היי..יש לי שאלה..

היי..יש לי שאלה..

היי לכולם/ן..אני שרתתי בצבא כמ"כית מחלקת משק בקיבוץ ברמת הגולן..מלבד התפקיד הצבאי עבדתי במטע וגם בפינת חי.. עכשיו אני בת 28 ורוצה לדעת מה הקריטריונים להתקבל לקיבוץ, להכנס כחברת קיבוץ או פשוט להתחיל בלגור שם.. מה עושים? אני מתגעגעת לחיי קיבוץ..

moranka

New member
וואוו, זה היה מזמן...

בכלל לא ידעתי שהיה תפקיד כזה... איך היית גם מ"כ וגם עבדת וגרת בקיבוץ???

ל-moranka

כשיצאתי לסבב ב' (החלפת תפקיד) בצבא ממ"כית בנות למ"כית מחלקת משק הייתי צריכה לדאוג עם עוד חייל מ"כ שהגרעין נשאר תקני כל הזמן..עבדנו על מדים בקיבוץ וכל העניין של תקניות..זה היה התפקיד שלי ושל המ"כ לדאוג לו.. הרעיון נולד אחרי שהיה מחסור בהאחזויות.. רעיון טפשי שחיילים בני גע צריכים לחיות כמו בבסיס בקיבוץ שאליו הם שייכים..

moranka

New member
למה רעיון טיפשי?

זה נשמע הגיוני.... אם את חלק מגרעין שמגיע לקיבוץ ואת "שייכת" לקיבוץ ואת עדיין בצבא זה הגיוני... גם אני הייתי בגרעין נח"ל אבל יצאתי אחוזה ולא לפרקמ"ש.

moranka

New member
וגם...

בשביל זה יש היום תפקיד מטעם הצבא: מש"ק נח"ל שהוא חייל בנגע והוא אחראי מטעם הצבא על גרעין מסויים... אל תשכחי שבתוך הקיבוץ הם (החיילים) בכל זאת מייצגים משהו מסויים ומי כמוך כמפקדת יודעת

9910

New member
חיילים באזרחות?

אין שום סיבה שכאשנימצאים במסגרת של הקיבוץ צריך ללבוש מדים,ואין לפקודה כזאת שום סיכוי מה שנקרא חוק שנוצר כדי שיעברו עליו. אבל אני... אני סתם גולנצ'יק אז מצדי שכל הנחלאווים יסבלו בקיבוץ כמו שאני סבלתי כשבהיאחזות שהיתה 500 מטר מהבסיס הודיעו בכריזה על מסיבה ואני טחנתי בבונקר.

moranka

New member
יש סיבה

כי כשאתה מייצג את הצבא אפילו במסגרת אזרחית אתה צריך ללבוש מדים.

9910

New member
לא קונה

לדעתי זו גזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה. את נמצאת בישוב אזרחי,ואני מתאר לעצמי שמדים הם המאפיין הצבאי היחיד הרי לא יסתובבו החיילים בקיבוץ עם נשק? ולכן זה נראה מיותר. אבל כמו שכתבתי אתמול אני גולנצ'יק אז-רציתם לעשות חיים בקיבוץ? תשלמו את המחיר

moranka

New member
יפה

ועכשיו אני אגיד לך משהו אני בצבא הייתי רק בסביבה אזרחית גם בתור חיילת וגם בתור מפקדת (והיו לי המון חורים לנצל לטובתי בעניין המדים) ועדיין שמרתי על הופעה מדוגמת. לא נראה לי שיציבו חיילים שעובדים בקיבוץ עם נשק (רק אם יש להם מקום מסודר כמו נשקייה או בחדרים שלהם לנעול מאוחרי 2 מנעולים).

שוב ל- moranka

רעיון טפשי כי רק אני והמ"כ אחראים על הגרעין בתוך קיבוץ שמלא באזרחים ככה שהמערכת לא מרגישה צבאית..והגרעין התמרמרו באופן בלתי פוסק למה הם צריכים להיות על מדים כל הזמן, ושזה לא בסיס בכלל, ולמה הם לא יכולים לקחת רכבים מהקיבוץ (מה שהם כן עשו לפני המחלקת משק באותו קיבוץ בדיוק..) בסוף הגענו לפשרות שלנו, מה שהיה לי קצת קשה אחרי שהגעתי ממצב של סופר תקניות במחנה שמונים למצב אחר לגמרי..

למעלה