היי חדשה פה..

ברוכה הבאה

לפורום של הלהקה מספר אחת בארץ
. את יותר מוזמנת לכתוב כאן הרבה ולהגיב על כל שירשור ושרשור שנכתב כאן.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יש לך ניחוש אחד מה השיר שאני הכי אוהבת... אם החתימה לא עונה אז הכינוי יענה... מה השיר האהוב עלייך?

נטלייי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

זה די קשה לבחור שיר אחד שאני ממש אוהבת, וזה גם די משתנה לפי המצב רוח. למשל עכשיו אני לא מפסיקה לשמוע את "צל כבד" שיר מדהים לדעתי.

ZGala

New member
שיר הכי אוהבים...

האם אפשר לאהוב רק שיר אחד אצל אתניקס? לא לא לא כל אחד אוהב הרבה שירים פה דיברנו על 3 שירים גם דיברנו על 3 שירים מכל אלבום - גם זה לא מספיק וקשה לבחור... אולי כדי לעשות משאל דעת-מעריצים האם יש שיר (עכשיו כן אחד) שאוהבים כולם בלי יוצא מין הכלל? יש שיר כזה? גלה

שלום שלום (רק שלום)

כמו שצוין מעליי, יש הרבה שירים יפים, אבל משום מה השיר הראשון שעולה לי לראש הוא "כתם הפרי". "כתם הפרי, איך ימינו חולפים מאסיף לאסיף הן טועמות התפוח..."

ZGala

New member
גם לי

כן, גם לי שיר "כתם הפרי" היקר מכל אחרים. זה שיר-מופת בשבילי - לחן ועיבוד קלסים ומילות-שיר מואד יפים וחכמים. את השיר צריך ללמוד בבית-ספר במסגרת שיעורי ספרות - כך אני חושבת -אולי יבוא יום שכך יהיה. שילדים ילמדו לקרוא בין שורות ובין מילים. כתם הפרי שבושל כל עונה בגן על תשכחו נשים ניברו לאהבה וכל הזמן הן חולמות בלבן על סוד החיים ועל עץ התפוח וכל אדם ימצא לו את חווה שמחכה לו "בגן העדן המוגן" אבל בעיניה היא שונה מכולן בגדיה עלים שעפים עם הרוח כתם הפרי "איך ימינו חולפים - -מאסיף לאסיף", הן טועמות התפוח והיא בשלה וכנגד הזמן את עור הקטיפה מלטפת הרוח היי אפלטון אומרים אתה חכם בין אנשים אבל פיספסת דבר נפלא בחיים ראית אישה היא היפה בנשים על אדמה של טרשים כמו פרח בר נגעת בה והיא השאירה עליך סימן כמו כתם של ארגמן על בגד לבן עוד מחכה לאורח מוכר רק ורק לו שהיא השאירה כתם פרי על בגדיו כל עוד היא חושבת עליו. כתם הפרי אשר אתה סירבת לטעום לשווא בושל על עץ הדעת טוב ורע בגן נשים יפות הן בנו את ביתן והיא בשלה נירקבה כמו תפוח שעת הכושר היא חולפת מהר ובלי אהבה את לב של אישה אתה שובר האישה עדיין על עור הקטיפה היא לובשת לבן כמעט בטוחה שהוא חלף עם הרוח
גלה

Two2Toot

New member
kashe l'hamin

she'efshar l'hosif regesh +mashma'ut l'shir hazeh, aval Gala, asit et zeh! kol hakavod. kimat bachiti.. agav, ani, b'tor morah mishtameshet b'shirim shel EthniX u'kimo ken b'shirim shel Simon & Garfunkle v'acherim l'limudim b'rama safrutit

כן...

יש בשיר הזה רומנטיקה, תנ"כיות, נצחיות... ועם זאת הוא כל כך פשוט. אני נורא אוהב לנגן אותו. איך שיר אחד שווה אלף מילים...

ZGala

New member
איך אתה מסתדר?

בתחילת השיר באיזה אצבע אתה מנגן פה [או דו - איך שאתה רוצה] אחרון? אצלי זה יוצא מס' 2 אחרי מס' 1 - לא ממש נוח כי בינהם יש עוד קליד. אולי יש שיטה נוחה יותר? גלה

אין לי פה פסנתר לבדוק

באיזה סולם זה עם השיר, כי אני בד"כ מנגן בסולם שהוא קל כמו סולם פה או דו. בבית ההורים יש לי פסנתר, אבל פה לא, אז אני אענה לך במסרים לכשיהיה לי. אני יכול להגיד שאפשר ללמוד כל סולם. לרוב אני מנגן את הסולם לאורכו ובחזרה ואז אני כבר יודע את ה"תבנית" של הסולם. מצטער אם לא הבנתי אותך

למעלה