היי, חדש

yuni9

New member
נקודה למחשבה

יכול להיות מה שאת אומרת. אבל עדיין נראה לי שרק למצוא מישהו לדבר לא יהיה בעיה. בכל מקרה זה תלוי בגישה נכונה. לא סתם לדבר אלא לנסות לברר מה המטרה כאשר באים אליהם. ייתכן שהמטרות לא זהות לחלוטין. וזה גורם לבעיות, ויכול אפילו להגיע למצב שתיארת. באופן כללי הגישה שראיתי מהאתר היא לא כל כך חיובית. כי הוא מנסה להסביר לך שהחיים בתור הומו הם חיים בזבל וכו'... כנראה זה במטרה לעזור. אבל זה יותר מדאי עובד על הרגשות האגואיסטיים של האדם ועל יראת העונש הבסיסית. כלומר זה לא משתלם. ונראה לי שהגישה צריכה להיות אחרת. כללית יותר. לחברה ולעם. לחיי תורה ועל פי תורה. ערכים של בניית משפחה וכו'... מאחר ועוד פעם. יכול להיות שניתן לקיים חיים אחרים. אך האם אלו חיים. ולא לנסות להסביר שכל מי שהומו יחלה באידס. או ימצא את עצמו בודד ונבגד בסופו של דבר. חשוב ללשתף אבל לא לתת לאף אחד לומר לך מה לעשות. אפילו הקב"ה בתורה הניח לנו את הטוב ואת הרע את החיים ואת המוות שנבחר. הוא לא יעשה זאת בשבילנו. וכבר אמרתי שזו ההדרכה שהרמח"ל מדגיש במשל המבוך בתחילת הזהירות (עיינו שם). וייתכן שחלק מהבעיה זה שמנסים לשנות את האדם. ולא נותנים לו להשתנות בעצמו. כשהוא מוכן לך. צריך פשוט לסמוך על אנשים שיעשו את הטוב בעיני אלוקים ואדם.

yosef770

New member
היי, חדש ../images/Emo13.gif

שלום! אז ככה, קוראים לי יוסף, דתי, מאיזור ירושלים בארון ולא מתכנן לצאת משם :) ומחפש להכיר אנשים שדומים לי... נעים להכיר!

yosef770

New member
קו"ח ../images/Emo13.gif

למדתי בישיבה תיכונית ועכשיו סיימתי ( בן 18), מחפש את עצמי בקטע של דת ושל נטייה, לא סגור על עצמי בכלל וכאן כדי להכיר אנשים שדומים לי. מתעניין בטיפול של "עצת נפש" כבר הרבה זמן ורוצה להתחיל אותו (המרת נטייה), נראה לי שאני דו אבל לא היה לי אף פעם קטע מיני עם אישה, זהו בערך...

ברוך הבא יוסף הצל קורתנו...

אין ליל ספק שכאן תמצא אוזן קשבת של החברים שייעצו וידריכו אותך. אשמח להיות איתך בקשר הן כאן והן במייל.

yuni9

New member
ברוך הבא.

גם אני חדש כאן. אין לי הרבה זמן לכתוב. אז תוכל למצוא בפורום הודעות קודמות שלי. כך שאני לא כותב כל כך על עצמי... באופן כללי עצת נפש יכול להיות דבר טוב מאחר ויש להם כבר הרבה נסיון בתחום. את האתר שלהם אני לא כל כך אוהב אבל ממילא זה לא משנה. הארגון עצמו נראה לי בסדר. אני מתלבט גם אולי להתקשר אליהם. אבל כרגע אני כתוב בפורום וזה מספיק לי. אני בעצמי מתכוון ללכת לפסיכולוג. (ובשביל זה אני גם עובד מאחר וזה לא זול וההורים שלי לא כל כך יודעים מזה - בקיצור תסתכל בהודעות קודמות שלי טוב...) אני לומד כרגע בישיבה ולא הצטעתי על כך. אבל בכל אופן זו החלטה שלך. בקיצור תאמץ את הגלגלים בראש לגבי מה אתה מתכוון לעשות בחיים. ואל תשכח גם להתפללץ בעניינים כאלו פשוט חייבים סיעתא דשמיא. נ.ב. היית בפנימיה ? אני לא הייתי אבל זאת לא הייתה משש בעיה במעבר לישיבה. בקיצור תספר עוד קצת על עצמך אם אפשר. הקו"ח שלך מספיקים אולי לכרטיס ביקור !

yosef770

New member
המשך ../images/Emo13.gif

אז ככה, הייתי בפנימיה בתיכון ונמנעתי שם בכל קטע מיני עם חברים, למרות שהיו כמה חברים כמוני, בתחילת שנה הייתי בישיבה אבל עזבתי כי החברה שם היו ברמה הרבה יותר גבוהה ממני והרגשתי שאני לא קשור, תמיד הייתי לא מאמין אבל שיחקתי אותה דתי ועכשיו כשגמרתי עם המסגרות החלטתי שנמאס לי ואני מפסיק לשחק אותה. הייתי אצל פסיכולג(ית) בתחילת התיכון שנה של טיפול בקשר הלקוי שלי עם אבא שלי ובחסימה הרגשית שלי, הטיפול נפסק מחוסר תקציב, זה עולה הון למי שיודע... בקשר לשז"ל הייתה לי תקופה ממש גרועה אבל בזמן האחרון (חודש וחצי...) אני כמעט ולא מאונן. אני מתכנן בהמשך ללכת לישיבה פחות טובה מזו שהייתי ולחפש את עצמי קצת. זהו בינתיים

yuni9

New member
כל הכבוד ובהצלחה בהמשך

אני לא יודע איך הייתי מסתדר בפנימיה בישיבה תיכונית. ועוד אם הייתי יודע שיש עוד מי ומי שנמצאים במצבי. עוד פעם באופן פרדוכסאלי תהליך ההתחזקות שלי מצד אחד בקיום מצוות (לימוד תורה בעיקר בישיבה הגבוהה כך שכבר המגמה הכללית היא של תיקון) לווה בהתדרדרות מצד שני. בעניין המצב שלך ביישום האמונה קצת מובן לי. גם לי בהתחלה היה ספק מוסיים. ולכן גם קושי ליישם ולקיים מצוות. אבל ה]יתרון הטוב ביותר לכך הוא לעבוד בהדרגה. ומה שאמרת שאתה לא מאמין. יהודים זה בטבע שלהם להאמין. לא צריך הוכחות שכליות לכך. (אולי יש אי אלו שזה מועיל להם. ואם כן למה לא) אבל כמו שאמרתי אתה צריך למצוא את זה בעצמך (בתוכך) ואף אחד לא יוכל לכפות אותך או לשכנע אותך להאמין. יש לך בחירה חופשית. תנצל אותה, בכותה אנו יותר מהמלאכים. (בעניין המדרגה הרוחנית זה לא ברור ויש בכך מחלוקות אבל גם אם נאמר שיש להם מדרגה רוחנית יותר גבוהה זה ייתכן אבל המדרגה שלנו היא באמת שלנו. לגבי הפסיכולוג אני לא יודע מה ממש עשית שם (אני יודע כמה זה עולה) האם אתה בחרת ללכת או שלקחו אותך ושיתפת פעולה.
:

yuni9

New member
לגבי הדרכים

אני מאמץ כרגע את שיטת הרב קוק זצ"ל שאמר במפורש שאפשר לשנות את הנטיה. ועם זאת אני מוכן גם להתמודדות ארוכה באם אני לא אצליח לשנות את הנטיה כל כך מהר. סך הכל אני לא חי באשליות וחושב שזה יהיה כל כך קל. אבל בעזרת ה' ימים יגידו. יש שיאמרו שאני הולך ראש בקיר. אבל אני יומר שאני חלק מעם קשה עורף. כך כשאנו עובדים אץ ה' אז זה בכל הכוח, בלי פשרות. ואני מתכוון בעז"ה למצוא מישהי אחרי הגיוס להתחתן ולהקים בית. עם הנטיה או בלעדיה. בכל מקרה בהתמודדות עם הוצאת שכבת זרע לבטלה יש לי התקדמות משמעותית. כל עוד אני לא מקשה אותה ישירות לנטיה ההפוכה. יש קשר מסויים כמובן. אבל הפיתרון להתמודדות הוא קצת שונה. מאחר וזה קשור לחיי הפרטיים ודורש התמודדות בעיקר עם עצמי. אבל הנטיה קשורה קצת לחיים היותר כלליים. לחיי החברה שלי החיים והלימודים בישיבה. וכמובן הקשר עם אישה וכו'... אני לא יודע מה נראה לך בעניין ההתמודדות אבל בכל מקרה עכשיו יש לך את מה שאני חושב. ואתה מוזמן לעשות עם זה כראות עיניך. בכל מקרה מבחינתי הקשר לדת הוא כמו הקשר לחיים. לפעמים זה קשה אבל אף פעם אסור לוותר עליהם. כך לא מוותרים על הדת לא כי אז אין טעם לחיים (הדת לפעמים ממררת אותם אין מה לעשות אבל לא תמיד
) אלא כי אז חסרים עיקר החיים והקשר למקור החיים. לריבונו של עולם

שלום יוס, גם אני סיימתי ישיבה תיכונית בגיל 18

ישיבת "פרחי אהרן" בקרית שמואל-חיפה. גם אני נמנעתי מקשר מיני כלשהו במשך הלימודים שם, וגם אני הייתי קצת אתאיסט בתוך הקהילה הדתית. כל זה היה בשנות ה-70 כשאפילו החילונים פחדו עדיין לומר את המילה "הומו", והמגזר הדתי בכלל הכחיש שהתופעה קיימת בתוכו. לדעתי ולפי נסיוני אין אפשרות להפוך הומו לסטרייט. בעצם זו אינה דעתי אלא דעתם של רוב המקצוענים ברפואת הנפש. כפי שאמרו כאן, "עצת נפש" הוא לא המקום או הגוף הנכון לפנות אליו. הם עובדים בשיטות לא בדוקות ולא מאושרות ע"י מקצוענים, שיטות שהם שומרים בסוד, דבר שלא נשמע כמותו בעולם הפסיכולוגיה. הם מערערים את האישיות של ה"מטופל", גובים כסף, וכבר גרמו נזק רב לצעירים. בעולם הרחב ישנם אלפי בחורים שחשבו שהם המירו את המשיכה שלהם מגברים לנשים, אבל חזרו בסופו של דבר לאהוב גבר. חפש בגוגל ex-ex-gay כלומר הומו-לשעבר-לשעבר ותראה איזו תרמית זאת תעשיית המרת הומואים. להיות הומו זה לא רע ולא נורא. אפשר לבנות חיים יפים ומלאים גם כהומו, וגם להביא ילדים לעולם ולגדל אותם וגם להיות דתי. אני מציע שתבדוק את כל האפשרויות לפני שאתה מחליט מה לעשות עם עצמך. בעיניין שז"ל, אני יודע שהיא חטא, אבל זה מעציב אותי שזה מכאיב נפשית לצעירים רבים. מבחינה רפואית בריאותית ומוסרית אין בזה כל פגם. זה מהווה מוצא לצורך גופני ונפשי כל עוד לא מצאת את האדם שאיתו תחלוק את יצועך. בהצלחה --פורטי

yuni9

New member
קצת קשה לי אם מה שאתה אומר

בכל מקרה ממש לא ברורמה שפרופסורים 'פלורליסטים' מחרימים כל מי שמנסה למצוא פיתרון לתופעה וכו'. או כל פסיכולוג שמתגלה כמטפל בעניין זה מוחרם פחות או יותר. והם נעשים פנאטים בכל מה שקשור לאופציה אולי אחרת של שינוי. אסור לדכא זאת. אבל מי שלא מצליח זה גם לא אומר שהוא דפוק. תפיסה קצת מורכבת אבל נראה לי שהיא אמיתית. ובהחלט מספיק לי מה שהרב קוק כתב במפורש שאפשר לשנות (בעזרת ה' אני אמצא את המקור לכך...) וזה מספיק לי כנגד כל ה"מקצוענים" הפסיכולוגים (תורת הנפש?) וכל מי שעוסק במה שנקרא "מדעי הרוח". שהרי זה התחום הכי מוטל בספק במדע. ואף אחד לא יודע לומר שיטה ברורה. וגם מטפלים בדרך כלל משלבים כמה שיטות בתחום. וברור אם כן שיהיו שיטות לא מוצלחות שכדאי לברוח מהן כמו מאש. אבל בענייני נפשות אני מעדיף לשמוע מה התורה אומרת וחז"ל כממשיכי התורה ומפרשיה. שאחרי הכל הם התעסקו עם תורת הנפש עוד לפני שהאנושות התחילה להרות את הפסיכולוגיה. מסקנה מכאן היא כמובן גם שחייבים פסיכולוג ירא שמיים. כי אם לא אז פשוט חבל על הזמן. ואם רוצים נימוק מדעי, הוא פשוט לא יבין אותך, לכן עלול להזיק. בקיצור בעניין שכבת זרע לבטלה. לא יודע מה זה טבעי או לא טבעי. יש גם חוקים בתורה שאנו לא מבינים. ובערת ה' גם על כך אכתוב בהמשך... אנו נדרשים לפעמים גם להתגברות בתחומים מסויימים שאפילו נראים כנוגדים את החיים. אבל אנו לא נוצרים שמוקיעים את החיים מכל וכל. אלא ממקדים אותם לתחום מאוד מסויים. ישנה בעיה נוספץ בתחום שבמקום לדבר על כך בצורה שקולה וברורה. עוברים או למיסתיקה וקבלה וכדומה. שכבר כתבו על כך מקובלים שונים ורבנים שאם זה גורם להתרפות מלתקן את הבעיה. וגורם לייאוש (אשיב ממצולות הרב יהושע שפירא . תומר דבורה באותו עניין ויש עוד.., אלו פשוט מקורות שקל למצוא..) ודאי שזו לא הכוונה. וכמו כן מצד שני החלופה היא לצאת מעולם התורה ולכאורה לעולם מדאי שאותר שהאדם הוא מה שהוא ואי אפשר לשנות אותו וכו'... קודם כל גם אם זה נכון זה לא אומר שלא צריך להתמודד. וגם ניתן להניח שיש אפשרוץ לשינוי. בעניין המפעלים לכך זה נראה לי מוגזם. וצריך לעשות זאת באופן יותר אישי. ואין צורך להוכיח כלום לאף אחד חוץ מלעצמך. אם זה שינוי או חיי עם הנטיה. בכל מקרה יכול להיות שזה צורך גופני. אבל צריך להתגבר עליו.
חשוב לי להעיר שה'יצר' ממש עובה יופי בתחום הזה. לא נורא אם תיפול וכו'.. ואחרי כן הוא מזכיר לאדם פתאום כמה זה חמור ושהוא לא יצא משם וכו'... הגישה צריכה להיות הפוכה ממש. לפני הנפילה לחשוב שאם תיפול אז הכל יהיה אבוד וקטסטרופה וכו'.. אבל אחרי לחשוב שזה לא כל כך נורא ואפשר וחייבים להמשיך הלאה ולתקן אם אפשר. ולעלות בעבודת ה'. זו עצה שממש הועילה לי...

אני רוצה להבהיר ש...

שבמשך מאות שנים , עד לשנות השבעים רוב המקצוענים היו משוכנעים שהומוסקסאליות היא פגם שצריך לתקן. היו כאלה שחשבו שצריך להעניש הומואים, או לפחות לנסות "לתקן" אותם בכוח. אבל אחרי מחקר מקיף ראו שהומוסקסואלים הם אנשים אחראיים, שפויים ויציבים שתורמים לחברה בדיוק כמו הטרוסקסואלים, ואז המקצוענים שינו את דעתם והוציאו את ההומוסקסואליות מרשימת מחלות רוח. כיום המקצוענים מתנגדים לאלה שרואים את ההומוסקסואליות כפגם. ולדעתי זה צודק שלא לנדות ולא להעניש הומואים ולא להכריח אותם לנסות להשתנות. מה דעתך? אני מבין שלפי ההלכה פעילות הומוסקסואלית היא חטא, ואתה רוצה לחיות לפי ההלכה. לכן אני מסכים איתך שאתה צריך ללכת ל פסיכולוג ירא שמים ולא חילוני. אבל תדע שבכדי שהוא יהיה אמין, הוא צריך להיות יועץ מקצועי ולא חובבן, עם תעודות סיום של תואר בפסיכולוגיה ממוסד מוכר ובעל נסיון רב. נכון שלא היית הולך לרופא מנתח חובבן? הדרך שבה מתגברים החרדים על הצורך הגופני שקשור בשז"ל, היא נישואין. מתחתנים בגיל צעיר (20) ואז התשמיש מהווה מוצא לצורך הגופני הזה. השאלה היא מה אתה יכול לעשות בנדון? אתה לא חושב להתחתן עם אשה בעוד שנתיים, נכון? לכן אני חושב שיש לך נסיבות מקילות, ואתה לא צריך להרגיש רגשי אשמה כבדים. זהו זה. מקווה שתמצא את דרכך בסבך הזה שנקרא "הומואים דתיים". זה לא קל... --פורטי

yuni9

New member
אני אגיב עוד פעם מאוחר יותר

התגובה שכתבתי נמחקה באופן פתאומי בגלל שהאינטרנט קפץ או משהו כזה. ואני עוד משתדל לשמור מה שאני כותב... בע"ה המשך יבוא... מצטער

yuni9

New member
היי, מצטער יצא קצת ארוך. אז תקחו אוויר קודם..

בכל מקרה תודה על השאלות. זה עוזר לי מאוד לברור האישי שלי... כל העניין של מה היו משוכנעים או לא משוכנעים היה כמובן בעיקר בגלל תפיסות מסוימות (שמרניות אורטודוכסיות אם אפשר לקרוא להם ככה. או מה שמכונה שמרנות) וכמו שאמרתי המקצוענים פחות היו מקובעים בתפיסה מסויימת. והשינוי שנעשה קרה בעיקר בגלל פעילות פוליטית. ויש בכך דברים שליליים וחיוביים. כמו כל דבר כמעט בעולם שלנו. מה שאני רוצה לומר הוא שהאמירה שנטיה הפוכה זה מחלת נפש נכונה בדיוק כמו הטענה שזה דבר טבעי. ואני לא מסכים עם ההגדרות הפסיכולוגיות למחלות נפש. שמתארות בעיקר תופעות של מצבים אנושיים בעייתיים שיש בהם סכנה לציבור הרחב או סכנה לאדם החולה כגון נטיות אובדניות וכדומה. או דברים שמפריעים לו להסתדר כמו שצריך בחברה. מבחינתי מחלת נפש מוגדרת כרגע על פי דברי הרמב"ם בשמונה פרקים. והיא כל דבר שמבטא או שגורם חוסר איזון בנפש האדם. וישנם מצבים של ריפוי שבהם אדם הולך לכיוון השני על מנת לאזן מחדש. (כמובן שנפש האדם היא מערכת הרבה יותר מורכבת. והטיפול הרבה יותר מסובך כאשר מדובר על נטיה הפוכה. מאחר ולא מדובר על איזון של כוח אחד אלא של מערכת נפשית אישית חברתית.) אם כן נראה לי שיש כאן פיספוס די רציני. כאשר מתעלמים מרגשי האמונה והופכים את האדם לחיה משוכללת בסגנון פרויד או כאלו שחולקים עליו אבל ממשיכים את דרכו פחות או יותר. ומסתכלים על הנפש בצורה חיצונית. השיטות השונות חלוקות בינן לבין עצמן וגם רבות במספרן ואני לא מבין בהן כל כך (יותר נכון ממש מעט), אבל בכל מקרה גם פסיכולוגים כבר לא מטפלים על פי שיטה אחת אל מערבבים מספר שיטות. אחרי הכל יצר המין הוא לא כל האדם (פרויד) וגם לא התהווה לכח ולכסף (מרקיסיזם) או דברים אחרים. (למרות שהדוגמה הגבוהה ביתר לשאיפה חומרית על פי הרמב"ם היא התאווה לכבוד. וגם לפי הרמח"ל בסוף הנקיות אפשר לנטת את התאווה הזו לכיוון חיובי. ) אלא ודאי שישנם אנשים בדרגות שונות וכל אחד יש אצלו את השילוב המעניין של של תאוות יצרים ושאיפות. וככל שהוא מגדיר אותם לעצמו אז הוא יודע גם הרבה יותר איך לתפקד נכון. ולא רק לדחוף לכיוון מסוים. ועיקר הבעיה היא כשלא שמים לב לדברים מסוימים ומזניחים אותם. כך שהם מתפרצים אחר כך בצורות אחרות. כך שבכל מקרה הדחקה היא לא הפיתרון. במיוחד בדורנו ישנו ברור שהפיתרון הוא לא בדרכים של צומות ותעניות וסגפנות. זה יכול להועיל אבל רק בצורה מבוקרת, באופן זמני, על מנת לשנות דבר מסויים. וזה דורש שהאדם יבנה משהו בזמן הזה, יפתח לדוגמא התמדה בלימוד, ריכוז במחשבה, יחס לחברים וכו'...(כל אחד ובעיותיו הוא). שאם לא הוא ימצא את עצמו אחר כך (מניסיון) בנקודה נמוכה יותר ממה שהוא היה קודם. בכל מקרה נראה לי שכבר אמרתי שעיקר העבודה היא של האדם עצמו. ותלויה ברצונות ובשאיפות שלו. וכמובן שאין לאף אחד אפשרות ואי לכך לגיטימציה לשנות אף אחד. אלא אפשר להציע עזרה אם מישהו רוצה בכך וכמובן הפסיכולוג חייב להיות מומחה. אחרי הכל כאשר אדם מחפש טיפול רפואי גופני הוא יעדיף את הטוב ביותר. על אחת כמה וכמה כשמדובר על נפש האדם. שעל האדם להכיר את עצמו ואולי מישהו מבחוץ יכול לעזור לו בכך. (ההסתכלות של החברה יכולה לעזור אבל יש צורך בהרבה ברור בין הפסולת לדברים הטובים.) וכמובן שהוא צריך להיות ירא שמיים. (גם מבחינת זה שהוא יכול יותר להזדהות ולהבין. וגם מבחינה עקרונית.) באיזה שהוא מקום זה כמו אמונה שאדם נדרש לשינו עצמי. אף אחד לא יוכל לשנות אותו אלא רק להראות לו את הכיוון. או להוות דוגמא אישית שרוצים ללכת בדרכיה. והאמונה היא בה' שהוא נותן את הדוגמה האישית הטובה ביותר. שהרי על הדבקות בה' כבר נאמר שאי אפשר להידבק בו ממש. אלא אפשר להידבק בדרכיו. ואם כן ודאי שאין לאף אחד לגיטימציה לפגוע גם כן באף אחד. סנהדרין לדיני נפשות אין לנו כרגע. וגם לנדות לא עוזר כאשר מדובר בתופעה. וישנם כאלו שרוצים עזרה ודאי לא יעזור לנדות אותם. וגם אלו שלא רוצים זה לא יעזור. כמו שבזמן תחילת ההסכלה במקום להתמודד בצורה אמיתית עם התופעה. ולהציע לימוד תנ"ך באמונה וברצינות וכך גם ללמוד אמונה באופן רחב יותר. כנגד ביקורת המקרא (שהרסה את המסורת) וכנגד הפילוסופיה הכפרנית (שהרסה את האמונה). החליטו שתנ"ך ולימוד אמונה. מביאים לשאלות ולכן גם בהכרח לכפירה. ולכן לא רק שהחרימו את העוסקים בביקור המקרא ובפילוסופיה. אלא גם החרימו את התנ"ך ולימודי האמונה. ---------- (הפסקה לנוח
) המשך יבוא בבקשה לא להגיב עד שאני אכתוב את ההמשך... תודה!

yuni9

New member
ההמשך בא... ../images/Emo8.gif

בעניין ההתנגדות לאלו שחושבים לפסיכולוגים אסור "לטפל" בהומוסקסואליות. צריך להדגיש שאולי בארץ המצב עוד טוב יחסית. בארצות הברית כל מי שמתיימר לטפל בהומוסקסואליות מוחרם פחות או יותר על ידי קהילת הפסיכולוגים. בכל מקרה זהו אחת הדוגמאות לפרדוקס של הפלורליזם. מאחר והוא נהיה פנאטי כאשר מדובר על ערכים שלא נראים לו פתוחים או נוגדי פתיחות. (כגון אלו שמציעים טיפול לדבר שנחשב בעינייהם לטבעי) אז אם כן תפיסה אמיתית היא להבין שלכל אחד יש צד אמיתי במה שהוא אומר. נכון שיש טיפול וגם נכון שמי שלא רוצה לא צריך. ה' נתן לנו בחירה חופשית. אולי צריך לסמוך פשוט ולהאמין בטוב של האנשים. באופן כללי נראה לי שההוצאה של ההומוסקסואליות מרשימת מחלות הנפש היא טובה. למרות שאני מגדיר אותה כמחלה, מבחינה אובייקטיבית. הבעיה היא שסביב המילה הזו יש יותר מדאי סטיגמות בכלל. ועל מחלות נפש בפרט. (כבר היו כתבות על כך בעולם קטן ובמקור ראשון על כך שמתנדבי מד"א מתביישים לממש את זכותם לפסיכולוג. בגלל הסתיגמה של חולה נפש) מצד שני מאוד מפריע לי שהמהלך נבע ממניעים לא נכונים. ובהתאם לכך גם נשללת הלגיטימציה לטיפול. מאחר ולא רק שזו לא מחלה. אלא אם כן הבעיה היא שצריך להגיע להבנה. ושמי שלא יכול להבין לפחות שלא יתנגד. ומצד שני לא לתת לגיטימציה. באופן כללי אני לא מקבל את הגישה שזה טבעי וכו'..., אבל גם אם נאמר שכן, אין בעיה, לא צריך לשלול את הלגיטימות לטיפול (אולי צריך למצוא לזה שם אחר, שינוי וכדומה אבל מבחינתי זה לא משנה) אם כן התשובה בקצה היא פשוטה. הנושא מורכב, וממילא אני לא מצפה מהתקשורת שתנסה בכלל לרדת לעומק הדברים. אלא שיהיה ברור דברים בבית המדרש, אך בו לא מתעוררות שאלות כאלו, וגם אם כן הדיוון הוא לא עמוק וממצא. אם כן כמו בנושאים אחרים הדבר נותר לשיח הציבורי, אף על פי שאין לו את אותה ההשפעה המיידית של התקשורת הכללית. או של בית המדרש שמציב אידאלים ומקדם את הציבור שלנו לאיטו. לפחות ישנה השפעה כלשהי. ובמילים אחרות מבחינתי תפיסה אמונית אבל היא שיש אפשרות לשינוי והאפשרוץ היא וודאית. כמו שנאמר ובחרת בחיים. אבל גם אם מישהו לא מאמין אז הוא יכול לכל הפחות לגבש דעה קצת יותר אובייקטיבית. ולא לשלול את כל מי שלא חושב כמוהו. במיוחד בדברים שאי אפשר להוכיח אותם. אלא הם תלויים גם בהוכחה סכלית אבל גם בהכרה פנימית של האדם המחפש אחר האמת. (רמח"ל - דרך עץ חיים. מופיע בסוף המהדורות הפשוטת של מסילת ישרים. בתחילת המאמר. כדאי לקרוא במהירות גם אם לא מבינים כל פרט...) נ.ב. נראה לי שזה יותר טוב בקטעים ושככה יצא לי. בכל מקרה זה קצת יותר נוח לקרוא. אם כי אני מקווה שאני לא חוזר על עצמי (לפחות לא יותר מדי). אה כן, ויש עוד המשך...

sagie13

New member
בעז``ה מחר אני אפתח שרשור חדש

כי זה קצת מתחיל לשקוע. נמשיך שם את הדיון..

sagie13

New member
כמה דברים

1. זה שמדעי הרוח לא `מדעיים` לא אומר שלא צריך להתמודד עם טענותיהם באופן עינייני, אם הנימוקים שלהם הגיוניים. על סמך מה החלטת לדחות את דבריהם? רק בגלל דבריו של הרב קוק? 2. איפה ראית שחכמי ישראל במשך הדורות עסקו בשינוי נטייה מינית? על מה מדברי חז``ל מבוססת הקביעה שהיא ניתנת לשינוי? על מה מסתמך בעיניין זה הרב קוק (שאם אני זוכר נכון, כתב שיתכן שזה לא ניתן לשינוי)? 3. השיטות של עצת נפש ממש לא מבוססות על `תורת הנפש` של התורה. מדובר בד``כ בשיטות שהגיעו מארגונים נוצריים שפעילותם בנושא זה דומה. 4. אם השיטות האלה עובדות, אין סיבה שהם לא יפרסמו את אחוזי ההצלחה שלהם. כל עוד אין להם הוכחה שזה אכן עובד, אני לא רואה שום סיבה להאמין להם (גם לא אם הם דתיים או `יראי שמיים`)

yuni9

New member
כנ"ל

מה שהגבתי קודם כבר הייתה לי תשובה חלקית למה ששאלת. אבל זה יצטרך לחכות ליום חמישי. (יום רביעי הספריה לא פתוחה בשעות נוחות...)

למעלה