היי יש לי כמה שאלות

s e x t a

New member
היי יש לי כמה שאלות

אני בן כמעט 18 ואני פטור מצה"ל בגלל בעיה בלב, ואני נורא רוצה להגר ובמיוחד לגרמניה. יש לי סיכוי קלוש לקבל אזרחות פולנית, זה עוזר לי במשהו? יש לי סיכוי לקבל אשרת עבודה ושהייה בגרמניה? על אזרחות גרמנית אין בכלל מה לדבר נכון? תודה לעונים

Nobilis

New member
תשובה

אזרחות פולנית תאפשר לך שהיה בגרמניה ללא הגבלה (כל זמן שאינך נזקק לסעד מן המדינה), לרבות האפשרות לעבודה כעצמאי. החל משנת 2011 (ואולי גם לפני) היא תאפשר לך גם עבודה כשכיר ללא הגבלה. נתיב אפשרי להגירה עבורך הוא מעבר לגרמניה (עם אזרחות פולנית או אשרת סטודנט), למטרת לימודים. למד את השפה ורכוש מקצוע. כשתסיים את הלימודים תוכל לחפש מעביד שיוציא לך אשרת עבודה (ואם תהיה לך אזרחות פולנית, לא תצטרך אשרה כזאת). בהצלחה.

s e x t a

New member
תגובה..

מה זאת אומרת סעד מהמדינה? אני מבין שפולין באיחוד האירופי, אבל האם היא חתומה לאמנת שנגן (שאין ביקורת דרכונים בינה לבין גרמניה ואין גבול) תודה רבה על התשובות בכל אופן

Nobilis

New member
תשובה

סעד מהמדינה פירושו (בגדול) - שלא יהיה לך ממה לחיות, ותבקש מהמדינה שתממן אותך. אם יש לך ממה לחיות (חסכונות, פנסיה, וכו'), אתה יכול לחיות בגרמניה ללא הגבלה. ולשאלה השניה - פולין אכן חברה בשנגן.

s e x t a

New member
תודה ועוד 2 שאלות....

איך זה יכול להיות שמי שיש לו אזרחות פולנית יכול לגור בגרמניה ללא הגבלה? פטוש זה לא נראה לי הגיוני.... האם במידה ויש לי אזרחות פולנית האם אני יכול לחיות ללא הגבלה רק בגרמניה או בכל מדינה באיחוד האירופי שחתומה על שנגן? תודה מראש

Nobilis

New member
תשובה

התשובה לשאלה הראשונה ארוכה מאד. תתחיל כאן, אם זה מעניין אותך. לשאלה השניה - אזרח אירופי (לדוגמא פולני) יכול לחיות בכל מדינה באיחוד האירופי (גם כאלו שאינן בשנגן דוגמת בריטניה) ללא הגבלה, כל זמן שהוא אינו נזקק לסעד. לגבי הזכות לעבוד כשכיר, ראה הסייג שנכתב מוקדם יותר בשירשור זה.

למעלה