היי חדשה כאן

היי חדשה כאן

אמא לבת שנתיים,עובדת במשרה מלאה+בעל שעובד במשרה וחצי. מגיעה הביתה רק ב 17:50 מותשת ובלי כוחות ויוצאת כבר ב6 מהבית. עובדת כך כבר 3 חודשים,וזה קשה מאד, אני מתלבטת אם לעזוב למרות שתנאים הסוציאלים מעולים. מה אתן אומרות????

קודם כל, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נורא קשה לתת לך תשובה מוחלטת, כי לא מסרת הרבה פרטים. כמה רחוקה העבודה מהבית? כמה את אוהבת את העבודה עצמה? כמה טוב לך במקום העבודה? מה הסיכוי שתצליחי למצוא עבודה אחרת מהר? עם מי הילדה בשעות שאתם עובדים?

תשובות

העבודה במרחק שעה וחצי מהבית (בתחבורה ציבורית ) אין לי אפשרות כרגע להיות ניידת,וזה גם לא שוה לי כלכלית כי רק הדלק לוקח המון כסף. אני אוהבת את העבודה עצמה שונאת את מקום העבודה ורע לי שמה הסיכוי למצוא עבודה אחרת הוא דיי טוב רק ש..התחייבתי למס' חודשי עבודה ואם לא אז עלי לשלם קנס שהוא כמחצית משכרי החודשי בשעות העבודה הילדה במשפחתון+ביבי סיטר מאד צעירה כי זה מה שמצאנו.. מה יהיה שנה הבאה שהגן עד 13:00 ואין צהרון??? לא בטוח שיהיה שוה לי לצאת.. מה גם שבמקום עבודתי לא משלמים את כל הנסיעות אלא רק 85%..

אם כך, תני את החודשים שהתחייבת להם

ותעופי משם. תמצאי משהו אחר, במקום שיהיה לך כיף להגיע אליו, שתהני מהעבודה ומהסביבה, שישלמו לך את כל הנסיעות ושתעבדי שעות נורמליות. אם את יכולה, תעבדי חצי משרה או שתשלימי שעות מהבית, כדי להיות עם הילדה.

את אוהבת את מה שאת עושה ?

העבודה שלי היא חלק מאוד גדול ממי שאני, אני אוהבת את המקצוע שלי ולא מוכנה לוותר עליו. אני יוצאת בשעה 7:30 מהבית ומגיעה בשעה 18:30 במקרה הטוב עם ילדה שחוזרת לבית ריק אחרי בי"ס ומחכה למטפלת שמוציאה את הקטן מהגן בשעה 16:00. בעלי עובד בהיי-טק וחוזר בערך בשעות שלי. אני חיה בדיסוננס קבוע בין אהבה לקריירה שבחרתי לעצמי לתחושה שהילדים שלי צריכים יותר אמא וגם אני מתגעגעת אליהם לא מעט. רק את יודעת מה את רוצה מעצמך. האם חשובה לך העבודה שלך ? האם את עובדת רק בשביל להביא כסף הביתה והדגש שלך הוא יותר על הבית והמשפחה ? אין כאן נכון או לא נכון אלא מה שנכון עבורך.

אז ככה

את העבודה אני אוהבת יחד עם זאת את הלחץ מסביב אני שונאת. זה שצריך תפוקה טובה אני מסכימה .הבעיה שהדרישות מסביב משגעות אותי, צריך להיות ממש ראש נקי כדי להיות בעבודה כזו . קשה מאד גם להיות אמא ,גם לגור רחוק,גם שהילד שלך חולה לעיתים קרובות .אני כרע עובדת רק בשביל הכסף אומנם מהעבודה עצמה כאמור אני נהנית רק לא מהלחץ האינטנסיבי של הממונים עלי. אני לא רוצה עבודה שקטה ומשעממת כי את זה כבר היה לי... אני כן רוצה אקשן רק לא במינון הזה. במקום העבודה שלי יש כל הזמן תחלופת עבודים כי אופי העבודה שוחק!

מרגוש

New member
אני רוצה להוסיף, בבקשה לא להתרגז...

אני כותבת ממה שאני רואה מסביב. כאשר שני ההורים לא נמצאים בסביבה, אפילו עם המטפלת/סבתא הטובות ביותר, אין תחליף להורה. לדעתי כרגע כאשר הילדים קטנים הם חיבים לפחות את אחד ההורים ליותר זמן בסביבה שלהם. כאשר הם יגדלו תוכלו להעדר יותר. כותבת לך אחת שויתרנה על עבודה בשביל להיות קרובה לילדים ועכשיו כאשר הם גדלו אני לא מוצאת עבודה כמו שאני רוצה. אבל עם הייתי יכולה לחזור בזמן לא הייתי משנה כלום.

bananacream

New member
כל אחד והבחירות שלו

כל אחד ומה שמתאים לו כל אחד והשקפת עולמו

אמא של ויתרה ככה על עבודה

מאז כבר 23 שנה היא עקרת בית.נכון שבתור ילדים היה לנו את כל הזמן איתה ,יחד עם זאת היא לא פעם ציינה שהיא כבר לא מסוגלת להיות בבית. היום היא כבר התרגלה להיות בבית ולא מוכנה לשמוע על האפשרות לצאת כי יש עוד קטנים בבית (גילאי 10,11,15,16...) מבחינתה היא לא עוזבת אותם לבד... אז כן אני לא רוצה לוותר על עבודה בחוץ כי ראיתי מה קורה לאשה שהקדישה את כל חייה לבית ולילדים..

שמעי זו שאלה לא פשוטה

התשובה תלויה בהרבה דברים 1. האם את אוהבת את העבודה ששווה לעשות הקרבות בשבילה 2 האם העבודה הזאת תפתח אותך בעתיד אם יש לך במקום הזה לאן להתקדם או בתפקיד לרכוש נסיון אז זו השקעה לטווח ארוך ובעתיד יכול להיות ששעות העבודה יירדו 3 בני כמה הילדים שלך? בטח ממש ממש קטנים לא? אני בשנה שעברה עבדתי בתל אביב ו3 פעמים בשבוע חזרתי הביתה ב-7 בערב וזה היה סיוט בשבילי אפילו שילדים היו אצל הורים שלי את צריכה לבדוק עלות מול תועלת אם זה קשה לילדים ואיפה את יכולה גם להרוויח משכורת כזאת

מרגוש

New member
זה לא חובה לוותר על עבודה

אני עובדת, אומנם לא בעבודה המועדפת עלי אבל אני כן עובדת היום.

למעלה