היי,חדשה+שאלה.

היי,חדשה+שאלה.

אני חדשה פה בפורום..שלום לכולם(= רציתי לשאול מה דעתכם על לימודי תפירה ב"מכון יעל" כי אני מעונינת ללמוד שם,תודה.

nil 1

New member
אני לומדת שם כרגע -

למדתי בעבר תפירה אצל מורה פרטית - אבל אצלם הרבה יותר קל וכיף. . אני רוצה לציין שאצלי זה לא מקצוע אלא רק לעצמי.

מכון יעל

למכון יעל יש שיטת לימוד שכולל לימוד שירטוט גזרות פשוטות. הלימודים נעשים בקבוצות, וכפי שתלמידים מדווחים הם אכן מהנים מאוד. השיטה כפי שנכתב על ידי ניל אכן מתאימה למי שרואה בתפירה תחביב לשעות הפנאי ומתכוונת לתפור בעיקר בגדים בעלי גזרה פשוטה ורחבה בניגוד לגזרה מחוייטת ומתאמת לגוף. השיטה אמנם ניתנת לישום על גדלי גוף שונים, אך רוב התלמידות מדווחות כי לא הצליחו לישם זאת בעצמן. הלימודים אכן זולים בהרבה מהוראה פרטית

nil 1

New member
אני רוצה להוסיף כי -

אפשר לשלב - למי שיודעת - בין השיטות של יעל לבין בורדה למשל . מעבר לזה, יש קורסי המשך לקורס הבסיסי ובהם כן לומדים מחוייט ובגדי ערב וכו'. מכיוון שלא עשיתי אותם אני לא יודעת מה הרמה בהם. לפי מה שהבנתי יש כאלה שסיימו כמה קורסים והפכו את זה למקצוע. בקשר ליישום השיטה - אני רואה בקבוצה שלי גם בנות צעירות שמצליחות ליישם אותה בקלות, צריך קצת גישה לזה וכמו שכתבתי קודם - מכיוון שיש לי קצת ניסיון קודם אני מצליחה לשלב בין השיטות הקלות מאד שלהם לחומר שכבר למדתי בעבר ולבורדה וכך יוצאים דברים יפים מאד.

davidbelo

New member
כן למדתי שם

כדברי המורה הקורס הוא למידת התפירה בשיטה קלה ומהירה אך חוששתני שבתפירה אין קיצורי דרך ולכן כולם יוצאות משם עם ידע שטחי מאוד.

אני רק שמעתי על אנשים שלמדו קורסים מתקדמים

אבל אף פעם לא פגשתי משהו כזה, יש לי תחושה שהקורסים האלה מוצעים אבל אחרי הקורס הבסיסי בעצם אף אחד לא ממשיך, אבל אני אומרת זאת בהסתייגות שכן אין לי מידע פנימי מסודר

חמודיתה

New member
למדתי שם גם את הקורסים המתקדמים

לא היה לי רקע קודם ואחרי הלימודים תפרתי דברים מקסימים- חצאיות מחוייטות בשלל גזרות, חליפת מחוך, סראפנים בגזרת פרינסס ועוד... כך שהייתי מרוצה מאוד. החיסרון היחיד הוא שלא מלמדים שם איך לעשות את המתפרים שבצידי החזה- חבל.

שימי לב

שגם את מזכירה את היותך מכירה שיטות אחרות ובאה עם ידע קודם. זה מאוד משמעותי ללימוד שיטות קלות. יש משהי ברחובות שמלמדת תדמנות בשיטה נורא נורא פשוטה, ואני מאוד רוצה פעם ללכת אליה כדי להבין את העסק, אבל אי אפשר ללמוד ממנה באמת אם אין ידע בשיטות מורכבות. זה כמו לפתור במשוואה כמה פעולות בשורה אחת, אפשר לעשות זאת אחרי שיודעים לפתור פעולה בכל שורה.

lirola

New member
את מדברת על זו שמלמדת עם הסרגלים המיוחדים

שאמורים להיות לה?

לא מכירה את השיטה של דניאל

אבל אני גם מכירה שיטה עם גזרות מוקטנות ומעין מחוגה שיוצאת מהן ובעזרתה מגידילים לפי מידות הגוף זה יפה מאוד אבל מאודמוגבל בסופו של דבר אין תחליף לדבר האמיתי

אם אני לא טועה דניאל רק מכר גזרות

מוכנות/על דיסקים שמתאימים לתוכנות תדמיתנות במחשב. כמו כן ניתן היה להזמין גזרה בודדת שהתיימרו להתאים לגוף המזמינה ע"י גובה והיקפי חזה-מותן-ירכיים.

רות מלר

New member
הוא ניסה למכור דיסק עם סרגלים

של סקיצות שכל אחד יכול ליצור לעצמו דרך מדידה עם סרט מדידה מיוחד -מסתמך על מרחק בין נקודות

למעלה