היי,חדשה פה.

Your Heaven

New member
היי,חדשה פה.

אני רוני,אני בת 15 וחצי,ואני גרה בגרמניה(ברלין). אני פה כבר כמעט שנה. אני מתגעגעת כל כך לישראל..ולא טוב לי פה בכלל... הכל שונה פה. יש לי פה איזה 3 חברות,אבל אני לא מרגישה איתם כמו עם החברות מישראל,ועדיין יש את המגבלה של השפה. קשה לי לדבר בגרמנית..ז"א אני יודעת פחות או יותר,אבל קשה לי להביע את עצמי,אני עדיין לא יודעת את השפה "חלק" כמו שאומרים.. וזה דיי מעצבן. בא לי לחזור לארץ אבל אני יודעת שזה לא יקרה..ואני כל הזמן עצובה והמצב רוח שלי מדוכדך.. חיי החברה שלי פה לא משהו ה3 חברות הנ"ל הן חברות שמידי פעם נפגשים וחוץ מזה גם אני לא מוצאת דרך להביע את עצמי איתן בגלל המגבלת שפה,וזה פאקינג מעצבן.. וגם בבית ספר שלי לא טוב ואני איך אומרים? לא משהו בלימודים. מבחינת העיר,אהבתי את ברלין,עיר יפה ונחמדה.אבל לא יודעת,לא טוב לי פה..אני מרגישה שונה ולא קשורה וזה מעיק ברמות. ההורים מנסים כל פעם לעזור לי. אומרים לי נרשום אותך לחוג או תנועה,אבל לא בא לי.. אני בקושי לבית ספר יש לי חשק ללכת,אז תנועה או חוג? לא נראה לי.. טוב,רק רציתי לפרוק ואני שמחה שמצאתי את הפורום מקוה שיש פה אנשים שמבינים אותי פחות או יותר או היו במצב שלי,ויכולים לתת טיפים,עצות וכו'.

ברוכה הבאה מתוקה../images/Emo140.gif

אני לא יודעת איזה טיפים לתת לך האמת,אבל אני בטוחה שהרבה מחברי מפורום מבינים את המצב שלך ויכולים לתת לך המלצות! אני רק מקוה שיהיה לך טוב! וקבלי
ענק. מקוה שתמשיכי לכתוב ולשתף,זה טוב. אגב,אני שרה..נעים להכיר
ואני בת 17 מארה"ב

ברוכה הבאה......

גם אני עוברת בעוד כמה חודשים לגרמניה,מינכן. האמת,שלקרוא את ההודעה שלך מרגיש לי כאילו אני אכתוב את זה גם בעתיד..רק שלי אפילו לא תהיה חברה 1. אני חושבת שסה"כ זה עניין של זמן ועם הזמן את תלמדי יותר את השפה. רק אל תתביישי להביע את עצמך..באמת..אפילו אם יש טעויות,מה לעשות,גרמנית זו לא שפה קלה אני בטוחה שהחברות ובכלל הכיתה יבינו אותך ויתקנו אותך.. והגעגוע לגיטימי וממש מובן.. המון בהצלחה ותמשיכי לכתוב ולעדכן..

Your Heaven

New member
תגובה.

גם אתם עוברת בגלל העבודה של ההורים? תמיד אומרים עם הזמן הכ יסתדר,אבל אני כבר שנה פה,וזה לא קורה. ואני מתביישת להביע את דעתי בכיתה,או לענות לשאול שאני יודעת וכאלה,אני מפחדת שלא יבינו ויצחקו עלי. ותודה!

כן..

גם אני עוברת בגלל העבודה של ההורים.. ונכון שתמיד אומרים,אבל זה דיי נכון,את תראי שעם הזמן זה יסתדר.. את רק צריכה להיות יותר חברותית..אולי תזמיני את החברות מידי פעם הבית? ותדברי איתן על העניין הזה של השפה ושקשה לך להתבטא אני בטוחה שהן יבינו ויעזרו..!!

Your Heaven

New member
תודה..

כן,אני חושבת שאין צורך לדבר איתן על זה,כי הן כבר מבינות.

eynav16

New member
תמיד אומרים את זה וזה נכון!

יש כאלה שלוקח להם שנה ללמוד את השפה ולהתאקלם ויש כאלה שיותר.. החברות שלי פה ממש חמודות וזה יתרון....אני לא מדברת כמעט כלום בפורטוגזית ואני מבינה דיי הרבה...אבל פשוט לא מדברת.. אבל הם מדהימות ממש חמודות...כרגע אולי אני חושבת קצת אחרת אבל גם להם קשה איתי...לא רק לי... סה"כ כיף לי פה..חוץ מהבי"ס...תאמת שזה אולי בזבוז זמן כי אני לא עושה כלום...אבל הזמן טס... חודש קודם טיילתי והיה מדהים חודש הבא טסה לסאו פאולו למישהי ישראלים שגרה שם... וכמה שאני מרגישה שהזמן עובר והוא מבוזבז אני עושה דיי הרבה דברים...ניראה לי.. התחלתי להתאמן פה שזה ממש טוב לי..וכיף לי.. ואם את אומרת איזשהו חוג...משהו שגם עשית בארץ אולי...תלכי תלכי ותלכי... גם אם אין לך חשק...זה יוציא אותך מהבית קצת... את תכיר עוד אנשים...את תדברי אם אנשים...אפילו תגידי שאת לא מדברת את השפה...ותנסו עדיין לתקשר לאט.. ממליצה ללך ללכת לאיזה חוג... חייבת לעוף
בסוף יהיה טוב ולא תרצי לחזור בכלל...כמו שלי אומרים כל הזמן... ואני יודעת שיהיה לי קשה לעזוב פה כל מני דברים... מה את כן אוהבת שם שלא היה לך בארץ לפני??אוכל?מקום?חנות? לא יודעת משהו בטוח שיש...

נעמצי

New member
וולקומן רוני

קודם כל- את גרה בברלין!!!! זו בערך, אהמ... אחת הערים המגניבות בעולם, והיותר פתוחה לזרים מבין הערים בגרמניה. כמות האנשים הלא גרמנים בעיר היא עצומה- ואולי כדאי שתפתחי את עצמך לתקשורת איתם דווקא , ופחות עם הגרמנים. לפעמים הבעיה הגדולה בערים הגדולות, ששם מרגישים יותר את הבדידות, אבל זה מצב חולף שעובר. באיזה בית ספר את לומדת שם? ( יש לי ידיד טוב, שהיה גר שם עד לפני שנתיים אז אני קצת מכירה ) יש לכם קהילה ישראלית די גדולה- ניסית להכיר אנשים משם? זה מאד קשה להצליח בלימודים, כשהשפה עוד לא פרפקט, והמצב רוח לא משהו... מה את עושה כדי לחזק את הגרמנית שלך? אני יודעת שכולם אומרים לך את זה , אבל זה נכון. בסופו של דבר, זה יכול לקחת עוד חודש ואפילו עוד חצי שנה, אבל את תתחילי להנות גם שם. אגב, אני עברתי לגרמניה ( למינכן )בערך בגילך- קצת לפני גיל 15, וגם לי היה לא קל, והיום ממש נחמד לי. אם בא לך לדבר וכו' [email protected] וכן, אני מדי פעם אונליין

daphnadk

New member
אני מבינה כל כך

אני בדיוק באותו מצב רק שאני חוזרת בסוף השנה... בכל מקרה גם לי אין פה חברים טובים ובאמת ניסיתי הכל אבל כבר לי ממש אכפת לי כי אני יודעת שאני חוזרת בסוף השנה מה שלא יהיה בכל מקרה עם הזמן זה משתפר באמת [email protected] המסנג'ר והאימייל שלי אם בא לך לדבר

היי רוני!

אני קרן(אבל, מעדיפה קרנושית ^__^) בת כמעט 16 (עוד חודש) ואני גרה בקנדה. אני בקנדה כבר כמעט שנתיים וגם לי לא טוב בכלל... יש לי חברות אבל, הן לא אותו דבר כמו אלו שבארץ... את מוזמנת להוסיף אותי למסן (אם יש לך):[email protected] ונוכל לדבר על זה יותר טוב ואולי זה יעזור לנו. שיהיה לך יום טוב, קרנושית

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יהושע סאונדרס, בן 16 מלידס(יורקשייר, אנגליה). זה אכן בעסה... אבל אל תדאגי, זה יעבור בסוף. דרך טובה להכיר אנשים טובים ובדרך גם לעזור לאחרים זה כל סוג של אקטיביזם, תכירי אנשים שמאמינים באותם דברים וכו', בין אם זה זכויות בעלי חיים, זכויות אדם, נגד הצנזורה בסין או מה שלא יהיה... גם יעזור לאחרים וגם יעזור לך
המסנג'ר שלי אם בא לך [email protected].

eynav16

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

כתבתי מלא והמחשב היה צריך ריסטרט פתאום מבטיחה אני אגיב תכף שוב.. אני עינב מברזיל בת 16 וחצי...וגם אני פה רק חצי שנה ועדיין עם לא מדברת את השפה וכל זה..

למעלה