היי יש לי שאלה,

• פותח הנושא yelly
  • פורסם בתאריך

yelly

New member
היי יש לי שאלה,

אני לא בטוחה שהיא מתאימה לפורום, אבל אנסה במצב של דלקת בבלוטת התריס: א. מה ההשפעות של זה על הגוף? ב. האם ניתן לעשות פעילות ספורטיבית במצב זה? תודה!

בלוטת התריס

Thyroid – בלוטת התריס יוצרת 3 הורמונים: 1. T3, T4 - אחראים לקצב חילוף החומרים הבסיסי (BMR) והם הורמונים סומאטיים. חוסר בהורמונים אלו יגרום להרגשת חולשה, נטייה להשמנה ושהאדם יהיה מכונס בעצמו ויגרם עקב חילוף חומרים נמוך, התופעה נקראת היפותירואידיזים. לעומת זאת עצבנות, חום ואנשים רזים מצביעים על קצב חילוף חומרים גבוה ויגרמו לתופעות נספות כגון לחץ דם גבוה ודופק גבוה התופעה נקראת היפרתירואידיזים. 2. קלציטונין (CT) – הורמון מטבולי שמעלה את רמת הסידן בעצם ומוריד את רמת הסידן בדם. לכן דלקת חריפה בבלוטה יכולה לגרום לחולשה והשמנה במידה ואין לך תופעות אלו אני לא רואה כל סיבה מדוע לא לבצע פעילות ספורטיבית. אבל אני לא רופא וזוהי השערה בלבד מבלי לבדוק אותך או לדעת אלו תרופות את לוקחת וטפל בבעיה זו לכן המלצתי היא לפנות לרופא לקבל יעוץ מקצועי יותר. החלמה מהירה

yelly

New member
היי, תודה!

המצב שלי הוא משהו -פעילות יתר או דלקת.. אני לוקחת רק תרופה אחת, עם ביום -שמה: סלואו דרלין- להורדת רמת האנדרלין בגוף הרופא אוסר עלי להתאמץ, עד לביקורת הבאה- עוד חודש וכמעט וחצי ולשחות רק קל לעומת זאת המאמן שלי (שחייה) טוען שרק אני יודעת מה מתאים לגוף שלי: כלומר, אני אשחה כל יום חצי שעה לאט, ויעלה עם הזמן את זמן האימון - מה שאני ארגיש בנוח חשוב להדגיש שהוא לא רוצה שאני אתאמץ מי צודק? אני מאד רוצה לחזור לשחות! וגם אין עוד כ"כ הרבה זמן לאליפות הארץ.. וזה חבל! תודה!

yelly

New member
היי, תודה ועוד משהו

אוקיי בתחילת הרופא חשב שיש לי פעילות יתר עכשיו או אומר שאולי זה דלקת אני לוקחת תרופה שנקראת סלואו דרלין- להורדת רמת האנדרלין בגוף הרופא מרשה לי להתאמן קל, ולא להתאמץ עד הביקורת הבאה- חודש וחצי כמעט המאמן שלי אמר לי שרק אני יודעת מה מתאים לגוף שלי, ושרופאים בדרך כלל מגזימים בערכתם והוא הציע לי לשחות כל יום חצי שעה קל, ולעלות את זמן האימון, ככל שעובר זמן. חשוב לציין שהמאמן שלי רוצה גם שאני אתאמן כיוון שאין עוד כ"כ הרבה זמן עד לאליפות, ולא שחיתי כבר הרבה זמן בגלל כל תהליך האיבחון אני מאד רוצה לחזור להתאמן@ מה עושים?נחים? או מתאמנים? תודה

מי צודק ?!

כרגע אלי צודק, תגשי לרופא ספורט ! עדיף לקחת את הגישה הבטוחה ביותר כדי למנוע נזקים אך מצד שני אם את ספורטאית תחרותית וזה יכול לפגוע בתוכנית השנתית אז .... כפי שכתבתי דלקת בבלוטת התריס ללא תופעות של עייפות לא צריכה להשפיע על פעילות גופנית, אבל זוהי המלצה כללית מדי ואת לא צריכה להסתמך עליה. כאמור גשי להבדק אצל רופא שמתמחה בספורט !

yelly

New member
האם תוכלו להפנות אותי לאחד כזה?

כי איפה שאני מטופלת יש רופא רגיל לעניין הזה והוא לא ממש מבין בספורט... תודה!

למעלה