היי !! חדש פה..

lior6631

New member
שלום גם לך ובכן..

אתה אכן צודק צריך ללמוד קבלה יחד עם הלכה - ובכלל חלק גדול מחכמינו סוברים שצריך למלא כירסו ש"ס ופוסקים. (אני קצת מסתייג מזה - אבל זו דעתי האישית חח). בכל אופן, היות וכבר הזכרת את נושא ההלכה לצד הקבלה רציתי לומר לך משהו שאולי לא ידעת ואם כן, אז תמיד טוב ללמוד שוב "אינו דומה השונה מאה למאה ואחת". אחת הסיבות שלפי הבנתי מאוד טוב ללמוד הלכה בעיקר בהקשר הקבלי של העניין היא, שהרי ידוע שיש קליפה הנקראת "נוגה". בלי לברחיב יתר על המידה, הקליפה הזו היא עירוב ובליל של טוב ורע. ומכאן, תפקידה הגדול של ההלכה הוא לברר בין הטוב לרע, ועל ידי פסיקת חוקים אנו יוצאים מהבלבול של אותה קליפה. על פי הדברים הללו, מחוזקים דבריך מאוד. שרק בשביל להסיר ממנו עוד קליפה עלינו לשלב הלכה. אם ידעת, אני שמח לחזור לך. ואם לא, אני שמח לחדש.

Nחמן

New member
מצטרף למברכים ../images/Emo245.gif

אומנם אני בתהליכים של פריש-חצי-פרישה מהפורום אולם מסיבות אישיות בלבד. מכיר את הפורום מזה שנים ואין שום סיבה, שלא להזדהות איתו, גם אם לפעמים אני לא מסכים לכל הנאמר בו, אבל מסכים, שזה כוחו וגדולתו של הפורום. לגבי קבלה - קבלה היא בעצם סוג של תושב"ע. יסודותיה בהררי קודש וסממניה מעשירים את אותר היהדות בתוכן עשיר. בעוונותיי לא זכיתי ללמוד קבלה ואף רחוק אני מלפעול לפיה. קבלה איננה הלכה אולם לא זו בלבד שאיננה סותרת אלא אף מרחיבה אותה ומפליגה למחוזות רחוקים. עם זאת חשוב לדעת, כי קבלה איננה מדע. היא בדיוק ההיפך מזה. המדע עוסק בתורת הנגלה ואילו הקבלה עוסקת בתורת הנסתר והסוד. אי לכך צודקים אלה, הטוענים, שכדי ללמוד קבלה יש למלא הכרס תחילה בש"ס ובפוסקים, כי ללא אלה לא תהיה מובנת הקבלה. נסיונותם של אנשים מסוימים להפוך הקבלה למשהו מדעי לא תצלח, כי התוצאה תהיה חוכא ואיטלולא. אינני נכנס לעניין הקשיים בקבלת ההלכה. בתוך עמי אני יושב ואני יודע היטב את הקשיים העומדים בפני כל הומו דתי. עם זאת אנו נכנסים עכשיו לחג הסוכות וראה כמה עשרות דפי גמרא נכתבו על מצוות סוכה, שנוהגת 7 ימים בשנה בלבד ועוד כמה דפים על הלכות 4 המינים. גם זה לא קל.
מבקש לעשות כאן "אתנחתא" ולברך גולש צעיר - הצעיר ביותר בפורום - "הכל לטובה" כבן 17 בלבד אבל עם המון חכמת חיים. אני מקנא באותו גולש, שכותב אך לעיתים רחוקות אבל כל מלה שלו = יהלום. זכרו את דבריי: הוא עוד יגיע רחוק. חזרה לעניין ההלכה. זה קשה. אין ספק. רק אין סיבה לברוח ממנה. היא תעשיר את החיים שלנו בתוכן מלא חיים. איך אמר "הכל לטובה"? הקב"ה אוהב אותנו ויסלח לנו, אם נמעד פה ושם בשמירה על מצוות התורה ובלבד, שזה לא ייעשה מתוך היתר לכתחילה, ושנדע, כי עלינו להתמודד אל מול הקשיים הרבים ושכרנו יהיה בהתאם. לכל הגולשים - חג שמח ו...
אל דאגה! טרם התפללתי שחרית היום...

lior6631

New member
היי !! חדש פה..

שלום לכולם! אני ליאור ואני די חדש בתפוז בכלל ובפורום הזה בפרט. אני רואה שיש כאן מספר חברי פורום די נרחב ואנשים מאוד נחמדים אני מקווה שבעתיד אוכל גם אני להיות כחבר ביניכם. טוב היות וזו ההודעה הראשונה שלי החלטתי לשתף אתכם במשהו ולשמוע את דעתכם. אני מניח שחלקיכם או אולי רובכם למדתם ולומדים גמרא, מדרש הלכה ואולי אפילו קבלה. אני אישית מרגיש מאוד מחובר לכל התחומים שמניתי ולאחרונה אני מאוד מתחבר לתנ"ך. אבל תמיד הרגשתי סוג של סלידה מההלכה. אני מניח שחלקיכם אומרים 'נו בטח הרי זה מה שמגביל אותנו'. ואתם יודעים מה? אני מסכים! כלומר אני מאוד מעריך את ההלכה וחלק נכבד מחיי נהגתי בצורה מדוקדקת לפיה, אבל שוב אני מרגיש הרבה יותר פתוח וחופשי לנוע בתחומי התורה האחרים ולא בהלכה. חח אני זוכר שכשהייתי יותר קטן היה לי מין דימוי של ההלכה כדבר קר, ולעומת זאת נחשפתי לקבלה מגיל צעיר (אל תדאגו לא השתגעתי חח) ואני מרגיש הרבה יותר נוח ללמוד את זה. מה אתם חושבים? אולי יש עוד כאלה שמרגישים כמוני? נ.ב אני בן 19 חח כן די צעיר - אבל אני חייב לומר שהספקתי לחוות מסגרות דתיות שונות בחיי.

א', ברוך הבא..../images/Emo141.gif

שמח שהחלטת להצטרף!
האמת שגם לי יש את המחשבות האלה לאחרונה, שההלכה היא החלק הקר של היהדות... הכל כ"כ פורה ומדהים, אבל פתאום מגיעה ההלכה וקובעת חתכים מאד ברורים. אפילו קצת בורים ומעיקים. אני לא סותר ומכחיש את אמיתות ההלכה, אני פשוט.. מעדיף להסתכל על זה כצד החשוך של היהדות. גם לנו, בתור משפחה... מוזרה/מיוחדת/וואטבר, הייתה גישה לקבלה כבר לילדים בגיל צעיר מאד. ואני חושב שזה פיתח אצלי מודעות לדברים קטנים שלא חושב שהיו קיימים אצלי אלמלא הלימוד הקבלי. וכן, 19 אכן קצת צעיר ביחס לממוצע הגילאים פה, אבל.. היי! שנינו באותה הסירה.

lior6631

New member
תודה רבה ו..

אני רוצה לומר לך שאתה ממש צודק מי שלמד קבלה רואה הרבה דברים בעולם היהודי ובתחומיו השונים באור חדש. הקבלה פותחת לנו חלון חדש להתבונן דרכו על היהדות, אני כל כך שמח שיש בידנו תורה כזו מגוונת. בנוסף, גם תורת החסידות תרמה לא מעט לחיים ולמסורת היהודים. לדוגמא, תורת ההתבודדות של ר' נחמן. תחשבו על זה, לאו דווקא במובןהברסלבי המובהק של המילה, להתבודד בהרים או לצעוק וכו' (למרות שגם לזה יש צד בחסידות). מה שאני מנסה לומר הוא, שפתאום בא ר' נחמן ואומר: "אנשים תפתחו את הפה ! אתם לא בובות! ". אם אתם תוהים על היותי חסיד ברסלב חח אז התשובה היא לא. אבל כמו שאמרתי יש לי נסיון במגוון מסגרות. על כל פנים, כמה זה משמח לדעת שאנו יכולים לפנות לה' בלשוננו שלנו, בכל זמן ובכל מקום. לדעתי חלק מהציבור הדתי קצת אבד בתוך הטקסט ה"קבוע" של שלוש תפילות ביום - ומנסיון,זה עלול להביא לידי הרגשה של ריקנות. לכן, דעו - לא חייב להשתייך לחסידות פשוט צריך לפתוח את הפה ולדבר על כל מה שרוצים. אני רוצה להבהיר, אינני מתכוון להרצות או להורות משהו - כל כוונתי היא לשתף אתכם בדעותיי. ובכל זאת אם למישהו יש מה להוסיף או להרחיב, אני יותר מאשמח לשמוע את דעתכם.

בהחלט, ר' נחמן מעודד אותנו להביא לידי ביטוי

את התורה האישית שלנו, את התפילה האישית שלנו.

avitano

New member
ברוך הבא ליאור

אני שמח שהצטרפת אלינו ושהחלטת לפרוק כאן את הרגשות והמחשבות שלך מקווה שתתאקלם במהרה ותמשיך איתנו... ושיהיה רק בהצלחה :] אופיר

lior6631

New member
א' תודה לשניכם.. בקשר ליום כיפור..

אז חשבתי לעצמי. יום כיפור יום כל כך מיוחד. אבל השנה עלתה בדעתי תובנה חדשה. בעודי מתפלל הרגשתי שאינני חושב על משמעותו המובנת מאליה של יום כיפור - כיום שמכפר על עוונותינו, כמובן שזה העיקר. אבל, לפתע מצאתי את עצמי חושב על ה', ממש עליו, ולאו דווקא במובן של כפרה. זה אולי מוזר, אבל מה שפתאום אפף אותי הייתה הרגשת אמונה חזקה שהלכה והתגברה במשך היום. שמחתי להרגיש ככה, איזה אדם מאמין לא ירצה לזכות ברגעי אמונה שמימיים מדי פעם חח. במילים אחרות, יום הכיפורים נתן לי להרגיש קרבה מיוחדת לבורא במובן של ישות נפלאה, אבא וכמובן מלך, שברצונו להיות קרוב לברואיו. לאחר שהקדשתי למחשבה חדשה זו זמן מה, הרגשתי הרבה יותר טוב בכך שבתור שופט, האבא של כולנו מכפר וסולח על חטאנו, ולשמחתי הבנתי,שאולי,שורש הכפרה, ובעצם שורש הכל הוא האמונה. אמנם פה הבאתי פן אחד של האמונה לגבי יום כיפור. האמונה בחיינו נמדדת בסיטואציות שונות ומשונות, וכמובן, שהיא משתנה בכל אחד מאיתנו על פי דרכו - אמונה כללית ופרטית. אני רק מקווה שלא משנה איזה דרך אני אבחר או כל אחד מאיתנו האמונה תמיד תמצא בלבבנו בלי שום קשר לחיצוניות או דעות, הרי בסופו של דבר זה מה שמאגד אותנו - העם הנבחר
שמחתי לשתף אתכם, ותמיד אשמח לקרוא את תגובתכם.

למעלה