היי חייבר'ס, 2 שאלות.

היי חייבר'ס, 2 שאלות.

1. כשאני רוצה להקליט גיטרה או שירה, אני פותח ערוץ אודיו על מונו. ככה אני שומע אח"כ את הערוץ משני הרמקולים. לפני כן ניסיתי להקליט בסטריאו והערוץ יצא רק מרמקול אחד. האם אני עושה נכון, או שאני צריך להקליט בסטריאו ולבצע איזושהי פעולה מסויימת כדי שישמעו משני הרמקולים? איך נכון לעבוד? 2. איך אני עושה פייד אאוט לכל הערוצים (מידי ואודיו) בו זמנית? כרגע אני ממש מצייר את הווליום בכל ערוץ, אבל אני מעריך שיש דרך יותר נורמאלית לעשות את זה... תודה ושבוע טוב לכולם.

HeavenlyB

New member
תשובות

1. אתה עובד נכון. מיקרופון הוא ברוב המקרים כלי מונו, ולכן מקליטים לערוץ מונו. כנ"ל גיטרה, אלא אם אתה מכביר אותה קודם דרך מכשיר סטריאופוני. 2. פייד עושים לקובץ הסופי, אחרי הייצוא, בתוכנת עריכה. אפשר להקליט אוטומציה גם לפיידר הראשי. פשוט הכנס את הערוץ למצב הקלטת אוטומציה, והזז את הפיידר לפי הצורך. אחרי זה הכנס את הערוץ למצב קריאה של האוטומציה.

HeavenlyB

New member
הפיידר הראשי הוא המאסטר

לכל ערוץ יש כפתור W ו- R. לחיצה על ה-W תכניס את הערוץ למצב Write (כתיבה של אוטומציה) וכפתור ה-R למצב Read (קריאה של אוטומציה). בזמן השמעה, אם כפתור ה-W לחוץ, הערוץ יקליט כל שינוי שתעשה בזמן אמת באחד הפרמטרים שלו (כגון ווליום).

תודה על התגובה המהירה...

הבעיה שלי היא למצוא את הערוץ מאסטר הזה. איפה הוא מופיע? אני רואה ערוצי אודיו, מידי, FX, groups... אבל לא מוצא את המאסטר.

למעלה