היי. חדשה פה.

yati26

New member
היי. חדשה פה.

כבר הרבה זמן שאני מתלבטת אם לכתוב פה ואם לכתוב בכלל, אבל הגעתי למצב שאין לי עם מי לדבר על כל מה שעובר עליי.
רקע:
# אני גרושה חצי שנה.
# יש לנו ילד משותף בן 6 במשמורת שלי.
# הבן שלי עבר טלטלה בחצי שנה הזו מלבד הגירושים. הגרוש שלי היה אבא לא נוכח בנישואים ובהתחלה סיכמנו הסדרי ראייה של פעמיים בשבוע וכל שבת שנייה. זה לא עבד טוב ולבן שלי היה קשה עם זה, אז כרגע הם מתראים רק פעמיים בשבוע ורק פעם בשבוע הוא ישן אצלו. ורק לפעמים הם מתראים בשבת.
# אנחנו גרים במושב בצפון, בקהילה מלאה במשפחות - מה שמתסכל אותי מאוד. נמאס לי לראות זוגות, נשים בהריון ומשפחות. המשפחה שלי גרה במרכז, אבל אני עדיין לא מרגישה שנכון לי לחזור לשם וזה קשה כשכולם רחוקים ואני פה לבד.
# לפני הגירושים, בנינו בית חדש שהספקתי לגור בו 3 חודשים בערך ואז עזבתי עם הבן שלי ועברנו לדירה שכורה במושב. אז ככה שהגרוש שלי ואני חיים עדיין באותו מושב.
# הגרוש שלי הכיר מישהי לפני 3 חודשים בערך והם מיסדו את הקשר לפני שבועיים - התחשק לי לירות במשהו או לחילופין לקפוץ (הכוונה לירות במטווח ולצניחה חופשית - אין לי נטיות התאבדותיות או רצחניות).
# הנישואים שלי היו מלאים בהשפלות, באלימות מילולית, בהאשמה ובביקורתיות. עליי נפלה האשמה של השבר בזוגיות ועליי נגזר לתקן את הזוגיות. תמיד הרגשתי שאני מתגוננת ועוד יותר גרוע - הייתי בקונפליקט עם עצמי, האם אני בסדר או לא. היינו נשואים שמונה שנים, מתוכם סבלתי חמש שנים כאשר השלוש שנים האחרונות היו סיוט. לא ראיתי או שהתעלמתי מכל נורות האזהרה שהיו בהתחלה וכל פעם נתתי הזדמנות נוספת. קיוויתי שאצליח, שאצליח לשנות. התאכזבתי כל פעם מחדש ובדרך איבדתי את עצמי.
# היום אני שלמה עם ההחלטה של מעשיי. אני מבינה שלא היה סיכוי לשנות את המצב כאשר רק צד אחד מבין את הבעיה עם היגיון בריא. לא מתחרטת ואין לי שום רגשות לגרוש לי - לא נותר לי שום דבר בשבילו כבר לפני שלוש שנים.
# היום בעצם אני מתחילה את החיים שלי מחדש. בגיל 36 אני יודעת (פחות או יותר) מה אני רוצה, לפחות לזמן הקרוב. סוף סוף החלטתי מה ללכת ללמוד ואני רוצה להתחיל בשנה הקרובה.
# זוגיות - רחוקה ממני כרגע.. לא מרגישה שלמה לזה עדיין אפילו שאני מאוד רוצה.
# ילדים - מבחינתי אין מצב לעוד ואני רוצה להיות בסדר עם זה. אני רוצה להרגיש בסדר עם זה גם אם אחרים יסתכלו עלי בעין עקומה. אני רוצה להרגיש בסדר עם זה מבחינת הבן שלי שלא יהיו לו אחים/יות ממני. אני רוצה להיות בסדר עם זה מבחינתי, כי לפעמים זה כואב לי שאין לו את זה.. אין לו את כל מה שיש לאחים/יות... והוא כבר בן שש.. זה כבר לא יהיה אותו דבר, כמו אם היה בן שנתיים או שלוש.

טוב.. לא יודעת מה עוד לרשום... ובכלל רציתי לשאול את דעתכם/ן לגבי:
שינוי שם המשפחה שלי חזרה לשם נעוריי. איך זה משפיע על הבן שלי? זה מפריע לנו מתישהו? מבחינתי הוא לא צריך לדעת מזה עכשיו, גם כי הוא קטן ומה יש לו לדעת וגם מה הוא יבין? כשיהיה גדול יותר אולי יהיה יותר קל להסביר. אבל השאלה היא האם לא לשנות בגללו?

שמחה להכיר :)

לפי מה שכתבת

לפחות אני קיבלתי את הרושם שאת עדיין מבולבלת מהגירושין

לדעתי עדיין יש לך רגשות לגרוש שלך ולכן נישואיו מרגיזים אותך, אולם, לדעתי התגרשת ועשית בשכל לפי תאור נישואייך.
את הזוגיות החדשה, לפחות בעיני, כדאי להשאיר עכשיו בצד, עד שאת תדעי מה את רוצה. את אישית. בלי כל מני השפעות סביבתיות. וסתם עצה: כשהתגרשתי בערך כל 5 דקות כל מי שמכיר אותי היה לו את "הבחור שהכי מתאים לך! זיווג משמיים!" - מנסיון - תדחי אותם מיידית.

אני במקומך הייתי עוברת דירה בטוח. להישאר באותו מושב בו נמצא הגרוש שלך לא פועל לטובתך לדעתי. קחי את עצמך ועיברי משם. לא חייב למרכז. את יכולה לעבור ליישוב אחר אפילו בשכנות. לדעתי האישית בלבד - אני חושבת שאני הייתי עוברת.
זה בסדר גמור שיש רק ילד אחד. יש המון משפחות כאלה והמון מקרים שזה מצב מבחירה.

לדעתי את צריכה לעשות לך סדר בראש וגם להתחיל להתעניין במשהו אחר שיעסיק אותך. נשמע שהמחשבות בראשך מתרוצצות ואת מתעסקת בדברים שלא צריך עכשיו לחשוב עליהם והם מטרידים את מנוחתך שלא לצורך.

אם תחליפי את שמך או לא - זה לא ישנה דבר מבחינת בנך. את יכולה גם פשוט להוסיף לו את שם נעורייך. אני באופן אישי נשארתי עם שמו של הגרוש שלי כי נראה לי מטופש לשנות שם ולהתחיל לעשות סדר בכל הרשויות השונות.
היתרון הגדול של להיות גרושה הוא שאת יכולה לעשות כל מה שבא לך. תחשבי מה את רוצה. כשתדעי מה את ורק את רוצה - תעשי את זה.
לי לקח די הרבה זמן להבין מה אני רוצה. ידעתי מצויין מה אני לא רוצה אבל לא ידעתי בדיוק מה אני כן רוצה.
כדאי לקחת פסק זמן, להירגע, ולהתחיל להתוודע מחדש לאדם שאת כשאת לא נשואה ולא רק אמא. יש סיכוי ממש טוב שתגלי אוצר וכוחות רציניים שלא ידעת על קיומם עד כה. תתכנסי פנימה. תחשבי על עצמך. מה את רוצה? לא הילד, לא האקס, לא ההורים, המשפחה, הסביבה...... אף אחד מהם לא יחיה את חייך במקומך.

ולכי ללמוד. זה רעיון מעולה. ותשקיעי בזה המון מאמצים. רק תרוויחי.

שיהיה לך בהצלחה

yati26

New member
תודה לך..

אני לא חושבת שאני מבולבלת, אני פשוט עדיין לא יודעת מה לעשות עם המצב החדש שלי. אבל אני עובדת על זה ובטח שאני רק בעצמי עכשיו. לומדת על עצמי דברים חדשים, לומדת מה זה להיות שוב לבד וכל מה שמשתמע מכך. אז אני כבר שם.
והבהרה: אין לי שום רגשות לגרוש לי. כבר אין לי רגשות אליו עוד מהנישואים.
הנישואים שלו מרגיזים אותי בגלל שזה קרה כל כך מהר, בגלל שאני עדיין פגועה ממנו ובגלל שהוא אפילו לא מודע לזה שהוא פגע בי, כי מבחינתו אני אשמה בהכול והוא מושלם. וזה לא כי אני חושבת ככה, זה הוא חושב ואומר ככה. אז אני מנסה למצוא את הדרך לחיות עם העובדה שככה זה וככה זה יהיה, שהוא לעולם לא ידע או יבין או יפנים כמה הוא פגע בי ושהוא לעולם לא יבקש סליחה.
זה לא מסתדר לי כרגע לעבור דירה, לכן אני לא עושה את זה. אחכה עוד שנה כשהבן שלי יעלה לכיתה א' ואז כנראה אעשה את זה. אני יודעת שזה קשה לי לחיות פה עם כל הקהילה הזו ועם העובדה שהגרוש המשיך בחייו ובקרוב אפילו ירחיב את משפחתו, אבל כרגע זה לא מתאים לעבור. לכן אני מתרכזת בעצמי, בעבודה שלי ובע"ה בלימודים שאתחיל.

מי שמתחתן חצי שנה אחרי הגירושים עם מישהי שהוא מכיר שלושה

חודשים, זה מישהו שצריך בעיקר לרחם עליו, בדרך כלל זה אומר שהוא כנראה לא למד שום דבר ממה שקרה לו וסבירות גבוהה שהוא הולך למחזר את הכישלון שלו.
ככה שלא ברור לי מה יש פה לכעוס... שיעשה עם החיים הדפוקים שלו מה שבא לו, לשמחתך את כבר לא חלק מזה

אני התחתנתי עם בעלי חצי שנה אחרי שהתגרש מאישתו הראשונה

והוא באמת חוזר על כל הדפוסים הרעים והטעויות שעשה עם אישתו הראשונה.
גם ביננו זה כרגע ממש רע. והאמת שהיה רע מהתחלה. כבר בשנה הראשונה של הנישואים הבנתי שזה לא הולך להיות טוב. אבל כל כך רציתי בעל וילדים, הייתי כבר בשנות השלושים כשפגשתי אותו ולא היה אכפת לי מכלום. עצמתי עיניים והמשכתי אתו כי רציתי נורא ילדים אז אני לא מתפלאת שאני במקום שאני נמצאת בו היום. אבל כלפי חוץ אף אחד לא ידע שמשהו לא בסדר.
אנחנו כאילו זוג מושלם כלפי חוץ אבל רק כאילו.
אל תתעצבי מזה שהתחתן שוב- את לא באמת יודעת מה קורה שם. תתרכזי באושר שלך ושל בנך.
&nbsp
&nbsp

את בדרך הנכונה....

אומנם את מוצפת בשאלות, תהיות, את בצומת דרכים...
&nbsp
ולמה אמרתי שאת בדרך הנכונה, כשמשהו בוער באדם עד כדי שמשתף
זה אומר שהו מתחיל להתבשל לקראת צעדים ומהלכים....
&nbsp
עכשיו לגבי שאלותיך....
&nbsp
מה שהקפיץ אותי בשאלה, למה את עזבת את הבית עם בנך? אם בניתם יחד בית....
&nbsp
לגבי שם משפחתך אם היה חשוב לך להעביר לשם משפחתך אין כל רע ומשמעות בדבר
זכותך להחליט ופעל כך.... אני מבינה שאת שם משפחתו של בנך נשאר בשמו של בעלך נכון?
דרך גם יש אפשרות לצרף את שתי השמות משפחה...
&nbsp
לגבי אחים לבנך, תעצרי, אל תחשבי על אחרים כל זמן שאת לא חזקה
ויותר חשוב בעיני (מתנגדת בתוקף) אל תעשי ילדים ללא מסגרת זוגית שלמה
והעיקר שיהיה אח לבנך.... אין צורך לעשות ילדים כדי שיסבלו מחוסר וחסך
&nbsp
לגבי המגורים: תראי יש כאן אכן דילמה
צד אחד: את לבד ללא עזרה, את בקרבת הגרוש שמעורר לך תהפוכות נפש,
צד שני: לטובת הילד רצוי שיהיה בסביבת אביו ולפחות עד שיהיה בגיר
אחרת המרחק יקרע יותר את הקשר ביניהם
לכן אני חושבת שרצוי שתשארי אבל תתרחקי מקשר עין או תעברי לאיזור ממש קרוב למושב
&nbsp
לגבי זוגיות.... מדוע את שוללת????? לדעתי זה יכניס עניין והתעסקות, אנרגיות, תמיכה, ועוד....
&nbsp
אל תדחי את האושר שלך בגלל הילד... זו טעות חמורה.
&nbsp
יחד עם זאת תפעלי למלא את חייך בהעשרה מקצועית ובחיי חברה....
תתחילי לחיות וגם להינות כי מגיע לך - אל תשכחי את זה.

yati26

New member
תודה אילנה...

מצטערת על האיחור בתגובה... (חודשים לחוצים).

לשאלתך: "למה את עזבת את הבית עם בנך? אם בניתם יחד בית...."
זה סיפור מורכב וארוך... בנינו את הבית בכספי הירושה של אימו ז"ל. הוא טוען שזה כסף שלו ולכן בית שלו. אני יודעת שאם הייתי הולכת איתו לבית משפט, אז לא בטוח שהיו רואים את זה כמוהו. בכל מקרה, היו לנו הרבה מריבות על כסף, הוא חשב שאני חמדנית ואני הבנתי שהוא אוהב את הכסף שלו יותר מאשר אותי ואת הבן שלו. אז וויתרתי. לא רציתי לגרור את עצמי למשפט גירושים ארוך ומייגע עם מישהו שחושב אך ורק על עצמו... אז בסופו של דבר, אפשר לומר ש"קניתי" את החופש שלי. כל מה שהיה חשוב לי זה להציל את עצמי ואת הבן שלי ולכן קמתי והלכתי.

ותודה לך על כל המילים הטובות והעצות.
אני כנראה אשנה את שם המשפחה, כי זה באמת חשוב לי. אני יודעת ששם משפחה אולי לא מגדיר, אבל אני לא מרגישה טוב כבר עם השם הזה ואני רוצה את השם שלי בחזרה.
לגבי המגורים, כרגע אשאר כאן. זה לא נכון לנו לעזוב עדיין.
אני ממש מנסה למלא את חיי בעשייה ובחברה... זה קצת קשה כאן, אבל אני עובדת על זה.
תודה.

בוודאי לשנות!

הילד בכלל לא מהווה פה שיקול כי זה שיש לכם שמות משפחה שונים לא אמור להפריע לו בשום צורה.
אני נשואה, לא שיניתי את שם נעוריי וילדי חיים ללא שום בעיה או קונפליקט עם זה ששם המשפחה שלהם שונה משלי.

בדד1

New member
זהו?

מכל הבעיות שמנית כאן, שינוי שם המשפחה שלך הכי חשוב לך?
נראה לי שסדר העדיפויות שלך משובש לחלוטין

yati26

New member
קודם כל...

מי אמר שזה הכי חשוב?
כן, מיניתי את הבעיות שלי... לא זכור לי שמיספרתי אותן או דירגתי אותן..
אז אודה לך לא להחליט בשמי מה יותר חשוב לי ומה פחות.
אני יודעת את סדר העדיפויות שלי בעצמי, תודה.
ושאלת שם המשפחה היתה לשם התייעצות טכנית...
שאר ה"בעיות" שלי היו לשם השיתוף וההיכרות...
שבוע טוב.

כל הכבוד לך שלא נתת לעצמך להשאר במערכת יחסים כזאת

אני יודעת כמה קשה לעזוב ולהתחיל מחדש. בקשר לשאלה על שינוי שם, אני לא הייתי משנה לשם ששונה מהשם של הבן שלי. אלא אם כן ממש ממש שם מכוער שאת סובלת ממנו אז אולי הייתי שוקלת. אבל בשום אופן לא הייתי מוכנה לשנות את שם משפחתי לשם שונה משל בני.

למעלה