום לכך (
) שהחברה תהיה פחות הישגית ויותר סובלנית וילדים ומבוגרים ירגישו יותר נח עם מי שהם ועם היכולות שלהם מבלי שיצתרכו התאמות מיוחדות על-מנת שיוכלו להיות כמו כולם. ופרח
, כל אחת כמוך מקדמת אותנו עוד צעד לקראת עתיד כזה.

freearth10

New member
בכל רע יש גם טוב

ואני בטוחה שעבור כמה ילדים לקויי למידה את תהיי האור שבקצה המנהרה. אשמח לעזור לך בכל מה שאוכל. ואת אכן צודקת במערכת החינוך יש עוד הרבה מה לשפר כדי למנוע מאוכלוסייה כל כך גדולה את התסכול המיותר. ולצערי הרב, הבעייה היא לא בזיהוי בלבד אלא בהתייחסות אל האדם שמאחורי לקוי הלמידה. מאיה

למעלה