היי חדש בפורום

בכל מיני מיתולוגיות יש

בעיקר במיתולוגיה הסקנדנבית והגרמנית (שהן דומות מאוד). אני מציע לבדוק אותן. שם האלים נלחמים בענקי הקרח.

סקיפי

New member
יימיר, למשל

פרה אחת לקקה גוש של קרח, וממנו יצא יימיר. אאל"ט, אחרי שהוא מת הגוף שלו הפך לעולם ולאנשים - אני מאוד לא מדייקת, עוד אחזור לזה.

סקיפי

New member
אוי ואבוי לי.

"חוסר דיוק" זה עדין, מצטערת. אני פותחת פתיל חדש, הפעם עם הגרסה הנכונה.

love lev

New member
אני חדשה בפורום, אבל נדמה לי

שגריפין הוא לא שייך למיתולוגיה היוונית.

סקיפי

New member
גריפון-גריפין

דווקא כן יווני: גריפון (קרוי גם גריפין) היא חיה מיתולוגית בעלת גוף אריה, ראש עיט, אזני סוס או חמור, ורגליים קדמיות כשל נשר. לנקבת הגריפון יש גם כנפיים של נשר. לפי מספר גירסאות לגריפון יש זנב נחש. על פי המיתולוגיה היוונית, הגריפון מתגורר בקן כמו קן של ציפור, אך במקום ביצים הוא מטיל אבנים יקרות מסוג אכטיס (אגתה). כמו כן, מספרת המיתולוגיה, כי גריפונים נוהגים לשמור על מכרות זהב או אוצרות חבויים. אוייבם הגדול ביותר הינו הסוס. הגריפון היה מתואר על רבים מהפסלים והתכשיטים מאזור חופי הים השחור ומרכז אסיה. בעולם העתיק נהגו להראות עצמות ענק ולאמר כי אלו עצמות גריפון, אך ככל הנראה מדובר היה בעצמות דינוזאורים. הגריפון מסמל את הסיטי של לונדון ופסליו נמצאים בכל גבולות המפרידים בין הסיטי ושאר חלקי לונדון.

BerSerKer11

New member
עם אני לא טועה

יש גם גרסה כזאת:גוף ו ראש של אריה זנב של עקרב וכנפיים של דרקון. או שזה בכלל חיה אחרת

סקיפי

New member
זאת כימרה

במיתולוגיה היוונית, הכימרה או החימרה (יוונית: ???????; לטינית: Chim?ra) היא מפלצת בעלת ראש של אריה, גוף של עז וזנב של נחש או דרקון. תיאורים אחרים מתארים את הכימרה כבעלת שלושה ראשים: ראש של אריה, ראש של עז וראש של דרקון. אולם, כל תיאוריה של המפלצת מסכימים שהיא נשפה אש מאחד או יותר מראשיה.על פי סיפורי המיתולוגיה, הכימרה הייתה הצאצאית של טייפון ואכידנה, והורתם, ביחד עם אחיה הכלב הדו-ראשי אורתוס, של הספינקס ושל האריה מנמאה. יחד עם זאת, סיפורי מיתולוגיה אחרים קובעים שהספינקס והאריה מנמאה היו הצאצאים של טייפון ואכידנה, ולא של כימרה ואורתוס.הכימרה, בסופו של דבר, נהרגה על ידי הלוחם היווני בלרופון, שנעזר בפגסוס, הסוס המכונף. גם בנושא מותה של הכימרה אין אחידות בין הסיפורים. לפי מספר גרסאות, בלרופון רק שיסע את הכימרה עם חניתו, אך לפי גרסאות אחרות, הוא התקין על חניתו גוש של עופרת, שנמס בשל נשימת האש של המפלצת, והביא לסתימת גרונה, לחניקתה ולמותה.

סקיפי

New member
thunder זה לא סערה?

בכל מקרה, מצאתי רק אזכור אחד לדבר כזה, והמקור לא אמין במיוחד. אני אנסה לחפש בעולם האמיתי, נראה מה יצא, אבל זה ייקח זמן.

Mirrorshades

New member
בקטע שבו "צל" מדבר עם האינדיאנים

והם מסבירים לו שכדי להחזיר מת לחיים - עליו להשיג ביצה של thunderbird - ציפור הסופה.

Y. Welis

New member
היתה מכונית כזו - דגם של מוסטנג

שבמידה מסויימת היתה למיתוס אמריקאי.

BerSerKer11

New member
שאלה לא ממש קשורה...

מישהו בבקשה יכול לתת לי קישור או לשלוח פה תמונת מסך של המיתולוגיה היוונית

hastings

New member
למה הכוונה?

כל המיתולוגיה? באנציקלופדיה מיתיקה יש איורים צמודים לרוב הערכים אם זה עוזר לך.

למעלה