היי יש לי שאלה

היי יש לי שאלה

אולי קצת מעליבה אבל אני מאוד מקווה שזה לא יעליב אף אחד. אני מהנוער העובד, ואני יודעת שבתנועה שלנו רוב הבוגרת בכל הארץ הם "פריקים" , סליחה אם מישהו נעלב מהמילה הזאת אבל לא אמרתי אותה בשום הקשר שלילי, הכוונה היא בסך הכל - שומעים רוק ישראלי פה ושם אולי רוק יותר כבד אבל בכלליות הרוק על כל מאפייניו. ובצופים? רציתי לדעת איך זה אצלכם. נכון, אני מעבירה לחניכים פעולות שלא מקטלגים אנשים וזה אסור ולא מוסרי בלה בלה בלה אבל תכלס! זה ממש מסקרן! בצופים, יש "ערסים"? (בשכבה הבוגרת- ביצפר תיכון) יש "פרחות"? או ממש "פריקים"? "סתם אנשים מגניבים"? באמת שהניסוח כאן גרוע אבל לא מצאתי דרך טובה יותר.

היי יש לי תשובה

אי אפשר לעשות הכללות יש שבטים שיש בהם יותר פריקים ויש יותר פרחות, ויש שבטים שזה מעורב. אני חושבת שרוב הצופים שומעים רוק והכל, אבל אני לא סגורה על זה. בכל אופן פריקים זה לא מילה גסה
וערסים לא הולכים לצופים. זה חשוב מאוד. אין לך שבט איפה שאת גרה שאת יכולה לברר איך זה אצלכם?

תודה,

וואלה אין לי שבט איפה שאני גרה- בגן יבנה יש רק את הנוער העובד והלומד (ככה הגעתי לתנועה מהתחלה.. היא פשוט היתה היחידה כאן.)

S u B

New member
אז אולי..

תחשבי על רעיון חדש - להקים שבט צופים בגן יבנה..לא?!

אין לי מושג איפה את גרה..

אבל אצלנו בהנהגת חיפה, בשבט העגן למשל או שבט סופה (שממקומים בשכונות היותר עניות ויותר נזקקות) יש ערסים, אבל אני חושבת שזה מצוין שהם הולכים לצופים! זה משנה להם את כל החיים!!

דווקה אצלנו בהנהגה יש שבטים שאת יכו

לה לעשות הכללה אני לא רוצה לכתוב פה שבטים לא לפגוע באפחד אבל יש שבטים שפשוט את רואה על כל האנשים בשבט שהם אותו הדבר

shira g

New member
חחח..יש לי משפט מאוד מורתי לעניין:

כאן מגיע אחד מהמשפטים המורתיים האלה שממש מעצבנים אבל בכל זאת: "כל אדם הוא אדם בפני עצמו" בכל מקום יש גם כאלה וגם כאלה

MajorGad

New member
כל שבט...

מאופיין על ידי תושבי השכונה בה הוא נמצא והשכונות מהן חניכים באים אליו, לכן קשה להכליל.

וואלה.

תודה על התגובות! אבא של ידיד שלי, אלון אבטליון, נפטר היום מדלקת ריאות שהסתבכה בגיל מאוד צעיר. אנשים, תפסיקו לעשן, שמרו על עצמכם, ותתפללו איתי לעילוי נשמתו

בלללעעע

New member
אצלנו יש מכולם......

כמובן שה"ערסים" הם לא מ-מ-ש ערסים אבל בערך.... והם גם לא באים כל הזמן אלא רק לטיולים וכאלה....

היי...

יש אצלנו מכל הסוגים, תאמיני לי :) יש את הערסים ויש את הםרחות ויש את הפריקים ויש את אלה שסוגדים לסאבלימינל ושומעים ראפ, וזה גם תלוי בשבט הרבה פעמים, כי אם הוא ממוקם בשכונה מסוימת זה משפיע. אבל אני חושבת שזה נפלא שיש אצלנו כל כך הרבה סוגי אנשים ולא צריך להסתכל בכלל על זה כי זה נשמע ממש כמו סטיגמות!! כל אחד שומע ואוהב מה שהוא רוצה, וככה זה צריך להיות יום טוב.

למעלה