היי טריגר!!!!

היי טריגר!!!!

אני נמצאת כבר שבועיים בהודו . רוב הזמן נפלא פה . שזה המון בשביל פסימית כמוני.... יש לי סרטי אכילה , כבר המון זמן שלא הייתי ככה . אני מטיילת עם 2 חברות , אחת מהן הייתה אמורה לטייל איתי חודשיים ואחת באה לחודש . בסוף שתיהן חוזרות הביתה ביחד . זה השאיר אותי כאן מאד חוששת , מפוחדת וחרדה לאן אלך ??????? אתמול הרגשתי פיזית ממש רע , הגוף שלי אחרי נסיעה של כמה שעות והסתובבות לחפש חדרים קיבל זבנג . אני יודעת שאני נטל אכילתי , ושאני לא פשוטה בייחוד בזמני אכילה , חשבתי לי שיהיה לי יותר קל . וברור שזה מתחבר איכשהו . אני רוצה להצליח להיות טבעית יותר מול הצלחת בחברת אנשים אבל זה כל כך לא טבעי לי , אני מרגישה חשופה , ערומה . אני מפחדת שאני לא קלילה מספיק , שלא כייף איתי , אני חושבת שרוב הזמן אני די סבבה , עד שמגיע רגע האכילה ויש מעלי ענן שחור שלא מצליח להתרומם או לאכול נורמלי . ואז אני מרגישה גם שקרנית , כי בבית אני אוכלת יותר . ומה אני לעזאזל רוצה להשיג? כל כך לא טבעי לי המקום הזה של לאכול ליד אנשים . וזה קשה . אני לא יודעת מה אני רוצה מכן עכשיו , אולי רק חיבוק שאני כל כך זקוקה וכל כך מתביישת להודות בזה . ובא לי לבכות עכשיו ואני באינטרנט קפה ... בא לי לקלל את עצמי , לצרוח חזק , להכות , לרוץ . אני יודעת שזה פתרון מעפן לרדת על עצמי , אבל אוף אני מרגישה כה מטומטמת . סליחה שאני מתפרצת לפה ככה בלי להגיב , אני ממש צריכה מקום עכשיו ואולי אפילו עצות של התמודדות הגיע הערב . זמן אכילה . אוף .

Amory

New member
הייתי שם..

לא בהודו, אבל בטיול, של כמה חודשים, עם תרמיל, והוסטלים ו... אוכל. כזה שאני לא רגילה אליו. לא יודעת כמה ואיפה, ומתי. והייתי בטוחה שאני נטל, שאני שואלת יותר מדי שואלת על כל מנה ותבשיל וירק ופרי ומה לא... שאני מעלה כל הזמן את נושא האיפה אוכלים ומתי, שאני זאת שיש לה בעיה עם לאכול, אבל איכשהו אני זאת ש"רוצה" כל הזמן לדעת מתי ולמה, ושעות וכו'.. ומה לא בסדר כאן... ואיך החברים אוכלים כשיש לא אוכלים כשאין, טעים להם, לא טעים לפעמים, בא להם עכשיו או אחר כך... ורק אני צריכה לתכנן ולדעת ולחשוב.... ואז... מתישהו הבנתי, שהרוב בראש שלי שאצלי זה בולט במחשבות שאני זאת שמרגישה שונה שאני זאת שכל ארוחה מרגישה לה כמו טקס שבו העיניים נעוצות בה שאני זאת שמרגישה שצריכה לברור מילים כדי לא לדבר יותר מדי בזמן ארוחה לא לדבר פחות מדי לא לשאול על מה שמוגש לי לא לאכול מהר מדי, או לאט מדי, או פחות מדי, או יותר מדי... וזו אני. וזה בראש שלי. וכיף איתי. כי אנשים נשארו איתי, ואנשים עזבו ואחרים הצטרפו, ולא הייתי נטל המחשבות שלי היו נטל על עצמי אבל כלפי חוץ הייתי אני, נחמדה מצחיקה מעניינת כיפית, לא באופן מיוחד, כמו כולם אז כמו שהיתה אחת שדיברה על קניות, ואחד שחיפש כל הזמן חיות מיוחדות, אז אני הייתי אני. והאוכל הוא אישיו, לפעמים טיפה מבחוץ גם. וזה בסדר. תנשמי.... תהני... את לא שקרנית, את עובדת על אף אחד, קשה לך, ואת מתמודדת תמשיכי להתמודד ולהנות מהחוויה בדרך. אותי זה חיזק... שולחת חיזוק הרחק.

היי

מזדהה עם רגשותיך עד מאוד. לאכול ליד אנשים זה מאוד קשה לי, התחושות והמחשבות שעוברות עליי באותן דקות לא טובות בכלל . ואני אמורה להתמודד עם זה יום יום כל צהריים ב 12.( אני חיילת והולכים לאכול כולן ביחד) ואני תמיד מרגישה את אותן רגשות. גם בטירונות התקשיתי לאכול ליד כולן ואחר כך כשכבר הגעתי לסדיר ועד עכשיו בעצם . להיכנס לחדר אוכל לקחת מגש להיכנס עם המגש לתוך החדר אוכל כשיש מליון חיילים והם נועצים עיניים , לשים בצלחת ואחר כך לאכול מולם ללעוס ולבלוע את המזון ואפילו שאולי הם מרכוזים במנה שלהם ובכלל לא בי אני עדיין מרגישה לא טוב, ואז אני מסיימת את הקצת שמתי בצלחת וחזרת למשרד כל זה.מריגשה שרואים אותי כל כך ואני הכי אוהבת עד כמה שזה פתטי ועצוב לאכול לבד כן כי ככה אף לא רואה אותי וככה אני מתמודדת.אפילו מול אנשים מוכרים קשה לי אז אני מבינה אותך

מקווה לימים קלים יותר בשבילך

ילדה יפה ורחוקה שלנו.

תמיד יש לך פה מקום. בלי צורך בהתנצלויות או הסברים. כאן את תמיד יכולה לקחת אותו. בלי להתלבט... ולמרות התוכן העצוב, אני שמחה לשמוע ממך משם.
התיאור מצליח להעביר את הזוועה היטב. אני ממש יודעת על מה את מדברת. כשיושבים כולם, ובזמן שנראה שכל האחרים נינוחים ועסוקים בעניינים החברתיים, בלפטפט, בלנוח, את עוברת מבפנים סרט אחר לגמרי, את מתקשרת עם האוכל, יש בינך לבין הצלחת שיחה, את מתחרפנת, ונראה שכולם כולם רואים את זה. אז זהו שלא... הם לא רואים ולא יודעים. זה קצת עצוב אבל זה גם מרגיע, לא? לדעת שאף אחד לא שומע את השיחה הפנימית הזו, רק את. יש לך זמן לנהל אותה, להתווכח עם הצלחת ועם עצמך, עד שתכניעי את הקולות החולים ותבחרי לעשות את הדבר הנכון [לאכול, כמובן] ואף אחד לא יודע. רק את. אז לא צריך להבהל, רוב הסיכויים שלמרות שאת מרגישה שכולם רואים מה את אוכלת כמה ומתי, אף אחד לא מסתכל ולא זוכר את זה. אני ממש מקווה שזה יהפוך ליותר טבעי לאט לאט, שתתני לעצמך שם את החופש שקיווית לו כל כך...

רחלי יקירתי

תודה רבה לך על המילים והמקום, זה נתן לי הרבה אוויר בריאות לקרוא אותך ... תודה אהובה חיבוק גדול

skiper63

New member
מותק...

דבר ראשון - שמחה לשמוע שרוב הזמן את בטוב, חכי, זה רק ילך וישתפר. שנית - בקשר לזה ששתי הבנות חוזרות יחד לארץ, אל תלחצי את עצמך בזה מעכשיו טוב? את עוד תתחברי עם כל כך הרבה אנשים חדשים ויהיו לך כל כך הרבה אופציות להמשך, אני מבטיחה לך. בקשר לאוכל ולזה שאת לא כיפית, במיוחד בטיול, כל אחד מביא איתו את המטען שלו, כשאתה מטייל עם בנאדם באופן קבוע אתה נכסף לכל הצדדים, ואתה יכול לבחור עם להמשיך איתו או לא. א. אני לא בטוחה שהבנות האחרות מרגישות שאת בעייתית בנושא. ב.גם אם כן, אני בטוחה שגם אצלן יש דברים שיותר מפריעים לך ואת עדיין איתן, נכון? ככה זה, מסתכלים על התמונה בגדול, לא על הדברים הקטנים השוליים (שוליים מבחינתן, לא מבחינתך...) בקשר אלייך - תני לזה קצת זמן, אני מבינה את הקושי, בכל זאת שינית שגרה ויצאת מהמוכר אל משהו חדש. אני מקווה (ומאמינה) שלאט לאט זה יהיה יותר קל, רק לא בכח טוב? אל תלחיצי את עצמך כי זה יצור תופעה הפוכה ויהפוך את עניין האוכל לאישיו עוד יותר גדול. כרגע את צריכה זמנים קבועים ודברים מסוימים? בסדר. כרגע תנהגי ככה. קשה לך לאכול בחברה? אני די בטוחה שהחברות יקבלו את זה אם תגידי ביום מסוים שאת מעדיפה לאכול לבד, בלי הסברים, אבל היום ככה בא לך... תראי איך זה ירגיש לך... ד. תרשי לעצמך לבכות באינטרנט קפה, זה בסדר. תאמיני לי שכל ההודים שם ראו כבר הכל, והאנשים ששם לרב מתרכזים בשיחות שלהם... (את יודעת כמה דברים הזויים עשיתי בשיחות באינטרנט מול כולם...? ועוד כולם מבינים שם עברית, אז מה. שיקפצו לך כולם. זה היופי שבהודו. תעשי מה שטוב לך) אל תתנצלי על זה שאת פה, ממש כיף לשמוע ממך. האמת שתהיתי מה איתך, ואשמח לשמוע יותר גם באופן פרטי אם תרצי. זה נורא קל להגיד, ונורא קשה ליישום, אני יודעת, ואין לי כוונה להשמע פלצנית, אבל נסעת כדי לנסות לתת לקסם של הודו להכנס אלייך, אל תפחדי מזה טוב? זה יקרה, תשחררי קצת את הפחד וזה יקרה.
מקווה שתראי את זה....

סקיפי יקירתי

ממש תודה לך על התגובה . בינתיים דברים קצת התאזנו , תוך כדי שיחות כנות , העיניין שהמצב כרגע מצריך שינוי מבחינתי כדי שאוכל להמשיך לטייל , אני עובדת על זה . תודה אהובה

היי אהובה.

לפני הכל רק רציתי להגיד שאיך שראיתי את הכינוי שלך קפץ לי לראש היום של ההקרנה של הסרט שלך, וכמה נהניתי והתרגשתי ממך ואיתך. אז חשבתי שתרצי לשמוע (שמתי ברקע את השיר שלו, מהפייס שלך
) טוב, לעניינינו: המממ... דבר ראשון, אם לא בא לך ולא מרגיש לך טבעי את לא חייבת להישאר שם עוד חודש. תחשבי על זה, יכול להיות שלא מתאים לך להישאר לבד, ואת יכולה אולי לחזור איתן? דבר שני, אם את מטיילת עם אנשים שאת לא מכירה, דווקא בפניהם יהיה הכי קל להיפתח. כי מה כבר איכפת לך? הרבה פעמים כשנפתחים כלפי אחרים מגלים את אותם חששות משותפים, ומי יודע? אולי תמצאי איזה חבר או חברה? מקווה שעכשיו אחרי שפרקת פה הצלחת קצת לנקות את הראש. אוהבת.

קולדון

New member
היי יקרה!

ממש מבינה אותך. גם לי הייתה תקופה וגם בשלבי החלמה מתקדמים.. שהיה לי קשה לאכול ליד אנשים, הייתי אוכלת ממש לאט והרבה פחות ממה שאני רוצה וצריכה.. וכל המחשבות והמודעות העצמית (שלילית) המוגברת לכל שריר שאני מפעילה בפה.. אני יודעת שזה קשה, וגם אם רוצים להתקדם מזה הלאה, אם יש רצון לשפר.. אז.. מן הסתם, ככה בבת אחת זו חשיפה גבוהה מידי לחרדה. מה שנקרא "רמת חרדה 9"
, הרעיון הוא, לדעתי, קודם כל להיות מודעת לזה (לזה שהיה עדיף לעבור את החשיפה הזו בהדרגתיות) ותוך כדי.. לנסות להקל על עצמך כל פעם קצת. ומהניסיון שלי.. הכי הכי עוזר ומקדם זה לדבר על זה. לא חייבים לפרט. יש המון אנשים שלא הכי אוהבים לאכול ליד אחרים או מעדיפים לעשות פעולות מסויימות בפרטיות (אני יודעת מה.. לקנות בגדים? לישון לבד?) את לא צריכה להסביר את כל המגילה, אבל להגיד משהו בקטנה. זה מהניסיון שלי משחרר קצת מהלחץ ומהחרדתיות. אני מאמינה שזה ישתחרר וישתפר. ואולי דווקא כשתהיי לבד זה לא יבוא לך הכי רע, בטוח תפגשי אנשים חדשים ותתחברי כי את מקסימה ויפיפיה ובנאדם ממש חם ואכפתי. אולי אפילו תוכלי לנסות להיות אמיתית איתם במקום להוציא מלא כוחות על המאמצים לשרוד את הסיטואציה.. ולאכול אמנם מוזר בהתחלה אבל להיות אמיתית לגבי זה.. אני מאמינה שדברים יוכלו להשתחרר. ותמיד טוב לשמוע ממך! מקווה שתהני בטירוף!

הי קסם

זה נכון , יש משהו בלדבר על זה שמאד מקל , האמת שהצלחתי קצת לדבר , האמת עוזרת . תודה לך אהובה נשיקות

אהובה

את כל כך קשה עם עצמך... תקופות של שינוי (ונסיעה היא חתיכת שינוי) הן תקופות שבהן ההפרעה תמיד מרימה את הראש שלה, ושתצטרכי לעשות יותר ממה שאת עושה בדרך כלל בשביל לצמצם את המקום שלה בחייך. אנחנו כאן בשביל להזכיר לך שברגעים כאלה היצמדות לתפריט (אפילו בסיסי) יכולה לספק את תחושת הביטחון שנשמע שכל כך חסרה לך. מה עם לכתוב מייל לפסיכולוגית שלך? זה אפשרי? יקירתי, נסעת לטייל ולנוח ולראות דברים יפים. אם זה לא עושה לך טוב, לחזור מוקדם יותר היא אופציה סבירה לגמרי. אבל אולי תנסי להפסיק להרעיב את עצמך לפני שאת מחליטה שהטיול הזה הרוס, ושאת "לא כיפית"? זה לא העניין, אם את כיפית או לא לאחרים. העניין הוא אם כיף *לך*. ובלי לאכול, או עם אכילה מטורפת ומועטת, לא יהיה לך כיף, לא תוכלי ליהנות באמת מכל הדברים שפינטזת עליהם בחודשים שלפני הטיסה. מה דעתך להחליט, ממש להחליט בינך לבין עצמך, שמעכשיו את מתנהגת אחרת? תני לעצמך הזדמנות באמת לנוח... מחבקת ודואגת

גרניום יקירתי

אני כל כך מודה לך על התגובה הזאת , הצלחת לגרום לי להרגיש שאני לא משתגעת . והייתי צריכה את זה ... אני היום אנסה לדבר עם המטפלת , אני רוצה את ההזדמנות הזאת !!!!!!!!!!!!!! תודה על המקום והתגובה חיבוק גדול גדול

למעלה