היי חדשה פה:)

tali610

New member
היי חדשה פה:)

שלום לכולם,
אשמח לתגובות של אנשים שהמצב שלהם דומה ושאני לא באמת משתגעת לגמרי :)
הOCD שלי לא מתבטא בטקסים קבועים וחוזרים ומחשבות שיקרה משהו רע אם לא אעשה את זה ( עברתי את זה בתיכון )
היום אני יכולה להגיד שאני מרגישה שאין לי שליטה על המחשבות שלי והם כל היום וכל הלילה איתי כל הזמן אני בהיכון של מה צריך לעשות וכשאני עושה את זה ,עדין לא מרגיע אותי כי יש דברים אחרים לעשות ותמיד יהיו.
מדובר על דברים פשוטים בחיי היומיום שמטרידים אותי כמו לפנות את הצלחת מיד אחרי האוכל כי המראה שלה ליד השידה לא נותן לי מנוח או מתי ללכת לתדלק שלא יגמר לי באמצע , מחשבות על פנצ'רים באמצע הנסיעה ועל מיילים בעבודה שצריך לטפל, מתי הכי נכון לחפוף את השיער השבוע וזה חלק קטן מהדוגמאות כי המחשבות שלי הם על הכל ותמיד .
אני כבר לא מדברת על ההיפוכנדיות שלי השנה "חליתי "בכל מחלה אפשרית כולל בדיקות מיותרות ופעם אחת ביקור במיון .
אני לוקחת מלא ויטמינים ותרופות שלא לצורך כשאני רק מתחילה ל חשוב שיש לי משהו זה מעייף כל כך .
אני לא מטופלת בתרופות פסיכיאטריות למעט ריטלין שאני מאוד רוצה להפסיק .

מה עוזר לכם אם בכלל להשתלט על המחשבות האלה ולהתנתק ?

jacolevi

New member
קודם כל את ממש לא משתגעת , גם לי היו תחושות לפעמים שאני

מתחיל להשתגע , זה ממש לא הכיוון ולא משתגעים מזה .
מה עוזר ? אני רק יכול להעיד על עצמי . תרופות שאני לוקח וגם טיפול סיביטי שעברתי ועזר לי , בנוסף הרבה פעילות גופנית יומיומית. תביני שאין טעם לנסות ולהשתלט על המחשבות מאחר וזה בלתי אפשרי ורק מחמיר את המחשבות . לדעתי עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי טיפול תרופתי (רק אם יש צורך) ולטפל במחשבות ולנסות להמעיט אותן ע"י טיפול עם פסיכולוג שמתמחה בטיפול cbt . מטפל טוב יוכל לתת לך כלים על מנת שתביני את הטעויות המחשבתיות שלך . לא תמיד התוצאות הן מיידיות וצריך הרבה סבלנות .
בנוסף מתוך שיחות כאן בפורום מסתבר שהמון חברים כאן הם היפוכונדרים , כולל אותי גם .
הכי חשוב זה למצוא איש מקצוע טוב שיוכל לעזור לך .

spirt20

New member
את לא משוגעת !!!!!! את פשוט כמו כולנו כאן

אצלי מצב טוב זה מה שאת חווה ומידי פעם יש לי אובססיביות סביב מחשבה טורדנית שאיבדה פורפורציה. אם זה לא מפחיד אותך ולא גורם לך לעצב אז תמשיכי כרגיל זה מי שאת :)

אסטרו2

New member
נשמע שאת דואגת כרונית

היי,

נשמע מוכר.. אני חושבת שכדאי שתלכי לפסיכיאטר..
אחד הפסיכיאטרים אמר לי פעם שהחרדות שלי התגברו כי לקחתי ריטלין, אז אולי זה משהו שאת צריכה לקחת בחשבון.
עם זאת יש לי חברה על ocd שלוקחת גם נוגד דיכאון יחד עם ריטלין והיא במצב מעולה!
בהצלחה!

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי טלי:)

מבינה אותך לגמרי, כי אני סובלת מאותו אוסידי שאת מתארת ואני יודעת כמה הוא יכול לחרפן.
אני ממליצה ללכת לפסיכיאטר, וכן להתחיל כדורים שיורידו לך את רמת החרדה על ידי כך שיסדרו את הסרטונין שנספג מהר ומידי, ואת הדופמין הלא מאוזן.
הסבירי לו את כל התיק והרפואי ואיזה כדורים את לוקחת וכדומה, מאוד חשוב להיות שקופים איתם בדברים האלו, כדי לקבל את הטיפול הכי טוב.
בנוסף מציעה סיביטי שיעזור לך ללמוד לשלוט במחשבות האלו.

למעלה