היי,יש מצב להצטרף?

hayenau

New member
היי,יש מצב להצטרף?

יש לי שאלה.. האם זה פורום המיועד לשיתופי פעולה בין יוצרי קומיקס או שכל יוצר גם אם הוא לא מוכר יכול להשתלב פה? ולמה הקומיקסים שיוצאים בארץ הם מנייר משובח? ולמה בגבינה יש חורים...

בתאל59

New member
אוליי הם מנסים לפצות על משהו..........

בוא נגיד שהקומיקס הישראלי לא ממש מפותח למרות שהוא מתקדם אבל מאוד לאט אז אוליי הם חושבים שאם הם יעשו אותו על דף יותר יקר הקומיקס יהיה יותר איכותי !?

hayenau

New member
אפשר לומר שיש קומיקס בארץ..

ואני בכוונה מנסח את זה ככה בתאל.. -כי כמה סטריפים פה ושם זה לא קומיקס או כמה גיבורים בטוגות ואתים..נו באמת..למה לא לשקוע במחתרת-שם לפחות היה ריגוש בחומר שקראתי..

apathic

New member
אני לא יכול להגיד שאני לא מסכים

אבל האנשים האלה בסה"כ עושים את מה שהם אוהבים, אז אי אפשר ממש להתלונן. גם ככה אין כמעט כלום. ה"סצינה" מאוד קטנה. לא נראה לי שיש כבר מחתרת, דרך אגב. יש יותר קומיקס "אלטרנטיבי" מאשר משהו אחר.

hayenau

New member
יש שאוהבים את זה..

ויש כאלה שאוהבים את זה ועושים סוויץ`(שינוי) כדי ליצור גישה אל כמה שיותר קהל שלא יודע מקומיקס בחיימשלו ז``א משיכת קהל חדש (מוח-``יצאתי תכף אשוב..``)

marv

New member
אנחנו לא מנסים "לפצות על משהו"..

אבל בגלל שאין ממש יוצרים מקצועיים וקומיקס מסחרי בארץ, אנחנו היוצרים מנסים לתת לקורא את הכבוד הראוי לחוברת קומיקס ולקורא עצמו... אני מוציא את טנטופוביה על דף איכותי בגלל שאני חושב שככה קומיקס צריך להראות...אני מוציא את הקומיקס כי אני מאוד אוהב את התחום אבל גם בנסיון רציני לקדם אותו, אם מישהו מיוצרי הקומיקס בארץ היה ברמה עולמית, כנראה שהוא לא היה ממשיך לעשות קומיקס בארץ. בכל אופן, מתוך נסיון אמיתי להרים תרבות קומיקס בארץ אני מניח שאני צריך לעשות את כל מה שאני יכול בשביל להוכיח שקומיקס זה דבר טוב...ובין היתר - להדפיס אותו באיכות טובה.... אז קחו את זה בהבנה ותנסו לפרגן, כי הסיבה שרוב הישראלים לא אוהבים קומיקס ישראלי זה בגלל שהוא לא מקצועי מספיק (או בעברית)....אם תהיה מספיק תמיכה יהיו גם מספיק משאבים להפוך את הקומיקס למשהו מקצועי בארץ... ובת-אל....אם את בEPS בימים ראשון או חמישי...אני יכול להמשיך לדון על זה.

בתאל59

New member
צודק ולא צודק

קודם כל מזה טנטופוביה (מעניין אותי לדעת) תראה קומיקס ישראלי יכול להיות יותר טוב אם אלו שמציירים אותו ישבו קצת יותר זמן עליו. חוץ מזה לקומיקס הישראלי אין ממש עלילה טובה וגם לא שמות טובים (לפי דעתי) אז גם על זה צריך לשבת קצת ואולי לתת לתסריטאי טוב את החלק הזה של הכתיבה שיהיה יותר על רמה! וזה נכון שאם אדם שמצייר ברמה עולמית הוא יברח למארבל או כל חברה אחרת בחו"ל, מאותה סיבה שהקומיקס הישראלי לא ברמה! אני בימים שני ורביעי לומדת בEPS אם בא לך לדבר על זה ואולי לפתוח לי תעניים לקומיקס ישראלי.

marv

New member
אוקי...אז ככה...

דבר ראשון מהשאלה שלך אני מבין שאת לא מכירה כל כך חוברות ישראליות...או לא מכירה את כולן... את יכולה להכנס לאתר הזה www.tanatof.com ולקבל מידע נוסף על החוברת שלי... אם היית מכירה את כל החוברות - אדירי התכלת, ארינאה, עוזי, טנטופוביה, אדירי התכלת,דדליין,זולה ועוד... היית רואה שהמצב בארץ לא כל כך גרוע ואפילו די אופטימי... כנ"ל לגבי ניצן.... ולגבי השאלה של ניצן "איך אפשר למחוק ייבוא של קומיקס לילדים שקיים 20 שנה?!".....אז אנחנו יכולים....כולם... כל מה שצריך זה להנחיל את התרבות....אם בובות הBRAZ עשו א תזה בחודש בארץ...ו"דורה" תוך שנה...ובוב ספוג, וכל המנגה שנחתה עלינו בשנים האחרונות (דוגמאות לשיווק אגרסיבי לילדים - אבל לא רק)....אז אפשר לעשות את זה גם עם מוצר ישראלי...אם היה מספיק כסף לפרסם קומיקס דרך הטלויזיה...תהיו בטוחים שהמטרה הייתה כבר בכיס שלנו.. דווקא חובבי קומיקס צריכים להבין לדעתי...שלקנות חוברת ישראלית תורם הרבה יותר ממה שהם חושבים. זה מעודד יצירה ומפתח בארץ הכרה לא רק בקומיקס אלא באומנות בכלל....כי כל המצב הכללי של האומנות בארץ על הפנים גם ככה.. וניצן...חכה אני מגיע לרעננה... www.tanatof.com

Inferius

New member
זה בדיוק מה שרציתי לכתוב

היום בצהריים, אבל בגלל האח הקרצייה שלי לא יצא...=) בכל אופן, ואני לא רוצה להכנס לדיון על זה, אבל זה ממש מעצבן: לא רק הכתיבה חשובה בקומיקס. ואני מכיר (גם פה) כמה שלא מבינים את זה... אבל רק לפני חודש (חודשיים?) היה פה דיוק *ענק* על זה, אז עזבו.

hayenau

New member
מה אני מריח פה!!!

מה--אהוד,זה ניצן,מה העניינים הכוונה שלי היא לא דווקא לסוג התוכןשיש בקומיקס או לאיכות אלא לדרך השיווק,שלא כמו קומיקס אמריקאי או אחר שעברו כברת דרך כדי להגיע לתודעת העולם..

hayenau

New member
פה בארץ..

``קומיקס`` מיצב את עצמו כילדותי(קשה להסביר.)וכשאני שואל מישהו(שהוא לא מהתחום!) אם הוא קורא קומיקס הוא עונה``קומיקס זה לילדים`` בגלל ייבוא של אסטריקס,טינטיןוכמוהם ``זבנג`` בארץ 20! שנה מי יכול למחוק רושם כזה..

ailag

New member
-=-=-

בקשר לכמות ולרמה של הקומיקס, אם לוקחים בחשבון את זה שקשה עד בלתי אפשרי להתפרנס מקומיקס בארץ (להרוויח כמה אלפי שקלים בכל חודש!), כלומר צריך לעבוד משרה מלאה או כמעט מלאה בעבודה אחרת, במקביל לכתיבה של מה שבחו"ל עובד עליו צוות במשרה מלאה. אז אם לוקחים את זה בחשבון, נראה הרבה יותר סביר זה שהתדירויות של יציאת החומרים נמוכות יותר והסיפורים נוטים להיות קצרים יותר. זה מתפתח בצעדים מהירים, לדעתי, אם נשפוט למשל לפי כמויות הדוכנים של קומיקס עצמאי בכנסים הרלוונטיים. ֿבקשר לאיכות דף, בזמנו הבנתי שעם בתי הדפוס והכמויות זה מה יש. אני חושבת שכל עוד הקומיקס בצבע ואיכות הדף לא פוגעת בו, אז נייר מבריק או לא זה לא משנה. מה שכן, כמו שאהוד אמר, אם הנייר וההדפסה יהיו פשוטים מדי (נניח, מדפסת ביתית על דפי A4 מקופלים לשניים ומהודקים ביתית), יהיו חובבי קומיקס "שרופים" או אנשים שמכירים ואוהבים את הסיפור והם יקנו אותו, אבל הרבה מאוד קוראים פוטנציאליים לא יקחו את הסיפור ברצינות עוד לפני שקראו פאנל אחד. בכל מקרה, לא נראה לי שאיכות הדף מעכבת איזה שהוא קומיקס - אם אין למישהו כסף להדפיס בדף מיוחד, הוא ידפיס על דף פחות מיוחד. לא? בקומיקס איכותי אני מעריכה שההשקעה היא בעיקר ביצירה שלו. יקר להוציא חוברת, אבל גם זמן העבודה עליה יקר.

apathic

New member
מה זאת אומרת למה?!

בגבינה חייבים להיות חורים. וזהו.

apathic

New member
לא

אני לא חושד בגבינות בדר"כ אבל ספר לי על זה, זה נשמע מעניין

למעלה