היי, יש לי כמה שאלות.

choco262

New member
היי, יש לי כמה שאלות.

זה אמנם עדיין לא בטוח אבל אני וחבר שלי רוצים להתחיל לגשש בנוגע לרילוקיישן.
יש לי המון שאלות ואני לא ממש יודעת איפה ואיך להתחיל ואני אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת.
קודם כל בנוגע לדרכון אירופאי. אמא של חבר שלי התחילה בתהליך להוציא דרכון רומני (היא עלתה לארץ בסביבות גיל 18), אבל הפסיקה את התהליך באמצע. חבר שלי יכול להוציא דרכון גם מבלי שלה יהיה? איך מתחילים את התהליך?
אני יודעת שאם יהיה לו דרכון אני יכולה להסתמך על זה באשרת עבודה אבל בכל זאת. היה את הסיפור של מגורשי ספרד, ושם המשפחה שלי מופיע ברשימה, אבל ממש אין איך להוכיח קשר. מישהו יודע מה התנאים? אם באמת יש לי סיכוי לקבל דרכון ספרדי?

שאלה נוספת שאשמח לדעת תשובה לגביה. חשובה לי מאוד כמות שעות העבודה. אני רוצה לדעת אם זה ריאלי למצוא עבודה בה עובדים לא יותר מ7 שעות ביום ובכל זאת מרוויחים שכר שאפשר להתקיים ממנו. אני לא מדברת על עבודות של מכירות. שעות העבודה באירופה הן כמו בארץ (8-9 שעות) או פחות? אני בטוחה שיש גם וגם אבל אני רוצה לדעת אם יש הרבה משרות שיענו על הדרישה הזאת כי בארץ כמעט ואין.

ושאלה אחרונה. אני לא יודעת איפה מתחילים (מעבר להוצאת הדרכון). איפה אני יכולה ללמוד על התהליך כולו, למצוא משרות רלוונטיות, לקרוא טיפים ודברים חשובים לדעת.

מצטערת על החפירה אבל אני באמת צריכה הרבה כיוון ועזרה.
 
קודם כל הערה לסדר.


השאלה שלך דורשת תשובה אנציקלופדית היות והיא מערבבת 22 תחומים שונים ואת עצמך אינך טורחת לתת את האינפורמציה המינימלית הנדרשת.
אז קודם כל: אי אפשר היום (או קשה מאוד מאוד) להגר לאיחוד האירופי רק כי "כך מתחשק לך ולחבר שלך". חברות אגב אינה קשר "מוכר" כדי להנות מזכויות של בן זוג.
קודם כל אחד מכם צריך קודם כל להסדיר מעמד של תושבות מול הרשויות. סיפורי ה"אמא של החבר שלי תשיג אולי אזרחות רומנית" או "יכול להיות שאני זכאית לאזרחות ספרדית לפי החוק המיועד לצאצאי המגורשים" מתאימים במחילה לילדים קטנים. כל זה -אם וכאשר- לוקח ויקח כמה שנים טובות. לאחר מכן כשאחד מבני הזוג ייזכה בתושבות אז צריך יהייה להוכיח "זוגיות" ולא "חברות" והתקנות לשם כך שונות ממדינה למדינה.
בנושא עבודה, משרות וכו' את עוסקת בקטנות כמו שעות העבודה וכיו"ב. קודם כל עבודה צריך למצוא. זה לא כ"כ קל באירופה של היום. אינך מציינת גם הכרת שפות. לא, לא לומדים גרמנית למשל ברמה המאפשרת לעבוד, בקורס של 3 חדשים יהייה אינטנסיבי ככל שיהייה אלא אם כן מדובר בעבודות מסוג נקיון וכיו"ב. את לא מציינת תחום עבודה, דיפלומות וכיו"ב. ברור שאם אחד מכם הוא בעל כישורים ייחודיים ובעל מוניטין בתחום של מדעי הגרעין (לדוגמא....) המעביד ידאג שיהייה לו אישור שהייה ועבודה תוך יומיים.
לסיכום. קודם כל עשו סדר בראש החליטו מי מכם קרוב יותר להשגת אזרחות והתחילו לסדר את הניירת בתחום הזה (זה לא סיפור של שבוע) לאחר מכן בחרו את המדינה המתאימה לכם מבחינת השפה והתחומים המקצועיים ורק אח"כ יבוא השאר.
דעי, צריך הרבה הרבה הרבה הרבה (הרבה כבר אמרתי?) סבלנות!
 

choco262

New member
אז ככה..

קודם כל לא אמרתי שאמא שלו אולי תשיג אזרחות אלא הסברתי שהיא נולדה שם והתחילה תהליך לזכאות לאזרחות והפסיקה באמצע. רציתי להבין אם היא תהיה חייבת להמשיך כדי שהוא יוכל לקבל גם או לא.
דבר שני אני יודעת שאין הרבה סיכוי שאני אקבל ולכן גם כתבתי את זה ולא כתוב "יכול להיות שאני אקבל". ניסיתי לברר אם יש סיכוי שזה אפשרי בכלל.
דבר שלישי אנחנו בכל אופן עתידים להתחתן בקרוב ובגלל זה לא העליתי את הנושא הזה בכלל אז אני לא מבינה למה הכנסת אותו.
&nbsp
אני מצטערת אבל כל ההודעה שלך הרגישה כמו תקיפה אחת גדולה. אפשר לכוון אותי בשאלות אבל לא צריך לקרוא לי ילדה קטנה כי אני ממש לא בקיאה בתהליך.
&nbsp
נושא השעות מאוד חשוב עבורי כי אני רוצה להבין אם מצב השוק הוא כמו בארץ שמחייב לחיות בעבודה ולהגיע הביתה רק בתור מקום לישון בו. זה חשוב לי כי זאת אחת הסיבות שאני חושבת על מעבר בגללן.
&nbsp
בנוגע להכרת שפות לשנינו אנגלית טובה מאוד. מעבר לזה יש לי שליטה בינונית בספרדית. הבנה ברמה גבוהה אבל לא אוכל לעבוד באופן מלא בשפה זרה שאינה אנגלית.
&nbsp
שנינו באים מרקע של IT. כשלי יש תואר במדעי המחשב אבל אני לא מעוניינת לעסוק בפיתוח.
ברור לי לגמרי שזה לא סיפור של שבוע ואנחנו בכלל לא בטוחים ובגלל שכל התהליך לוקח זמן אני רוצה להתחיל גם אם הצעד לא יעשה בסופו של דבר.
 

Nobilis

New member
בקצר

לגבי אזרחות ספרדית - בקצר, תשכחי מזה. זה לא עניין של "שם משפחה": http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4602649,00.html
&nbsp
לגבי אזרחות רומנית - אפשר גם בלי לעבור דרך האם, אבל כן צריך שיתוף פעולה שלה (מסמכים, וכו'). אם הוא לא דובר רומנית ממליץ בחום להיעזר בעו"ד. זה יכול לקחת גם שנה, ויותר.
 

choco262

New member
תודה


לגבי האזרחות הספרדית תארתי לעצמי שיהיה יותר. בהתחלה אמרו שמדובר רק בבקיאות בשפה ובהיסטוריה. שהם דברים שאפשר ללמוד אבל ברור לי שאני לא אמורה לקבל, כך שלא בניתי על האפשרות הזאת יותר מדי.
&nbsp
היא תשמח לשתף פעולה, פשוט אין לה כוח לעשות את כל התהליך בעצמה, בגלל זה הוא נעצר אצלה.
&nbsp
תודה על המידע =]
 
למעלה