היי! יש לי שאלה :)

רייל

New member
היי! יש לי שאלה :)

אני נוסעת לאירופה לחודשיים מאמצע יוני עד אמצע אוגוסט, עכשיו, השאלה היא מה כדאי - לעשות בוקינג לכל האכסניות כבר מראש או פשוט תוך כדי הטיול? כאילו, נראה לכם שיישאר מקום בשבילי במידה וזו תהיה התראה קצרה מאוד? :p

sailor

New member
את בטוחה כמה זמן תהיי בכל מקום?

מה זה? טיול מאורגן?
תשאירי מקום לשנויים, להשאר יותר או פחות מהמתוכנן, להמשיך למקום שלא היה בתכנית כי שמעת עליו ונדלקת או שיש לך טרמפ עם אנשים שנחמד לך לטיל איתם וכו'.
בערים הגדולות יש הרבה אכסניות בכל עיר ותמיד יהיה מקום באיזה אכסניה. במקומות קטנים ולא מתוירים כל כך, אם אין מקום באכסניה תוכלי למצוא צימר זול או חלופה אחרת.

olsy123

New member
התשובה לא חד משמעית

בעלי ואני עשינו בדיוק טיול כזה בקיץ שעבר.
מצד אחד, אם את מתניידת ברכבות, כדאי לך מאוד להזמין כרטיסים כבר עכשיו כיוון שככל שהזמן עובר, כך הכרטיסים מתייקרים (ליוני כבר יהיה לך תעריף גבוה, אבל באוגוסט תוכלי לתפוס רכבות זולות. אנחנו נסענו מפריז לאמסטרדם ב-29 יורו לאדם...).
אם את מזמינה רכבות - זה אומר שאת יודעת פחות או יותר איפה תהיי ומתי.
אני לא יודעת מה המסלול שלך, אבל אם את נוסעת למקומות תיירותיים (ערי בירה, מסלולים ידועים וכו'), אני ממליצה לך כן להזמין מקום בהוסטל, לפחות ב"קצוות" - בהתחלה ובסוף של המסלול. אין לי ספק שבמקומות כאלו תמצאי מקום לינה גם אם לא תזמיני - השאלה היא כמה זה יעלה לך.
אנחנו הזמנו בשתי המדינות הראשונות שבהן ביקרנו (צרפת והולנד) כיוון שראינו שמשתלם יותר להזמין מראש. לעומת זאת, בגרמניה, דנמרק ושוודיה הזמנו תוך כדי הטיול את רוב החדרים (וגם השתמשנו בקאוצ'סרפינג - ממש מומלץ, פגשנו אנשים נחמדים ומעניינים). קחי איתך טלפון חכם ותקני סים עם גלישה (משהו כמו 10 יורו, למרבה הצער הסים תקף רק למדינה אחת. סים בינלאומי עולה הרבה יותר וזה לא משתלם). עדיף לקנות בסופרמרקטים גדולים או בחנויות תקשורת גדולות. בקיוסקים למיניהם זה עולה פי 2 ופי 3...
ממש נוח ומהיר להזמין דרך הטלפון הנייד. יצא לי לפעמים להזמין חדר שעה לפני שהגענו למקום ומעולם לא נתקלנו בבעיות...

אם את צריכה עוד טיפים, אשמח לעזור.

תהני

sailor

New member
לגבי רכבות - יש יורייל פאס בזול* לצעירים

ואז לא צריך להזמין מראש.

*לא ממש זול, אבל מאפשר גמישות במחיר סביר ידוע מראש.

olsy123

New member
נכון ויש להם גם שירות ממש נוח

התלבטנו אם לקנות "חופשי חודשי" כזה בגלל המחיר לצעירים, אז כתבנו להם מייל עם המסלול הרצוי. תוך יומיים חזר אלינו מישהו ממש נחמד ופירט באריכות שיעלה לנו בערך חצי מחיר להזמין כרטיסים מראש, עם קישורים לאתרים של חברת רכבת הרלוונטית לכל מדינה ואפילו הציע לעזור לנו טלפונית אם אנחנו מתקשים להזמין אונליין. ברכבת ישראל זה לא היה קורה (מייל? מה זה מייל?)

עם זאת, אני ממש מסכימה שלמי שלא לחוץ בזמן או כסף זו אופציה נהדרת.

sailor

New member
זה נכון אבל הפאס נותן גמישות

מזמינים יום לפני הנסיעה ולא כבולים לתאריכים קבועים מראש.
ואם נוסעים ברכבות לילה אפשר ללון בחצי מחיר מאשר באכסניה.
אם יש תכנית קשיחה עלולים להפסיד אפשרות להשאר במקומות שאוהבים ורוצים להכיר יותר, הזדמנות להגיע למקומות עליהם שומעים ורוצים לראות למרות שהם לא בתכנית המקורית, להמשיך לטיל עם אנשים נחמדים שרוצים להשאר איתם עוד וכו'.
לחץ זמן זה דבר שבגדול אסור שיהיה בטיול. יש תכנית - זה יופי, בתנאי שמוכנים לשנות אותה כשרצונות העדיפויות משתנים.
אני עושה תכנית לפחות כפולה מהזמן שיש לי, מבצע בין רבע לשליש מהתכנית ובנוסף דברים שלא היו מתוכננים כלל.
לכן, מעבר לתאריך הגעה ותאריך טיסה חזרה עדיף ששום תכנון לא יהיה קשיח ובלתי ניתן לשנוי.

למעלה