היי חדשה כאן

הדסה 99

New member
היי חדשה כאן

דבר ראשון אני שמחה לדעת שיש לזמר המוכשר הזה פורום משלו . השירים שלו ליוו אותי מילדותי ועד היום ואני נהנית לשמוע אותם כל פעם מחדש. אני חושבת שפוליקר הוא זמר מוכשר, מלחין גדול, וצנוע מאוד. בדיוק אתמול האזנתי לאוסף של ההופעה בקיסריה,ויש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות. השיר "פרח" על מי הוא נכתב ומה הסיפור מאחוריו? כך גם על "נמס בגשם". יש איזה מקור שאוכל לקרוא ראיונות עם יהודה, או לדעת עליו קצת יותר חוץ מהביוגרפיה שלו שאותה כבר קראתי? פשוט להכיר יותר את האיש המיוחד הזה. תודה לעונים ושיהיה שבוע טוב!

willo1

New member
שלומשלום../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה
שמחים שמצאת אותנו
לגבי פרח, השיר נכתב אם אני לא טועה על הבת של צרויה להב שנהרגה (נדמה לי בתאונת דרכים) לגבי נמס בגשם, השיר נכתב על בחור גיי שההורים שלו זרקו אותו מהבית בגלל היותו הומו ( עצוב..
) יתמר אמר לי פעם שזה נכתב על יודה אבל עם הזמן הסתבר שלא ממש
היית פעם בהופעות של יודה? איזה דיסקים יש לך? |חיבוק

gadoso

New member
נשמע קצת תמוהה שזרקו אותו מהבית

כי כל הזמן הוא מספר שאבא שלו לא נתן לו לזוז מטר ותמיד היה בודק איפה הוא.... ולטיולים הוא לא היה יוצא....

willo1

New member
נכון..

לא לא אבל זה לא על יודה.. לא ברור מאיפה קיבל (מ)יתמר את המידע הזה

ענתי44

New member
וגם שההורים רצו

לבנות קומה שניה מעליהם בשבילו. האמת, לא נראה לי שהשיר נכתב על מישהו ספציפי. אלא כנגד תופעה, שלי אישית לא מובנת, של הורים שמתכחשים לילדם בגלל נטיות מיניות.והתוצאות ההרסניות בגלל זה.

Pking

New member
השיר אכן *לא* נכתב על יודה!

התשובה חסוייה וניתנת להתגלות רק בחדר המסרים

willo1

New member
חחחח חדר מסרים- ענת-

אני מניחה שיוני התכוון למסרים

הדסה 99

New member
תשובות

אף פעם לא הייתי בהופעה של יהודה פוליקר (כן כן אני מודה באשמה...) אבל אני מניחה שאלך במוקדם או במאוחר. אני רוצה שהוא יגיע לב"ש... יש לי את הופעה חיה בקיסריה, לעינייך הכחולות, ואיך קוראים לאהבה שלי...

gadoso

New member
יאללה

אז יש לך למה לצפות יהודה אחד הגדולים ואם את הולכת להופעה אל תשכחי להגיד שלום לכולנו:)(לא שאני אמרתי אחד כזה מלא זמן לא הייתי בהופעה שלו)

willo1

New member
הוו../images/Emo70.gif

אולי את יכולה לעזור לי בסוגייה חשובה. אני לא מצליחה להחליט בשום אופן מה מבין הדיסקים יותר טוב- "איך קוראים לאהבה שלי" או קיסריה..

gadoso

New member
אם דעתי נחשבת

קיסריה. את מאוד התלהבת מ"איך קוראים לאהבה שלי" רואים את זה. אבל לא יודע יש משהו בדיסק הזה שמודיע:"אני יהודה פוליקר ואני בדעיכה" יסלחו לי פה כולם,אבל היה כתבה שהדיסק לא כיסה את ההוצאות. עכשיו פוליקר מוציא,יוציא הוציא ואנחנו לא יודעים:) דיסק ביוונית,כדי לחדש ולשנות במטרה להשתנות. בינתיים ההופעה בקיסריה מסכמת את פוליקר בגדולתו,בימים שבהם הדיסקים היו לפני המכות בנוסף ללעינייך הכחולות שהיה דיסק שנגע לכולנו בגלל המנגינות הכ"כ עצובות וכנות. בקיצור,בגלל זה קיסריה לדעתי יותר טוב. איך קוראים לאהבה שלי לטעמי הוא יותר דיסק למעריצים אחרי שנים של שתיקה. ויצא ממנו רק להיט אחד גדול בסדר גודל של 90% מהשירים של קיסריה.

willo1

New member
../images/Emo12.gif באמת? איך רואים את זה?

נכון שאם ממליצים למעריץ חדש אין ספק שאני אגיד "קיסריה" אבל אני מדברת יותר מנקודת מבט של אחת שכבר מכירה את כל השירים ובשלב שכבר אני יכולה לבחור בין השירים היותר מוכרים לבין אלו שפחות. ואולי אפילו לבין אלו שנחשבים עצובים יותר. ("אני פוליקר ואני בדעיכה"
)

gadoso

New member
שירנוש

אני חושב שאם את מסתכלת בתור מעריץ "ותיק" אז ברור שעדיף איך קוראים לאהבה שלי כי קיסריה הוא בסה"כ אוסף(אין בו אף שיר חדש). אבל עדיין "איך קוראים לאהבה שלי" לא יודע לא הדיסק שעליו תמיד חלמתי אחרי 4 שנות שתיקה אם כבר 4 שנות שתיקה אז דיסק כמו "כואב אבל פחות"...

willo1

New member
../images/Emo13.gif

הכוונה שלי בלבחור בין קיסריה לאיך קוראים היא אחרת.. היתרונות של קיסריה הם שהביצועים של השירים שם פשוט מדהימים. גידי גוב שאל פעם את יודה על זה ויודה אמר לו "כן, אין מה לעשות, ככה זה נשמע בהופעה" שומעים את האנרגיות המטורפות שרצות שם במהלך הופעה ובטח באחת כזו בקיסריה. ולמרות שאלו שירים "ישנים" לכאורה, כלומר, לא שיירם חדשים שיצאו בזמנו זה נשמע כמעט כמו שירים חדשים כי הביצוע שלהם כזה מדהים שהוא מביא אותם למקומות אחרים. אני למשל שמעתי קודם את פחות אבל כואב של קיסריה ולכן הייתי בהלם כששמעתי את פחות אבל כואב מהדיסק.. הבדל תהומי.. היתרונות של איך קוראים לאהבה שלי- הטקסטים והלחנים של הדיסק הזה הם מדהימים.. לדעתי- מעל לכל הדיסקים שהוא הוציא עד היום.. לא יודעת.. יש בהם משהו יותר אמיתי כזה.. אפילו אם הם קצת דכאוניים כמו שאמרת.. מה שכן- להמליץ למישהו- לגמרי קיסריה. אבל ביני לבין עצמי, כנראה שאני מעדיםה את איך קוראים לאהבה שלי (אבל זו עדיין לא החלטה סופית
)

gadoso

New member
אני נוטה שלא להסכים איתך

למעט איך קוראים לאהבה שלי,שיר גאוני בהחלט הטקסטים לא מדהימים אלא פוליקר אופיינים. הטקסטים הכי יפים שלו לדעתי נמצאים בדיסק "זה הילד שבך" ומבחינת לחנים,לדעתי הכי יפה "פחות אבל כואב" כל שיר שמה מדהים ולדעתי "פחות אבל כואב" ו"פרח" שם הרבה יותר יפה מההופעה! בעיקר פרח עם הקסילופון בהתחלה!

willo1

New member
אוקיי. אז פה כבר הגענו

לעניין של טעם.. כי אמנם לדעתי השירים בילד שבך מוצלחים אבל לא כמו באיך קוראים לאהבה שלי - וזה לדעתי כמובן. אבל בסדר. לגיטימי. אני אוהבת. אתה לא

gadoso

New member
את צודקת זה עניין של טעם

שוב הדיסק הזה הוא דיסק איכותי. אבל לטעמי הוא הדיסק הכי פחות איכותי של יהודה. אבל נקנח את זה ככה: שירנוש,זה לא משנה מה את תאהבי ומה אני אוהב. אני תמיד אוהב אותך!!:)

willo1

New member
חחחחחח איזה נשמהה

מבטיח להגיד לי כמה ימים לפני שאת נוסע?

למעלה