היי חדשה

sobeit88

New member
בגלל שקינסי מככב פה כל כך הרבה

ונוטים לקחת את התיאוריה שלו כתורה מסיני אולי שוב צריך להזכיר שמדעית המחקר שלו נחשב לקשקוש מוחלט. המקום היחיד שלוקח את התיאוריה שלו ברצינות הוא האינטרנט.
קינסי לא בדק משיכה מינית או נטייה מינית, הוא ספר התנסויות מיניות. במקומות רבים לוקחים את המסקנה שלו לגבי התנסויות ומשליכים אותה על נטייה. זו כמובן שגיאה.
הספקטרום הוא רעיון חביב אבל מבחינה מעשית אין לו שום משמעות, והוא נשען על הנחות יסוד שאין להן הסבר יותר מדי משכנע.

Apikachu L

New member
דעתי הלא פופולרית

היא שצריך לחקור הכל וכמה שיותר, ומעניין אותי באופן אישי מה הופך ונותן לאנשים את הנטיה המינית שלהם - סטרייטית, בי או מונוסקסואלית. המדע בעניין זה לא מפותח עדיין, אבל לא לדאוג, עוד נגלה...

amit966

New member
כן זה תחום מרתק...ואין בו שום היגיון מוסבר

אני בתור אחת שלומדת פסיכולוגיה הולכת הרבה פעמים על ההסבר הסביבתי בשילוב עם ההסבר הגנטי. אני לא ממאמינה שמדובר רק בסביבה או רק בתורשה.

באמת מעניין לחקור יותר, אבל אני בטוחה שרבים ניסו, פשוט אין לזה תשובה כי זה שילוב של רגשות עם משיכה-מאוד קשה לחקור רגש ולנסות ולהסביר את הגורמים לו

Apikachu L

New member
מסכימה

אבל, לדעתי קינסי הוא מודל טוב להסבר למתחילים.
לדעתי המודל שלו הוא בעיקר מה שהוא - מודל, מתן הסבר בצורה ציורית יותר. לדעתי אי אפשר לכמת את העניין הזה בצורה פשוטה כ"כ.
לאחרונה חשבתי קצת על העניין, והגעתי למסקנה שהצגה של הביסקסואליות כספקטרום בין הטרו להומו די חוטאת...לחוויות האישיות שלי. וכנראה של עוד אנשים.
אני לא רואה את המשיכה שלי כ50/50, או איזה אמצע על ספקטרום. אני אפילו לא בטוחה שאצלי מדובר במשיכות שהן נפרדות. אני 100% נמשכת לכל מיני מגדרים.

יש את הbisexual grid אבל לעומתו קינסי קצת מנצח, כי המודל שלו הוא, ובכן, מאוד פשוט וברור, והגריד קצת מסובך, לי בכל מקרה.
והמטריה זה לא מודל אלא יותר אופן הצגה של דברים...

amit966

New member
היי חדשה

היי רציתי קצת לשפוך את הלב..
הגעתי למסקנה שזה בכלל בכלל לא פשוט.
הייתי במערכות יחסים זוגיות עם גברים כל חיי ולאחר פרידה קשה ועצובה מהחבר האחרון לפני 3 שנים בערך, החלטתי לנסות עם בנות. אני מרגישה חיבור מסוים עם בנות, הייתי בזוגיות עם בחורה שספציפית לא התאמנו, אבל מאז אני מרגישה מבולבלת. כי מצד אחד אני מרגישה רומנטית רק לגברים ,אבל בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי נמשכת לנשים. וזה בא והולך...פעם בא לי על גברים ופעם על נשים-אבל מבחינה רומנטית יותר גברים. אני חושבת כי מעולם לא התאהבתי באישה.

עכשיו זה מקשה עליי כי אני מחפשת זוגיות רצינית אבל התנודות האלה ברצונות קצת מקשות את החיפוש.

אני לא יודעת איפה ומה לחפש כבר... פעם חשבתי שזה מגניב..היום קשה לי עם היותי ביסקסואלית ועם הבלבול הגדול
:/

Apikachu L

New member
מה את מגדירה כזוגיות "רצינית"?

הממ...אין לי יותר מידי ניסיון בחיפוש זוגיות, אבל למה שלא תנסי לחשוב - מה בדיוק מבלבל אותך, בחיפוש הזוגיות?
ומה את מגדירה כזוגיות רצינית?
יש לך אישית רשימה של מה היא צריכה לכלול?
אולי לסדר את זה ברשימה יכול לעזור לך קצת עם הבלבול...

אוהדאדם

New member
אז קחי נשימה עמוקה ותחכי קצת

אם את מבולבלת עם עצמך ועם הזהות המינית שלך, יהיה לך מאוד קשה למצוא זוגיות.

למעלה