היי חדשה פה

spirt20

New member
היי חדשה פה

שלום בנות לאחר כשנתיים נסיונות להרות, ביוץ ומחזור סדיר ופרופיל שהוגדר כתקין, מצאתי את עצמי קצת בשוק מתוצאות. הamh 0.64 שלי בהיותי בת 27+. בכל אופן לאחר כמה ימים שבהם התאבלתי על הדרך להריון שכבר לא תהיה לי, שמחתי והתעודדתי לגלות שיש אופציות מדהימות כמו תרומת ביצית. אשמח לשמוע ממכן מתי החלטתן ללכת לתרומת ביצית ובמידה ואני מחליטה כמה זמן לוקח לתחילת ההליך
נמאס לי כבר לבכות

עוגי555

New member
היי לך ילדונת :)

אומר על עצמי שהגעתי לעניין הזה די מהר בתהליך נסיונות הכניסה להריון.
כמה חודשים אחרי החתונה, הלכתי לברר ש"הכל בסדר". והכל לא היה בסדר. ממש לא בסדר. לא עברתי הפריות.
רוב הבנות כאן עברו דרך ארוכה ומפותלת הרבה יותר.

מרגע שהחלטת, את בוחרת מסלול (יש המון מידע פה בפורום) וקובעת תור לרופא.
יש בדיקות שונות שאת ובעלך תצטרכו לעשות- לדעתי תוך חודש-חודשיים את כבר יכולה להיות במחזור דמי- מחזור שבו מדמים את הטיפול (זה במידב ואת עושה תרומה בחו"ל). אם את עושה בארץ לדעתי יכולה גם אחרי סיום הבדיקות להתחיל. יעדכנו אותך כאן הבנות.

מצדיעה לך איך שאת כך עם הראש למעלה. נראה שהתאוששת מהר- כל הכבוד!
בהצלחה רבה!

spirt20

New member
תודה ענקית ו..

קודם כל מצד אחד זה מצער שעוד זוגות נאלצים לעבור את המסע הזה ומצד שני כיף שיש אנשים שיכולים להזדהות. אני מטופלת כבר אצל רופא פרטי בעל שם שמבחינתו יש לי סיכוי טוב להרות מהביציות שלי, אבל אני מפחדת להתאכזב אז החלטתי לתת לרופא צ׳אנס ל2-3 הפריות ואם חס וחלילה לא ילך לעבור ישר לתרומה ולכן חשוב לי לחסוך מספיק כסף ושיהיה לי את כל מה שנדרש. עשיתי את כל הבדיקות שלפני הפריה, צילום רחם והחודש יעשו היסטוקרפיה

spirt20

New member
הפרופיל ההורמונלי היה תקין

גם הfsh היה תקין, ביצעתי בדיקת amh שמקדימה את הרזרבה בכמה שנים וזה היה פחות מ1 , 0.63 שזה בין נמוך לסביר

עוגי555

New member
בדיקה נבואית?

אין דבר כזה. זו בדיקה יותר מדוייקת.
ה fsh שלך מראה שיש לך פוטנציאל טוב להרות בהפריה.
את באמת רוצה לדלג על השלב הזה בכזו קלילות ולהחדיר לגופך ביציות של אישה זרה
שממנה יווצרו ילדייך?
אני לא הייתי מוותרת כל כל בקלות.

spirt20

New member
עוגי יקרה

הfsh אומנם היה תקין, אבל הamh יותר מדוייק והוא יצא 0.64.. זה לא מאוד נמוך ולא גרוע, אך עדיין אומר שיש לי פחות ביציות ממה שיש לבחורה בגילאי הפוריות. מה שחשוב זה התגובה להפריות, ובכל מקרה בשביל לקבל החזר על התרומה אין מנוס לבצע כמה מחזורים כדי לקבל המלצה של רופא. אבל היה חשוב לי לעבור את תקופת האבל, להכין את כל הבדיקות ואת הכסף להליך!! ואם ירצה האל ויברך אותי אני אשמח... אבל חשוב לי להיות עם רגליים על הקרקע כדי שאיי לא אפול מצער שוב

עוגי555

New member
נכון , היא יותר מדוייקת

אך גם היא מראה את המצב עכשיו, לא בעתיד :)

מיה2013

New member
בהצלחה

כל אחת עברה את הדרך שלה עד ההשלמה - אני יכולה לומר שמבחינתי חיכיתי זמן ארוך מידי (טיפולי IVF)
אני חושבת שאת פועלת נכון שנותנת הזדמנות למספר טיפולים - הלוואי ותצליחי

במידה ולא - אנחנו כאן בשבילך

spirt20

New member
את האמת

אני כל כך רוצה להיות אמא ושתהיה לי כבר משפחה שאני כבר השלמתי עם זה וזה ממש לא קל לגלות שבגיל כזה צעיר הגוף בוגד בך, אבל אני הבטחתי לעצמי לא לגרום לי ולבעלי האהוב סבל מיותר ולכן הסכמתי לבקשת הרופאים לנסות כמה הפריות ולתת להם צ׳אנס ואם לא ילך חס ושלום אני ישר פונה לתרומת ביצית.. בא לי להתחיל לחייך ולשמוח, להרים ראש לכיוון העתיד
ב״ה כולנו עוד השנה עם בטן

אשרת 1972

New member
ההחלטה לעבור לתרומה

אני עברתי בגיל ארבעים לאחר תשעה טיפולי IVF
ושלוש הזרעות בתחילת התהליך אל אף תגובה יפה FSH מצוין ( שמראה שבדיקות יכולות להטעות מאוד ) הביציות היו לא איכותיות ונוצרו עוברים בדרגות נמוכות מאוד שלא הביאו להריון לאחר שש כישלונות של IVF המליץ הרופא לעשות עוד שלושה טיפולים טבעיים בסיום לעבור לתרומה , הלכתי להתייעץ עם עוד רופא ( בר חווה ) שהמליץ לעבור לתרומה עשיתי את הטיפולים הטבעיים ועברתי לתרומה , מרגע ההחלטה עד התרומה עברו פחות מחודשיים למיטב זכרוני חודש וחצי, לכל מקום יש את מועדי השאיבות שלו ואת צריכה להיות מסונכרנת עם התורמת בתאריך מה שמצריך הכנה , יש מסלולים בהם לוקח קצת יותר אבל מדובר לדעתי גם בהם בחודשים בודדים .
אני חושבת שאת יכולה להתעודד מהאפשרות שיש לך אופציה מדהימה כמו תרומה כשתרגישי שמיצית את האופציה ללדת מביציותיך שלך ובעיקר שהרופאים ימליצו פתוחה בפניך הדרך לעבור לתרומה , מקווה שתצליחי .

spirt20

New member
צודקת

ברור לי שהבדיקות לפעמים מטעות, גם אצלי הבדיקות ההורמונליות היו טובות והתגובה בהזרעות טובה, ושעשיתי amh שהוא מדוייק גיליתי את המצב
ואני לא מתכוונת לעשות הרבה הפריות אני כבר מחכה להריון והלידה, את כבר בהריון מתרומה? זה הילד הראשון?

rabbitm

New member
מנסיוני...

אני חיכיתי ועברתי הרבה הפריות והתעקשתי על בייציותיי שלי.
בדיעבד, חבל שלא הזזתי את עצמי לכיוון התרומה מוקדם יותר, אם כי אני מאמינה שכל אחת (ואחד) צריכה לעבור את המסלול שלה
להגיע הכי בשלה ושלמה לפרק הבא (תקף גם בנושאים אחרים כמובן
)
כיון שאת צעירה אולי באמת כדאי לתת עוד קצת צ'אנס לביציותך שלך, להגביל זאת במס' פעמים או תקופה
ובמידה ולא תכנסו להריון האופציה הזו תמיד פתוחה לפנייך.

בהצלחה!!

איזו התבוננות בוגרת

וואהו, ספיריט, עוררת בי חיוך. אני מבוגרת ממך בכמעט שני עשורים ועדיין לא רואה את הדברים בפשטותם. אני כן מציעה לך לנסות מביציותייך ואם לא אז תעברי לתרומה. נעים לקרוא מישהי ישירה ונעימה. בהצלחה

spirt20

New member
איזה כיף לשמוע חיזוקים

במיוחד מנשים מנוסות מימני, כי אין חכם כבעל נסיון:) והחלטתי להקשיב לכן ולרופאים ולנסות כבר מחודש הבא כמה מחזורי ivf:) ואולי יתמזל מזלי .. תודה לכולכן, אשמח לדעת אם כבר אתן בהריון או ילדתן?

הגישה שלך יפה

אני גיליתי בגיל 36 שה FSH שלי גבוה 21 וניסיתי להוריד אותו בדיקור סיני ובלקיחת דאה.
הFSH ירד ל 7.5 אבל זה היה רק שינוי קוסמטי, הרזרבה נשארה מעטה והביציות לא איכותיות.
לצערי הלכתי לרופא מאוד נחשב ופופולרי בקרב הבנות, באופן פרטי ,והוא התחיל איתי טיפולים כמו מישהי שהכל תקין איתה, כלומר הזרעות טיבעיות ואחכ הזרעות עם הורמונים ואחכ הפריות וזה היה ביזבוז זמן מטורף.
בגיל 38 אחרי 4 הפריות שלא צלחו החלטתי לבד לעבור לתרומה והחלפתי רופא.
לגבי כמה זמן מרגע ההחלטה ועד הנסיעה זה תלוי במסלול. אבל זה לא צריך להיות שיקול עבורך בבחירת המסלול.
תבחרי מסלול טוב אמין עם המלצות ולא מסלול מהיר. דווקא מסלול שיש זמני המתנה מעיד על ביקוש רב אליו.
בכל אופן אני היום עם תאומות בנות 7 חודשים, הצלחתי בניסיון תרומה השלישי (כאשר השני היה פיצוי שקיבלתי ולא שילמתי עליו)
ה3 שנים שעשיתי בהם את הטיפולים נראו לי אז כמו נצח, זו היתה תקופה קשה, הרגשתי שהחיים נעצרים ותקועים לי.
זה מאוד חכם ונכון לא לבזבז זמן על הביציות שלנו, אם יש בעיה מנסים כמה פעמים ועוברים הלאה. כי מה שחשוב זה כמו שאמרת להיות הורים ולהמשיך לחיות.
מאחלת לך המון בהצלחה :)

spirt20

New member
תודה רבה לך

אצל איזה רופא היית? ומה העלויות פחות או יותר

אז ככה

את הניסיון הראשון והשני עשיתי עם פרופ לב רן שעובד עם פרופ בידר בקייב. זה לא הצליח וגם התאכזבתי מהם מאוד.
עברתי למסלול הדסה עין כרם שעובדים עם קליניקה בצכיה ובגלל שלא הצלחתי בקייב בחרתי במסלול השיירד ריסק שלהם (יש להם מסלול רגיל ומסלול שיירד ריסק זה מסלול שמשלמים עוד 50% במחיר ואם לא מצליחים בניסיון הראשון מקבלים טיפול נוסף ואם כן מצליחים אז סתם שילמתי יותר) וזה מה שקרה. הצלחתי בניסיון הראשון. אבל כמובן שכשיש הריון הכל מתגמד והכסף שהפסדתי לא ממש מעניין אותי.
המחירים מפורסמים באתר שלהם בצורה מפורטת:
http://www.hadassah.org.il/medical-care/departments/נשים-ויולדות-עין-כרם/יחידות-רפואיות/ivf/תרומת-ביצית-בהדסה/מסלולי-טיפול-ועלויות.aspx

למעלה