היי יש לי שאלה...

AKA1

New member
היי יש לי שאלה...

בתור כאלה שנסעתם למסע לא היו לכם סיוטים אחרי המסע??? כי אני מזה רגישה ויש לי הרגשה שאם אני אטוס יהיו לי מזה סיוטים פעם ראיתי איזה לינ'ץ שעשו הערבים ובכיתי כל הלילה לא הצלחתי להתעלם מהמראות הנוראים שראיתי המון זמן אז אני מפחדת שכאן יהיה אותו דבר =\ מה לעשות? אני מאד רוצה לצאת...

12בומבה

New member
לי אישית-

היו. והרבה.רוב הדברים עוברים אי אפשר להזדעזע לנצח. יש פה ושם דברים שמזכירים ואני עדין מצטמררת... (רכבות, נעלים, וכו')

AKA1

New member
אז שווה לצאת?

לי נראה שיהיו סיוטים למשך זמן ארוךךךך מאד ואני לא מאלה שמדברים על זה וזה מזה יהיה לי קשה

תשמעי...

זה תמיד עולה. אין מה לעשות אבל בטח שכדי לך לצאת ולא לפחד בגלל זה. אני מציע לך לפנות ליועצת ביה"ס או לדבר עם ההורם על טיפול פסיכולוגי זה לא בושה. כדי לך לטפל בזה כדי שזה לא יפגע בך מאוחר יותר!

Johanna1

New member
היו לי סיוטים *לפני* המסע...

... אחרי המסע הם נפסקו לחלוטין. אני לא חושבת שפחד הוא שיקול שצריך לקחת כשחושבים לצאת למסע..

פחד הוא שיקול לגיטימי - לפחות לדעתי

אם אתה חושב שזה באמת יהיה לך כל כך גרוע, דווקא לא הייתי ממליצה לצאת למסע בכל מחיר. אני מסכימה עם מי שהמליץ לך לפנות ליועצת - יכול להיות שהיא יכולה לעזור במשהו. אישית, אין לי סיוטים ואף פעם לא היו לי, אז אני לא יכולה ממש להזדהות (סורי), אבל אם אתה מפחד לראות שם גופות וילדים מבקשים לחם - אין שום סיכוי שבעולם שתראה את זה, אלא אם יש לך דמיון מפותח במיוחד. הדבר אולי הכי "מפחיד" בקטע הזה זה הערמות של השיער, הנעליים, הפרוטזות, המשקפיים (השניים האחרונים היו בשבילי הכי קשים, משום מה - זה כאילו לקחת לאנשים חלק מהגוף שלהם - דברים שהם לא באמת יכולים לתפקד כמו שצריך בלעדיהם...
) וכל אלה. תחשוב על זה טוב. אם חשוב לך לצאת למסע, וזה באמת חשוב לך ומעניין אותך, לפי דעתי כדאי לך להתגבר על התקופה הזמנית שבה יהיו לך סיוטים, שגם - לא בטוח שבכלל יהיו... בהצלחה...

nofar 250

New member
היו סיוטים..

והרבה...והרבה מקרים של דז'ה וו וחלומות על המסע גם בהקשר יותר חיובי זה חלק מזה...זה דבר דיי מזעזע אבל זה לא צריך להיות שיקול לא לצאת לדעתי..

Blaster1234

New member
כמו שנאמר כאן הסיוטים הם לפני המסע

הייתי בפולין ופחדתי נורא ממה שאני יראה שם, והיו לי הרבה סיוטים בגלל זה. לאחר שנסעתי לפולין ראיתי שהמסע הזה הוא מסע מדהים. אין שום סיבה שבעולם לוותר על מסע כזה.עלי הוא לא השפיע בסיוטים ואני לא חושב שזה צריך לעשות סיוטים רציניים. מה שסוחבים אחרי המסע זה לא סיוטים זה את הזכרון,לזכור ולא לשכוח.התחושה הזאת שלא עוזבת אותי עד היום חודשיים אחרי המסע ומזעזעת אותי כל פעם מחדש. אבל כמו שאמרתי צריך לזכור כדאי לזכור וחובה לזכור ולחוות את המסע המדהים הזה.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif סיוטים

היה אחד, נוסף על כך כל דבר קשור בקלות לשואה מאז המסע.. תצאי, את לא תתחרטי

AKA1

New member
אוקיי תודה לכולם ../images/Emo24.gif

תיארתי לעצמי שזה יעשה סיוטים ואני עכשיו בטוחה שזה יעשה לי סיוטים אבל אני לא בטוחה עדיין אם לצאת או לא ומה הכוונה של היועצת לא הבנתי..

לי ממש לא היו סיוטים...

תאמיני לי שאם תראי סרט תיעודי על השואה יהיו לך הרבה יותר סיוטים...

הכוונה של היועצת היא

דמות של יעוץ, היא תדע אולי לעזור לך ואם לא היא תדע לדעת למי להפנות אותך ולעזור לך בקשר לסיוטים. אם תפטרי את בעיית הסיוטים יהיה לך הרבה יותר פשוט להחליט עם לצאת למסע או לא! יום נעים, עומרי

למעלה