-=-=-
בקשר לכמות ולרמה של הקומיקס, אם לוקחים בחשבון את זה שקשה עד בלתי אפשרי להתפרנס מקומיקס בארץ (להרוויח כמה אלפי שקלים בכל חודש!), כלומר צריך לעבוד משרה מלאה או כמעט מלאה בעבודה אחרת, במקביל לכתיבה של מה שבחו"ל עובד עליו צוות במשרה מלאה. אז אם לוקחים את זה בחשבון, נראה הרבה יותר סביר זה שהתדירויות של יציאת החומרים נמוכות יותר והסיפורים נוטים להיות קצרים יותר. זה מתפתח בצעדים מהירים, לדעתי, אם נשפוט למשל לפי כמויות הדוכנים של קומיקס עצמאי בכנסים הרלוונטיים. ֿבקשר לאיכות דף, בזמנו הבנתי שעם בתי הדפוס והכמויות זה מה יש. אני חושבת שכל עוד הקומיקס בצבע ואיכות הדף לא פוגעת בו, אז נייר מבריק או לא זה לא משנה. מה שכן, כמו שאהוד אמר, אם הנייר וההדפסה יהיו פשוטים מדי (נניח, מדפסת ביתית על דפי A4 מקופלים לשניים ומהודקים ביתית), יהיו חובבי קומיקס "שרופים" או אנשים שמכירים ואוהבים את הסיפור והם יקנו אותו, אבל הרבה מאוד קוראים פוטנציאליים לא יקחו את הסיפור ברצינות עוד לפני שקראו פאנל אחד. בכל מקרה, לא נראה לי שאיכות הדף מעכבת איזה שהוא קומיקס - אם אין למישהו כסף להדפיס בדף מיוחד, הוא ידפיס על דף פחות מיוחד. לא? בקומיקס איכותי אני מעריכה שההשקעה היא בעיקר ביצירה שלו. יקר להוציא חוברת, אבל גם זמן העבודה עליה יקר.