היי יש לי שאלה

TukiLaLa

New member
היי יש לי שאלה

אני מעוניין ללמוד מדעי המחשב יש לי ממוצע בגרויות 92.5 מטמטיקה 100 4 יחידות האם יש מכללה שתקבל אותי בלי פסיכומטרי? או שתיתן לי לעשות איזה מבחן במטמטיקה כתנאי קבלה??? תודה...

vinney

Well-known member
המם...

הרבה מכללות יקבלו אותך. ברוב המכללות מספיק שיש לך תעודת בגרות. יותר מזה, באוניברסיטה הפתוחה אפילו את זה לא צריך, וזה נחשב אחד המוסדות היותר טובים ללימודי מדמ"ח בארץ (אני קצת משוחד, אז לא אגיד "הכי טוב"
)

Do It Yourself

New member
../images/Emo207.gif מתחיל ללמוד מדמ"ח ב2007ג'

מתחיל ללמוד מדמ"ח ב2007ג' באונ' הפתוחה והתלבטתי עם איזה קורס להתחיל.. בסוף החלטתי על אשנב למתמטיקה. האם זו בחירה נבונה בהתחשב בזה שסמסטר קיץ קצר יותר? הערות לגבי מסלול התואר יתקבלו בברכה!!!

Do It Yourself

New member
הכוונה

הכוונה היא לדגשים מסויימים, נקודות שכדאי לשים לב, האם כדאי להפחית את אחוז המשרה בעבודה (אני כרגע על 100% משרה), קורסים מומלצים לשילוב בסמסטר וכו'. קראתי, אגב, את המאמר על מדעי המחשב באונ' הפתוחה מתוך מאמרי הפורום - מאוד שימושי, תודה!

vinney

Well-known member
יש גם הרבה מאמרים בפורום

האוניברסיטה הפתוחה. להפחית באחוז משרה זה שיקול שלך, האוניברסיטה גמישה מספיק גם כדי שתעבוד בדיוק כמו שעבדת קודם. אני מציע לך לקחת את האשנב בקיץ ויהיה לך הרבה יותר קל להבין לעצמך איך להמשיך - אתה תראה איך הלימודים משפיעים על העבודה, איך בכלל הולך תהליך הלמידה, תבין קצת איך לומדים חומר ואיך מעריכים את הזמן - זה בדיוק הקורס לזה.

אני לא הייתי ממליץ לך על האוני' הפתוחה.

אתה נדרש שם ליכולת לימוד עצמית גבוהה וזה קשה. עדיף לך ללכת למכללה כלשהי (המכללה האקדמית ת"א-יפו,מכון טכנולוגי חולון,מכללת אפקה וכו' שהרמה שלהם לא נופלת מהרמה של האוני' הפתוחה ואולי אפילו יותר טובה) ושם אתה לא תצטרך ללמוד לבד. בגדול הכניסה (למיטב ידיעתי) אליהם מותנית בפסיכומטרי אבל יכול להיות שבגלל שיש לך ציון גבוה במתמטיקה אז יוותרו לך על פסיכומטרי, במקרה הגרוע תצטרך לעשות מבחן מתמטיקה כתנאי קבלה כמו שאמרת.

vinney

Well-known member
מהכרותי עם הלימודים במכללת ת"א

לא הייתי מהמר על זה שהרמה שם יותר טובה מזאת של או"פ. לגבי ללמוד לבד - בכל מקום תצטרך. מי שלא לומד לבד - לא לומד. אין שום תנאי קבלה באוניברסיטה הפתוחה, מאיפה הבאת פסיכמוטרי?

לא דיברתי על הפתוחה

דיברתי על המכללות הנ"ל שהזכרתי. ו-vinney אולי תנסה להיות קצת יותר אובייקטיבי..? כבר מזמן הבנו שאתה למדת באוני' הפתוחה וכניראה התאהבת עד מעל הראש באוני' מסיבות השמורות לך. אבל שבן אדם מגיע לבקש עזרה וייעוץ אז אתה חייב להיות קצת פתוח-דעת. אתה חושב שאף אחד לא רואה שאתה "דוחף" לכל שואל באשר הוא את האוני' הפתוחה..? אפילו שלמדת שם ואפילו שאתה אוהב את האוני' עד כלות נשמתך, זה עדיין מוגזם. מרגישים כאילו אתה משווק מורשה של האוני' הפתוחה. אני לומד במכון טכנולוגי חולון, אז זה הדבר היחידי שראוי שגם אני אציע לו עכשיו..? לא. הצעתי לו מספר מכללות, ואתה יודע מה? קיבלתי, אני לא שולל את הפתוחה בגלל לימוד עצמי כי זה גם יכול להוות יתרון. אני לא הייתי בוחר כי לי לא מתאים לימוד עצמי אבל אולי לבחור ההוא זה יותר יתאים. (אולי כן אולי לא). אבל תכתוב עוד אפשרויות. אתה אפילו לא בסטטוס של כותב רגיל אתה בסטטוס של מנהל, אנשים מחשיבים את הדעה שלך יותר מכותב רגיל ואתה הכי לא אובייקטיבי בעולם ! לתשומת ליבך.

vinney

Well-known member
אני לא מתיימר להיות אובייקטיבי.

למה שאני אהיה אובייקטיבי? אנשים שבאים לפה מבקשים עצה, ואני נותן עצה. רוצה - תקח. לא רוצה - אל תקח. יש פה מספיק אנשים ממספיק מקומות כדי שהשואל יוכל לקבל את ההתרשמות שלו מכולם, אני לא מתיימר ולא יכול להיות אובייקטיבי. אף אחד לא יכול.

GIOVANINI

New member
שאלה התייעצות אליכם

לצערי קיבלתי בפסיכו האחרון רק 622 והסכם שלי+הסכם הכמותי הוא קטן בקצת מהציונים שנכנסו לאוניברסיטת ב"ש שנה שעברה השאלה שלי היא האם להישען על הסיכויים להתקבל לשם או להרשם למכללת ת"א-יפו והתחיל ללמוד שם אני כבר 24 משנה את דעתי ימינה ושמאלה יש למישהו עצות כאחד שלמד במכללת או בב"ש וממליץ להישאר ומקסימום לעשות עוד פסיכו והלפסיד שנה או דווקא אחד שממליץ בחום על מכללת ת"א-יפו.

vinney

Well-known member
למה שתשפר את הפסיכומטרי?

זה מבחן שקשה מאוד לשפר בו ציונים, אם כבר לקחת את קורס הכנה, ועשית אותו בשפת האם שלך, קשה לי לחשוב על מצב בו שיפור, אם יהיה, יהיה משמעותי. אופציה נוספת, אם אתה לא רוצה לבזבז שנה, היא לעשות אפיק מעבר מאוניברסיטה הפתוחה (כן, תיכף שוב יצעקו עליי שאני סוכן מכירות של האו"פ) לאוניברסיטה שאתה רוצה להתקבל אליה. תקרא באתר הזה: http://www.openu.ac.il/afik

GIOVANINI

New member
כי עכשיו שיפרתי ב43 נקודות מהפסיכו הקודם

ואני מאמין שאולי בפסיכו ה3 אני יוכל לשפר לגמרי ל660 שאני צריך לאוניברסיטת בר אילן/בן גוריון למדעי המחשב. הרי יש כאלו שגם עשו 5 פעמים הבעיה היחידה שמציקה לי היא הפסד של שנה. בגלל זה אשמח להתייעצויות של אנשים פה לפני שאני מחליט כי בחיים דבר ראשון חשוב ניסיון ולכן אשמח ללמוד מכל אחד ממכם.

vinney

Well-known member
לדעתי האישית מדובר בבזבוז זמן מוחלט

(וגם כסף). אבל לשיקולך. אם יש סיבה מיוחדת שאתה מתעקש על אב"ג/בר אילן - אז תמשיך לנסות. אם אין - אז תתחיל ללמוד כבר.

GIOVANINI

New member
VINNEY תודה מראש על עזרה והכל

כפי שבטח ראית מהודעות קודמות שלי הבעייה היחידה שלי היא האם בסופו של התהליך התואר שלי המכללה למשל ת"א-יפו יוכל לקדם אותי או שמא רק תארים מאוניברסיטאות נחשבים כמו לצערי שראיתי בכמה מודעות דרושים.

vinney

Well-known member
על זה אין תשובה.

בסופו של דבר - אם אתה טוב במה שאתה עושה, אתה לא תהיה מובטל. אבל כנראה, לפחות לפי המצב הנוכחי, שחלק מהדלתות יהיו סגורות בפנייך, לפחות בשלבים הראשונים. האם לחכות שנתיים - שלוש עד שתשפר מספיק את הפסיכומטרי מצדיק? לא בטוח, כי בשנתיים-שלוש האלה אתה גם יכול לצבור נסיון שיעזור לך לפתוח את אותן הדלתות, או לחלופין, להבין שאין לך ממש מה לחפש בדלתות האלה ממילא. בכל מקרה, כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, מכללה האקדמית ת"א יפו זאת בהחלט לא האופציה היחידה שעומדת בפנייך, ואתה צריך להציב לעצמך יעדים ברורים, ויהיה לך יותר קל להחליט באיזו פעולה לנקוט כדי להשיג אותם.

GIOVANINI

New member
בתחום הזה יש גם הרבה "חבר מביא חבר"

חברה של אחותי יצאה פעם עם מישהו שסיים את התואר בבר אילן ולו היה חבר שסיים במכללת ת"א-יפו ובסופו דבר שניהם עובדים באותו מקום ואותו שכר ושכר נאה מאוד אני חייב לציין לכן אני מאוד מבולבל מקווה שאני יעשה את החלטה הנכונה בסופו של דבר. ותודה על כל העצות והכל.

vinney

Well-known member
זה נכון מאוד

מנהלים מעדיפים לקבל לעבודה אנשים שיש להם המלצות מאנשים שהמנהלים כבר מכירים, לכן בכל חברות הייטק אתה תראה שהרבה מהאנשים שעובידם שם - גיוסו לאחר המלצה של מישהו מבפנים. קשרים חברתיים אתה יכול ליצור בכל מקום (אפילו באוניברסיטה הפתוחה), וזה בהחלט יכול לעזור בראיה לטווח רחוק. כמו שאמרתי, במכללת ת"א יפו יש הרבה אנשים שכבר עובדים (שוב, גם באו"פ), ואילו בוגרי האוניברסיטאות בד"כ מתחילים את הקריירה רק אחרי סיום התואר. אם המטרה שלך היא בעיקר תעסוקה (ולא, נגיד, תוארים מתקדמים/מחקר/הדרכה), אז זה שיקול שאפשר לקחת בחשבון גם. השיקול הנגדי הוא שאם תרצה לעשות אי פעם תואר שני, תהיה בעמדת נחיתות גדולה בהיותך בוגר מכללות (כמו שכבר אמרתי, אני חושב, בשרשור הזה - מכללות שמות פחות דגש על תיאוריה ומחקר אקדמי, ויותר על פרקטיקה ומוכוונות תעשיה, ולכן אוניברסיטאות מפלות, בצדק הפעם, לרעה את בוגרי המכללות).

למעלה