היי.. יש לי שאלה..

היי.. יש לי שאלה..

היום גנבו לאבא שלי את האוטו. זה היה ערבי.. הם עקבו אחריו ותכננו את זה וקיצור האוטו נגנב. יש סיכוי למצוא את האוטו? או שברגע שנגנב אז זהו? הוא מועבר לשטחים ולא רואים אותו יותר? ובאיזה מקרים הביטוח משלם על גניבה? כי אני לא יודעת איזה עוד ביטוח יש לו חוץ מהחובה... תודה לעונים:] ( רק לפני חצי שנה עשינו תאונה וקנינו אוטו חדש (לא חדש מהחנות,אבל אוטו אחר..), ושוב אותו סיפור.. רק שהפעם היו שם גם מלא מלא מלא מסמכים.. הרשיון שלי.. של אבא שלי, ארנק, תעודת זהות, רדיודיסק, מלא דברים:/ ).

be_roo

New member
יש אפשרות שהגנב יתקשר וידרוש כופר

עבור החזרת הרכב. במקרה זה אפשר להענות לו, לדחות אותו, או לפנות למשטרה. הביטוח יפצה אתכם על הגניבה רק במידה ויש לרכב ביטוח מקיף, שבדיוק למקרים כאלה (ולנזק בתאונות) הוא נועד. לא משאירים מסמכים באוטו. לא משאירים שום דבר באותו אם הוא בעל ערך ועלול לפתות גנבים, אם הוא מסמך רמשי שעלולים לעשות זו שימוש לרעה, ואם הוא סתם משהו שגנביתו תהווה טרטור גדול לבעליו.

בסדר... הוא לא ממש חשב על זה.

יש לו מלא מסמכים באוטו.. הוא תמיד משאיר אותם שם, כל המסמכים של הביטוח וכל זה.. הממ.. הוא הלך הרי לעבודה אז היו עליו גם ת'ארנק ועוד דברים. אני באמת אברר ממנו איזה ביטוח יש לו.. להבא הוא לא ישאיר את זה אני מניחה,אבל זה כבר קרה... הם לא יבקשו כופר, האוטו שווה 25 אלף שקל בלחץ.

Daemonlior

New member
מאזדה 323 שווה 25 אלף?

לא נראה לי.. אגב, רכב לא קונים בחנות
זה לא צעצוע..

ברור שזה לא צעצוע..

נו עיגלתי קצת.. בכמה קנינו אותו? 22.. לא יודעת כמה הוא שווה.. זה לא לאנטיס.. זה 323 רגיל. הממ.. בכל מקרה, יש לנו ביטוח מקיף.. יש לכם מושג, כמה זמן צריך לעבור עד שהביטוח יתן לנו כסף? בהנחה שהאוטו נגנב.. כי הרי הם לא משלמים ישר.. קודם מחכים אולי האוטו ימצא.. הם לא פראיירים

ChilD SouL

New member
תתקשרי לסוכן ביטוח..

הוא ידע יותר טוב מאנשים בפורום כלשהו באינטרנט.

NewUser4

New member
תשובה.

למצוא את האוטו? בהנחה שהמשטרה לא מתכוונת לעשות שום דבר בנדון, אז לא. אלא אם כן הגנבים יתקשרו ו"ימכרו" לכם בחזרה את הרכב. הביטוח ישלם על הרכב כל עוד יש ביטוח מקיף. אם אין מקיף, לא תקבלו כסף מהביטוח. לא כדי להשאיר ברכב דברים יקרי ערך. בנוסף, לא כדי להשאיר ברכב דברים שנראים כדברים יקרי ערך ושהם במקום חשוף שכן זה מזמין פריצה (שבירת חלון לדוגמה).

ShMo0LiKiPoDa

New member
../images/Emo45.gif

זה אמנם נראה ממש טריוויאלי, אני תמיד שומרת לא להשאיר דברים שנראים שווי ערך חשופים, אבל נדרשה פעם אחת (!) שמיהרתי והשארתי הכל על הכיסא לידי (ארנק ליד תיק פתוח) לפחות משעה שהלכתי מהאוטו וחזרתי אל חלון מנופץ... ובלי תיק ובלי ארנק באוטו יותר.

ChilD SouL

New member
למה את בטוחה שזה ערבי../images/Emo35.gif

חסרים יהודים שגונבים\פורצים וכו'
איך את יודעת שתכננו את זה
ואם אכן ידעתם שתכננו את זה - למה לא מנעתם את זה
נשמע לי תמוהה כל העסק הזה.

אני אסביר לך למה אני חושבת ככה..

דבר ראשון, אבא שלי ראה שהוא ערבי. דבר שני.. אבא שלי מחלק עיתונים בבוקר, לפני שהוא הולך לעבודה שלו. הוא עובד במעריב. כל הסיפור מתחיל מ 3 לפנות בוקר כשהוא הולך לקחת את העיתונים.. ואז בסביבות 4 מתחיל המסלול שלו.. והוא נוסע לכל מיני מקומות וזורק להם את העיתון לתוך הגינה. יש רחובות שיש בהם מנויים כל 20 מטר בערך.. אבא שלי עוצר ליד הבית, יוצא, זורק את העיתון חוזר וממשיך לנסוע. הוא לא יכול כל פעם שהוא עושה את זה לסגור ולפתוח את האוטו. זה לא נוח. זה יבזבז לו מלא זמן.. הוא ממש קרוב לאוטו כשכל זה קורה. בקיצור.. הם ידעו שהוא יהיה שם, הם בטח עקבו אחריו.. כי אבא שלי ראה שמגיע אותו, יוצא ממנו מישהו והאוטו ממשיך לנסוע מהר. והמישהו הזה נכנס לאוטו של אבא שלי!!!

ChilD SouL

New member
אהמ...

יש מזרחיים שדומים לערבים היות והם כהי עור גם. אלא אם כן, היה עליו כפייה ואז זה כבר דבר אחר. להבא, אבא שלך ילמד לנעול ת'דלת של הרכב כשהוא יוצא. מקווה שימצאו לכם ת'אוטו או משהו.

Mr Fender17

New member
אם אני לא טועה..

יצא איזה חוק חדש של הביטוח.. הביטוח לא תקף אם המפתחות של האוטו היו באוטו. נגיד ואבא שלך יצא לחלק עיתונים, השאיר את המפתח של האוטו בפנים ואז בא המניאק וגנב את האוטו כשהמפתח בפנים אז הביטוח לא תקף. אם המפתחות של האוטו עדיין אצל אבא שלך אז נראה לי יש ביטוח. תקנו אותי אם אני טועה, לא זוכר איפה שמעתי על זה... נראה לי בטלויזיה.

NewUser4

New member
זה שונה לגמרי

אם הבנתי נכון את אומרת שאבא שלך יצא מהרכב כאשר הרכב עדיין מונע, הלך כמה מטרים כדי לחלק את העיתון, ובזמן הזה גנבו לו את הרכב. ייתכן כי הביטוח יתנער מאחריות במקרה זה (הביטוח המקיף), ותאלצו להאבק בביטוח בבית משפט, דבר שכמובן לא מבטיח פיצויים, ייתכן שעמדתם תתקבל.

costaet

New member
../images/Emo45.gif

אם הביטוח ידע שאבא שלך פשוט השאיר את האוטו מונע והלך- אין ביטוח! לא ממש יעזור אם תראו שיש לכם מפתחות כי לא בעיה לשכפל, מה שאומר שאתם בבעיה... שורה תחתונה, לא משאירים מפחות ברכב כשעוזבים אותו, גם לא שום(!!!) מסמכים ובמיוחד לא כשהוא מונע ואין אף אחד באוטו. חברת הביטוח יכולה להתנער מאחריות ובצדק. אם יש מצב כמו לאבא שלך שעוצרים כל כמה מטרים חשבים על פתרון אחר, נגיע קטנוע או משהו.

אבל איך הביטוח יוכל

לדעת אם האוטו היה מונע או לא?...איך אפשר להוכיח את זה?

costaet

New member
הם יחקרו בשביל לדעת איך זה קרה

חוץ מזה, זה לא ממש בעיה להוכיח - הבחור עובד בטור מחלק עיתונים, הרכב נגנב בבוקר (כך בטח דווח), כל המסמכים ברכב, די פשוט...

למעלה