התשובה לא חד משמעית
בעלי ואני עשינו בדיוק טיול כזה בקיץ שעבר.
מצד אחד, אם את מתניידת ברכבות, כדאי לך מאוד להזמין כרטיסים כבר עכשיו כיוון שככל שהזמן עובר, כך הכרטיסים מתייקרים (ליוני כבר יהיה לך תעריף גבוה, אבל באוגוסט תוכלי לתפוס רכבות זולות. אנחנו נסענו מפריז לאמסטרדם ב-29 יורו לאדם...).
אם את מזמינה רכבות - זה אומר שאת יודעת פחות או יותר איפה תהיי ומתי.
אני לא יודעת מה המסלול שלך, אבל אם את נוסעת למקומות תיירותיים (ערי בירה, מסלולים ידועים וכו'), אני ממליצה לך כן להזמין מקום בהוסטל, לפחות ב"קצוות" - בהתחלה ובסוף של המסלול. אין לי ספק שבמקומות כאלו תמצאי מקום לינה גם אם לא תזמיני - השאלה היא כמה זה יעלה לך.
אנחנו הזמנו בשתי המדינות הראשונות שבהן ביקרנו (צרפת והולנד) כיוון שראינו שמשתלם יותר להזמין מראש. לעומת זאת, בגרמניה, דנמרק ושוודיה הזמנו תוך כדי הטיול את רוב החדרים (וגם השתמשנו בקאוצ'סרפינג - ממש מומלץ, פגשנו אנשים נחמדים ומעניינים). קחי איתך טלפון חכם ותקני סים עם גלישה (משהו כמו 10 יורו, למרבה הצער הסים תקף רק למדינה אחת. סים בינלאומי עולה הרבה יותר וזה לא משתלם). עדיף לקנות בסופרמרקטים גדולים או בחנויות תקשורת גדולות. בקיוסקים למיניהם זה עולה פי 2 ופי 3...
ממש נוח ומהיר להזמין דרך הטלפון הנייד. יצא לי לפעמים להזמין חדר שעה לפני שהגענו למקום ומעולם לא נתקלנו בבעיות...
אם את צריכה עוד טיפים, אשמח לעזור.
תהני