היי, חדש

sagie13

New member
טוב

ראיתי עכשיו שוב את מה שכתב הרב קוק (שמונה קבצים ו` צ``ט, מופיע באורות הקודש ג` רצ``ז) וכנראה לא הבנתי אותו נכון. יש שם משהו לא ברור- הוא מתחיל לדבר על משכב זכר וכותב שזאת ``נטייה רעה שיש להילחם עליה`` (לשנות, או אולי לכבוש את היצר?) ואח``כ הוא כותב ``מקצת הטינא שאולי תמצא אצל יחיד באופן שאי אפשר לקרה`` (המשך בהודעה הבאה)

sagie13

New member
המשך

``באופן שאי אפשר לעקרה`` חשבתי שהכונה למשכב זכר (שזה נושא הפיסקה) אבל אז הוא מצטט גמרא (נראה לי ממסכת נדרים) שמדברת בכלל על דברים המותרים לבעל ואישה.. ואז הוא כותב ``ובזה העמיקו חכמים בטבע האדם עד לחמלה על המקולקים בראשית יצירתם`` אבל קצת לא ברור למה הוא מתכון. מה דעתך?

yuni9

New member
טוב זה מה שנראה לי

גם אני בדיוק חיפשתי את המקור הזה. הרב כדרכו מנסה לאחד בין שתי קצוות. מצד אחד להתנגד לתופעה במובן הציבורי. אין לגיטמיות, מאחר ונטינת הלגיטמיות יוצרת חלק גדול של התופעה. אבל באופן פרטי ייתכנו אי אלו שיותר קשה להם באופן טבעי להימנע מכך. ודורש מהם הרבה יותר התמודדות. אבל מה שברור זה שלא מוותרים על התמודדות. אולי בהזדמנות אתן הסבר יותר מפורט...

sagie13

New member
מה שלא הבנתי זה

שהוא כותב ``ועל זה אמרו חכמים משל לבשר וכו` (ציטוט לא מדוייק) אם תבדוק בגמרא שהוא מצטט תראה שמדובר שם על משהו אחר, על בעל ואישה ועל מה מותר להם. אגב, נראה לי שהשרשור מתחיל לשקוע, אולי כדאי לפתוח חדש

טוהרtoar

New member
ברוך הבא ו"נחיתה נעימה" לפורום ../images/Emo24.gif

אין לי זמן לעיין בכל השרשור אז נסתפק בזה

למעלה