היי! יש לי דילמה...

broomhead

New member
היי! יש לי דילמה...

אני טס בסוף אוגוסט לטיול ארוך (הודו- ניו-זילנד) ויש לי דילמה עם עניין התיק. כמובן שאני אקנה תיק מסעות טוב שיתאים לטרקים ארוכים השאלה היא מה אני עושה עם כל הציוד צילום שלי (אני צלם). מדובר במצלמה, כמה עדשות, מבזק ועוד כל מיני שטויות. חשוב לציין שהציוד לא שוקל הרבה אבל תופס מקום ושהאופציה לנסוע בלי המצלמה או לקנות צעצוע קטן יותר לא באה בחשבון. האם כדאי חוץ מהתיק הגדול לקנות גם תיק צילום (זה תיק קטן שחציו מקום מאובטח למצלמה, וחציו העליון פנוי לדברים אחרים) כמובן שתיק כזה הוא תיק יום בלבד לזמנים שאני לא אסתובב עם התיק הגדול (יש בכלל כאלו???) או שאני אקח את מה שמשמש אותי עכשיו (תיק צד קטן) אבל אני לא ממש בטוח שזה יהיה נוח... אם משהו יכול לקדם אותי בדילמה אני מאוד אודה לו, ואם משהו טייל עם דגש על הצילום אשמח לשמוע מה היתה ההתנהלות שלו שם. תודה רבה!

jeshu

New member
איךהסתדרת עד היום ? הדילמה שלך צריכה לכלול לא רק שיקול בנוגע לנפח שאותו תופס ציוד הצילום,אלא גם אחרי שמצאת פיתרון אריזה - איך לשמור על ציוד הצילום זמין לשימוש. אם יש לך קצת תמונות מעניינות אני אשמח לראות קצת כאן.

pako27

New member
פיתרון אריזה לצילום ?בדיוק בשישי

שנפגשנו דיברת איתי על זה !!!!! רעיונות לפיתוח , נ.ב: היה נחמד להכיר ושמח שבאת לבקר !

jeshu

New member
בדיוק אם כי הכוונה שלי הייתה סטנדרטית יותר - פיתרון למצלמת חובבנים סטנדרטית עם עדשה של עד 300 מ"מ,ואולי עוד עדשה נוספת.משהו שמצלמה פשוטה תשלף ממנו בקלות ותחזור למקום.

pako27

New member
אני יזכור זאת

יש תרמיל שכעט עובדים על יצור שלו ( עדין בחיתולים ), אני יבדוק ויחשוב על הבקשה שלך אולי זה יוכל להתממש , לנוחות למטיילים, נראה אם זה יסתדר צריך לחשוב על פיתרון יצירתי ( יש לי כבר רעיון ), ואם היבואן יסכים לנסות לממש את זה מול החברה המיצרת ....

ליאורט1

New member
לLowePro

יש מגוון מאוד רחב של תיקי צילום בגדלים שונים, אני בטוח שתמצא שם משהו שמתאים לך(יש להם גם כיסויי גשם שזה מאוד חשוב בנ"ז) בטח עוד מעט יובל ואחרים יתנו טיפים עוד יותר מעשיים

Winston

New member
הפתרון שאני מצאתי

בזמנו קניתי מעין פאוץ' שחיברתי לאחת מכתפיות התרמיל, ושם שמתי את המצלמה עצמה. כל שאר הציוד היה במרחק שליפה בפאוץ' הראש של התרמיל. ככה יכולתי לשלוף את המצלמה תוך כדי הליכה, בלי צורך כל פעם להוריד את התרמיל כל פעם מחדש. אם היה נוף שדורש צילום סבלני יותר, כבר עצרתי, הורדתי ת'תרמיל, הוצאתי ת'עדשה המבוקשת וכן הלאה. אגב, מצאתי שהחצובה הקטנה הזאת המוכרים, מתבררת כמאוד יעילה בשטח. שוקלת כלום, קטנטנה, ובעזרת סלע מזדמן עושה את העבודה.

kogawa

New member
בוגרי יחידה מובחרת בארץ

זיהו את הנישה הזאת ויצרו את מגוון תיקי KATA שבעזרת צלמים מקצועיים המטיילים בעולם מנוסים וחוזרים לשיפורים, ויש להם מגוון מכובד של תיקים לסיגי טיול שונים. צלם בד"כ סוחב כמות ציוד יפה (בטיול האחרון שלי סחבתי במשך 4 חודשים שלוש מצלמות, ארבע עדשות וחצובה), וזה לא דבר שסוחבים בתיק טיולים אלא בתיק צילום יעודי. בדוק את המבחר של לואה, ואת המבחר של קאטה ותחליט לבד. זה פחות עניין של פורום תרמילאים ויותר עניין של פורום צילום. אם היום אתה מסתובב עם תיק צד, חבר לו שתי רצועות עם ווים ותלה אותו על תבעות קדמיות של התיק הגדול - כך לפחות אני עושה, ומעליו מונח התיק הקטן. נראה מסורבל אבל מאזן משקל על הגוף נפלא.

pako27

New member
kogawבהחלט צודק- אבל דיברנו על משהו

יותר פשוט לרמת מצלמת סטילס או זום של מטייל "קונבנציונלי" איזה פאוץ של שלף מהיר בתרמיל ולא תרמילים יעודים לצילום כמו שתיארת (שהם ליעוד ספציפי של צלמים מיקצועים), מה שאני חושב עליו הוא פחות או יותר שילוב של התצורה הטכנית ( חומר מגן ,שליפה מהירה ,רצועות הידוק שהמצלמה תישב בביטחה וכו' כמו במה שצינת kogawa ) רק הרבה יותר פשוט , זו בהחלט לא המצאה חדשנית רק אולי חידוש בתרמיל סטנדרטי , נראה עם ירצו לבצע את זה בתרמיל שמתוכנן כעת , סה"כ יש פאוצים , ותיקי מצלמה חיצונים כמו שצינו אבל אין משהו שהוא יכול להיות תא נוח בתרמילי מטיילים (תמיד אפשר לשים בפאוץ ולדחוף לתיק אבל זה מסורבל לשליפה ). מה דעתך בתור מטייל וצלם ? מבחינה כלכלית אני לא בטוח שזה הכי צעקה אבל תמיד יהיה ניתן לאכסן בזה גם איבזור אחר .

natyh

New member
kata!?

זו לא החברה הזו ליד תחנה מרכזית בי-ם ...? אלה שאפשר להשיג את התיקים שלהם אצל האח של יוגנד .... או להביא מ B&H בארה"ב ...
אגב יש להם גם תיקים נגד גשם ? ...

ליאורט1

New member
אני יכול להעיד על התיקים של lowepro

שכיסויי הגשם של התיקים שלהם עושים את העבודה הצילו אותי יותר מפעם אחת

kogawa

New member
יש להם כיסוי כסוף

המשמש נגד גשם ונגד שמש וחימום יתר של התרמיל גם בזכותך נתי זכיתי בתיק שלהם באחת התחרויות כאן בפורום..

HelloweeN

New member
אין על המבחר של B&H... אני גם בדיוק

ניזכרתי בחנות המטורפת הזאת כשקראתי את השרשור הזה...

למעלה