היי. חזרתי מדיסלדורף

אופק ים

New member
היי. חזרתי מדיסלדורף

הגודל כן קובע, כנראה שזה חשוב כשמדובר בתערוכות. התערוכה דיסלדורף זימנה למבקר למעלה מ- 800 כלי שייט ב-7 אולמות מתוך 17. להבדיל מהתערוכה בפאריס שהייתה השנה "שקטה" והתערוכה בלונדון שהייתה טובה, זו של דיסלדורף הייתה מצוינת. הדברים אמורים לגבי כמות המבקרים, וכמובן כמות העסקאות שנסגרו. גם השנה כמות הישראלים שבאו לתערוכה הייתה מכובדת הרבה יותר מפריס ולנדון. זה כמובן הניב עסקאות שנסגרו אצל חלק מהיבואנים – למרות היורו הגבוהה. לתערוכה בדיסלדורף מגיעות בכל שנה נציגויות של ספינות אקזוטיות וגם השנה יצרן המגה יאכטות Van Dam מהולנד הביא לתערוכה ספינה מדגם נורדייה 66 והוכיח שבמפרשית ( 35 טון מאלומניום) אפשר לקבל פינוק כמו בספינה מנועית וזה כמובן כולל, מיזוג אוויר מרכזי, 3 גנרטורים בתפוקה של 100 ק"וא ( יכולים להאיר את תל אביב) מטפיל מים בתפוקה של 120 ליטר לשעה, מערכת מחשב מרכזית עם צג בכל אחד משלושת החדרים, הקוקפיט ואף המטבח. מסכי פלזמה ומערכת קולנוע ביתית בכל חדר ובסלון, ג'קוזי, מערכת תקשורת לווין מערכות ניווט מתקדמות . ביאכטה הזו חדר המנוע ( 300 כ"ס ) ממוזג ויש בו פינת עבודה ומחסן כלים. אגב מחיר מציאה 2.6 מיליון יורו. הסירה לפי היצרן משייטת על מנוע במהירות 11 קשר. לסירה תורן קרבון. עלות התורן בלבד 430 אלף יורו. ושטח מפרשים צנוע של 370 מ"ר ( ללא ספינקר). היה כייף . יהודה זומר

אופק ים

New member
דגם חדש לבוואריה

דגם ה- Match 42 החדש בהצגת פרימיירה בדיסלדורף. יאכטה זו נועדה לשייט שרוצה להתחרות אבל גם להגיע בנוחיות עד לאזור התחרות. המאץ פותחה על ידי דגלאס פיטרסון האמריקאי ( המעצב בין היתר של היאכטה לגביע אמריקה ב1995)

בת ים

New member
הטרוטל ברוגז עם ההגה??../images/Emo12.gif

למה מיקמו את הטרוטל על הגוף מצד ימין רחוק מההגה? מוזר, מזכיר לי עיצוב של שנות ה80 שהטרוטל היה רחוק מההגה. מה ההגיון??

אופק ים

New member
סירה ספורטיבית .

בכל הסירות הספורטיביות הטרוטל ממוקם בדופן ובדרך כלל אין לו אפילו ידית מחשש שאחד מהחבלים הרבים ( סירה תחרותית) עשוי להתפס בידית. ברב הסירות האלה מפעילים את הטרוטל עם ידית ווינץ. בשל היותו של ההגה גדול מאד, הטרוטל למרות מיקומו נמצא בהישג יד.

Alex33

New member
לא רק פתרון מבריק ולא מסובך..

אלא גם מעשי מאד לרובנו..בעיקר כאלה עם הגה "ספורטיבי"( שזה אומר גדול, בניגוד ל
ספורטבי..)

אופק ים

New member
ישראלים בתערוכה

בין יתר הסירות המדהימות שהוצגו בתערוכה אני בחרתי לציין לטובה את ה- Comet 45 סירה יפייפיה עיצוב אטלקי סקסי... ה- elan-37 גם זו תעשה נפשות אצל חובבי התחרויות. ג'אנו 54 דק סלון. ( אחת כזו נימכרה בתערוכה לישראלים). המאץ -42 של בוואריה פרימיירה עולמית. להפתעת רבים Hunter האמריקאית לא הופיע בתערוכה למרות ה- $ הנמוך. אין ספק שליצרן הספציפי הזה קשה לחדור לשוק האירופאי.

Alex33

New member
לפי התמונה, אפשר לקנות מנועית בכל..

צבע, בתנאי שזה לבן...
נראה לי, באולם זה של המנועיות...עם כל הלבן הזה...צריך ללכת עם משקפי שמש...

GinGordon1

New member
גם אני חזרתי. ../images/Emo160.gif

יהודה, תודה רבה על הזמן והסובלנות. גיל

GinGordon1

New member
../images/Emo45.gifמדהים - הרבה יותר גדול מפריז

צריך רק לזכות בלוטו או טוטו והכל יסתדר בחיים.

למעלה