היי חדש פה =)

uma cuica

New member
היי חדש פה =)

היי אני חדש/ישן פה
כתבתי פה לפני מלא זמן (7 שנים בערך) התאמנתי על חצלולים והצלחתי להפיק חלום צלול אחד ויחיד
ואז פשוט זנחתי את הנושא ועכשיו חזרתי לזה.

אני עובד בלילות עד 4 בבוקר בדכ 5
והאמת שאני לא זוכר שום חלום? אתם חושבים שזה קשור ?
אם אני הולך לישון ב5 בוקר ומתעורר 1 בצהרים יש פחות סיכוי לזכור חלומות ובשלב מאוחר יותר כך גם לחצלל? (פתחתי יומן חלומות אבל בנתיים לא זכרתי שום חלום
)

ברוך השב

אם כבר היה לך חלום צלול אתה יודע שזה שווה את ההשקעה.

הנטייה לזכור חלומות היא נטייה אישית, יש כאלו שזוכרים יותר באופן טבעי ויש כאלו שצריכים לעבוד על זה. בסוף כולם מצליחים (אם מתמידים!).
זיכרון החלומות מושפע מאוד מזמן השינה (פחות מהשעות ויותר ממשך השינה). אם אתה ישן מעט הסיכוי שלך לזכור חלומות יורד.
נסה לרשום יומן חלומות במשך חודש (חשוב להתמיד), ותראה אם יש שיפור.

בהצלחה!

uma cuica

New member
אני ישן בדכ 7-8 שעות מהבוקר עד הצהרים

אז זה בסדר....אם השעה לא משנה זה בסדר.

בלילה הקודם זכרתי סוף סוף מה חלמתי, ומיד כתבתי את החלום, ממה שאני זוכר אחרי שאתה מתחיל זה כבר נעשה הרבה יותר קל והזיכרון הולך ומשתפר במהירות.

אכן, זנחתי את הנושא המון שנים אבל פתאום נוצר בי חשק חדש לחזור לזה גם כי זה כיף כמובן וגם לא יודע זה מעלה הרבה שאלות מאוד מעניינות על החיים כל הנושא. (אני כותב על כך עכשיו אבל זה עוד בשלבים ראשונים מאוד)

אנשים, תהיו נחמדים

כתוב "חדש פה". בדיוק בשביל זה צוות תפוז המציא את הקיצור הזה:
.
זה לא הרבה מאמץ, ועושה למישהו הרגשה טובה. בכלל, פורום מכניס אורחים הוא מקום שכיף יותר לכתוב בו.

uma cuica

New member
חשבתי על זה :

אפשר לנסוע בזמן חלום צלול
חשבתם על זה פעם ? להיכנס למכונת זמן ולראות הופעה של ג'ניס בוודסטוק ...נשמע לי מגניב....(ראיתי את וודסטוק מיליארדי פעמים ככה שאני אישית יודע בדיוק איך זה מרגיש) .

BALEDIN

New member
זה רעיון מעניין

חזרתי יום או יומים אחורה כדי לעבור שוב
על סיטואציה מביכה
או שיחה חשובה
או כשאמרתי משהו לא במקום ורציתי לחזור אליו

אבל לא חשבתי על לנסות לחזור לגיל 14
ולעשות יום כיף אם חברות

או לגיל 3
ולעצוב בעניין אחרי נמלה

או לחזור לחווית העבר בתור מבוגר

נשמע מעניין

BALEDIN

New member
ברוך הבא

אני זוכרת שמשהו פה רשם פעם
שעוזר לו להגיד לפני השינה
"הלילה אני יזכור את החלום"
אבל אין לי מושג אם זה עוזר

uma cuica

New member
ברוכים הנמצאים מחצללים יקירים

זה אכן נשמע מגניב לחזור בזמן מעניין אם זה אפשרי ....

האמת שזה ממש ממש עוזר להגיד לפני שנרדמים ש"הלילה אני אזכור טוב את החלום" מאז אני באמת זוכר.

ravehor

New member
wellcome

בעיקרון, העובדה שאתה ישן בשעות הבוקר ולא בלילה לא אמורה להשפיע על זיכרון חלומות.
אבל אורך השינה כן - 8 שעות זה גבולי, ורוב החלומות המעניינת נחלמים אם ממשיכים לישון עוד שעה שעתיים.
לצד זה, יומן חלומות יגביר לך את הזיכרון גם. אם אתה רוצה להתחיל ולא זוכר כלום כרגע, פשוט תכתוב חלומות מהעבר שזכורים לך, אפילו מילדות - עד שתזכור את החלום הראשון שלך.

בהצלחה, מקווים לשמוע חוויות

l coyote l

New member
מה גבולי?

השינה שלי אורכת פחות מזה (5-7) וכוללת גם חצלולים.
גם זכרון וגם חִצלול קשורים באימון. לא הבנתי את הקשר למספר השעות.

מספר השעות

זיכרון החלומות (וגם החצלולים) משתפר במחזורי השינה המתקדמים יותר, כך שככל שישנים יותר (ומספיקים יותר מחזורי שינה) גדל הסיכוי לזכור חלום.
שמונה שעות זה כמובן מספיק (רוב האנשים ישנים פחות, וחבל. 8 זה המספר המומלץ לאדם בוגר ממוצע), וזה עניין אישי. לכל אחד מספיקה כמות שונה של שינה.

הכי משפיע על זיכרון חלומות:
שלב השינה בו מתעוררים (אם מתעוררים באמצע REM יש סיכוי טוב מאוד לזכור חלום)
כתיבת יומן חלומות.

l coyote l

New member
הבנתי שזה לפי "הכתובים" האקדמאים.

אבל בפועל יש לך פה אנשים שישנים באוטובוס (חצי שעה-שעה) וזוכרים חלומות, אף מחצללים בזמן הזה; ויש פה גם כאלה שנרדמים בשמירות וזוכרים ומחצללים.

אני בעצמי חווה חלימה גם בהרדמות רגעית, וגם יש זכרון.
אז התזות האלה שאתה מציג לא מסתדרות עם המציאות.

תשובת "הכתובים"

ברור שיש זיכרון חלומות גם אחרי חצי שעת שינה, וגם לי יצא לחצלל אחרי כלום זמן שינה.
האמת- WILD שמבוצע בהצלחה (נניח בשנת צהריים) מבטיח חצלול מיד עם ההירדמות.
אני לא בא לומר שדברים כאלו לא קורים, אלא ששינה ארוכה משפרת אז זיכרון החלומות והסיכוי לחצלולים.

היי, אני רק מנסה לעזור למי שרוצה לדעת על הנושא... אם אני לא מדוייק- מצטער.

hugothehand

New member

תכל'ס. יש לא מעט תזות שזמנן עבר. צריך לשרוף את היסודות של תחום החלימה הן הרגילה והן החצלולית.
A New Order is in order.

ravehor

New member
תמיד נחמד ללמוד דברים חדשים

לגבי אוטובוס, לפחות אצלי השינה מאוד רדודה ולא משנה כמה אני עייף. מקסימום זה מגיע למחשבות שנודדות מעצמן, אבל לא לחלומות של ממש.

איך חצלול באוטובוס מסתדר עם הצורך בשיתוק שינה שהוא בעצם ריפיון שרירים?

l coyote l

New member
אם אין לך את היכולת לישון בכל מקום ובכל מצב,

(באור, בחושך, ברעש, בשכיבה, בישיבה, בעמידה, בהליכה)
לא תבין את החוויה של שינה באוטובוס/רכבת.

מצד אחד אתה ישן - לגמרי ישן. רפיון שרירים והכל.
מצד שני יש לך את הפחד שלא תתעורר בזמן לרדת בתחנה הנכונה.
אז יש לך ה-מ-ו-ן התעוררויות כוזבות. המון. גם התעוררויות אמיתיות (ולך תבדיל...). ביניהן יש חלימה.

לא נסעתי כבר הרבה שנים באיזושהי תחבורה ציבורית, אבל למיטב זכרוני קרה לי רק פעם אחת שפספסתי את התחנה של האוניברסיטה ברכבת.

ravehor

New member
שוב, תלוי כמה עמוקה השינה

אני כנראה עומד יותר מדי על המשמר שלא לפספס תחנות, ולא נכנס לשינה עמוקה מדי.

למעלה