היי, חדשה כאן

ניקוצים

New member
היי, חדשה כאן

אני מעצבת פולדר (לשים נייר מכתבים a4, כרטיס ביקור ומעטפה) אני עובדת עליו באילוסטרטור , קצת הסתבכתי עם הדרך שבה אני אדפיס אותו... כי יש 6 דפים לעצב בעצם כולם מתחברים יחד, ( קדימה ואחורה לכל אחד משני הצדדים+ שני כיסים, אחד אנכי ואחד אופקי) וכמה יעלה להדפיס אותו בסופו של דבר בבית דפוס.. תודה מראש

קשכפית

New member
כשאני נתקלתי בנושא בניית פולדרים...

זה היה במשרדי פירסום ותמיד התקבל שטנץ מבית הדפוס שאיתו סגרו על העבודה את הבנייה צריך לעשות בתוך ולפי השטנץ כיחידה אחת ואז בסגירה לדפוס מגדירים את השטנץ כצבע חמישי - ספוט כדי שתצא פלטה נפרדת, משהוא כזה. בכל אופן לגבי מחיר את פונה לבית דפוס לקבל הצעת מחיר. אין איזה מחיר פיקס שאפשר לרשום לך כאן כמה יעלה לך יהיה פונקציה של כל מיני פרמטרים כמו כמות, כמו גודל, סוג נייר, סוג הדפסה וכדומה. כאמור פני לבתי דפוס לקבל הצעות מחיר.

קשכפית

New member
כשאני נתקלתי בבניית פולדרים

זה היה במשרדי פירסום ותמיד הגיע במייל שטנץ מבית הדפוס שאיתו סגרו על העבודה את הבנייה עושים בתוך ולפי השטנץ מגדירים את השטנץ כצבע חמישי - ספוט כדי שתצא פלטה נפרדת, זה באופן כללי. לגבי מחיר, פונים לבית דפוס לקבל הצעת מחיר. אין איזה מחיר פיקס זה פונקציה של כל מיני פרמטרים כמו: כמות הדפסה, גודל, סוג נייר, סוג הדפסה וכד' כאמור פני לבתי דפוס לקבל הצעות מחיר.

אנוביס

New member
זה יעלה לך...

משהו כמו 4,600 ש"ח לפני מע"מ לכמות של 1000 יחידות. הדפסה בפרוצס, נייר כרומו 300 גרם, כולל למינציה, שטנץ והדבקת כיסים.

ניקוצים

New member
היי! תודה על התשובות!!

לגבי ההדפסה... אני סטודנטית אומללה, סה"כ אני רוצה לעשות איזה 3 העתקים לתיק עבודות והגשה, בית דפוס לא יעזור לי עם שטנץ ולא ידפיסו לי בכלל אם אני אבקש להדפיס 3 עותקים? ... . עוד שאלה - נתקלתי בפורום הרבה פעמים במונח "צבע חמישי" מה זה אומר?

ניקוצים

New member
עוד שאלה

מה זה אומר שאני מקבלת שטנץ מבית הדפוס? אני מקבלת קובץ עם מסגרת לפי המידות של כל הכנפיים של הפולדר? זו הכוונה? אני צריכה לשלם על השטנץ (אני מניחה שקודם אני מקבלת מהם את זה כדי לעבוד עליו ואחרי זה אני מגיעה אליהם להדפיס)

קשכפית

New member
שטנץ

את מקבלת קובץ (בדרך כלל בפריהנד) שבנוי מקויים ומגדיר את הפריסה והגבולות של הפולדר על כל כיווניו אחור, פנים, כיסים וכדומה וכן כמובן שאת אמורה לקבל את זה במייל לפני ועל זה לבנות/למקם את הגרפיקה שלך לפי השטנץ מתבצע בסוף החיתוך לגבי כסף אני לא יודעת אם צריך לשלם על זה במשרדי פירסום זה פשוט משהוא שהתקציבאי מתעסק איתו צריך פשוט לשאול. לשאול לא עולה כסף

קשכפית

New member
דפוס פרוצס מתאים להדפסה בכמויות גדולות

במקרה שאת צריכה 3 העתקים לא תעשי את זה כי זה לא כלכלי. לא יעשו לך גם. כדאי לך לבדוק בדפוס דיגיטלי, תתקשרי ותסבירי מה שאת צריכה (פולדר בשלושה עתקים) ותשאלי אם יש להם שטנץ לשלוח לך כדוגמא שעליה תמקמי את הגרפיקה שלך. השטנץ במקרה שלך אמור להיות הפריסה של הגרפיקה של הפולדר צבע חמישי זה מונח בדפוס של הפרדת צבעים (פרוצס) העיקרון הוא שהגרפיקה שלך מבחינת הצבעוניות מורכבת מארבעת צבעי היסוד כחול, אדום , צהוב שחור וזה אומר שבדפוס יעשו הפרדת צבעים למה שיקבלו ממך ויקבלו 4 רשתות או פלטות אחת לכל צבע ומזה יורכבו כל צבעי הפולדר/התמונות כאשר יש שטנץ או אלמנט אחר שרוצים שיצא בהבלטה או בצבע זהב/פוייל וכדומה משתמשים בצבע חמישי ספוט, כלומר צבע אחר מארבעת היסודות כדי שתצא פלטה נפרדת.

arazim

New member
שטאנץ' והדפסה בכמות קטנה

לא צריך להסתבך!!! תדפיסי 3-4-5 העתקים בדפוס דיגיטלי, ותעשי את החיתוך ידני. לא צריך את כל הטררם והבלגן. יש מדפסות דיגיטליות לפורמט יותר רחב וגדול. פשוט ביותר!!!

orenarish

New member
4300 ש"ח ביו-פרינט

יו-פרינט הדפוס האינטרנטי, מדפיסים פולדרים החל מ-4300 ש"ח כולל מע"מ

למעלה