היי,חדשה-דנדשה

היי,חדשה-דנדשה

ני פונה אליכם לפורום כדי שתייעצו לי מה לעשות . יש לי בן זוג בצרפת והוא מתכוון לשלוח לי באמצע נובמבר כרטיס לבית כדי שאטוס אליו. וזה מאוד משמח אותי אבל זה מעלה לי הרבה שאלות שקשות לי ולא מובנות. 1. האם בסדר בצרפת לדבר שפה שאינה צרפתית(אני יודעת עברית,אנגלית ,רוסית) ? 2.מה אפשרות התעסוקה של אדם,שאינו הכשרה מקצועית דוגמת (מזכירות רפואית,מטפלת במעונות יום-אין תעודה בשלב זה? 3.מה צריך לעשות כדי למצוא עבודה שם? 4.איך לומדים את השפה? 5.אם קיימת אפשרות לקבל אזרחות קבועה שם? ני פונה אליכם לפורום כדי שתייעצו לי מה לעשות . יש לי חבר בצרפת והוא מתכוון לשלוח לי באמצע נובמבר כרטיס לבית כדי שאטוס אליו. וזה מאוד משמח אותי אבל זה מעלה לי הרבה שאלות שקשות לי ולא מובנות. 1. האם בסדר בצרפת לדבר שפה שאינה צרפתית(אני יודעת עברית,אנגלית ,רוסית) ? 2.מה אפשרות התעסוקה של אדם,שאינו הכשרה מקצועית דוגמת (מזכירות רפואית,מטפלת במעונות יום-אין תעודה בשלב זה? 3.מה צריך לעשות כדי למצוא עבודה שם? 4.איך לומדים את השפה? 5.אם קיימת אפשרות לקבל אזרחות קבועה שם? מקווה שזה יהיה בסדר אם יהיו לי שאלות אשאל כאן

בקר12

New member
זה יפה שהוא מממן לך כרטיס

אך תיזהרי ותתכנני את עדיין בזהירות. את תיירת ומותר לך לשהות מספר חודשים בלבד ואסור לך לעבוד. כל דבר מעבר לכך דורש ויזה מתאימה. האם בן הזוג שלך צרפתי באזרחותו? את אומרת שהוא "בן זוג" אך אני מבין שאינכם נשואים. האם חייתם ביחד מספר שנים? למרות שאיני מומחה לכללי ההגירה בצרפת כנראה שאם לא חייתם כבני זוג ספק אם תוכלי לעבור לצרפת על בסיס הקשר הזה. אני מציע לבדוק בשגרירות הצרפתית ולשמוע אחרים פה

תודה רבה על פרגון ../images/Emo13.gif

למה בעצם אסור לי לעבוד? אני יכולה לדבר איתך במסרים? וחבר'ה מזה אשמח לשמוע עו דדעות

בקר12

New member
את ילדה? מה הקשר לפירגון?

אני מסביר לך את החוק הצרפתי ואת העובדה שגם אם יש לך חבר צרפתי (שאינו כנראה בן זוג מוכר או בעלך) אסור לך לשהות בצרפת מעבר לזמן מוגבל ואסור לך לעבוד שם. בוא ואשאל אותך - אם החבר שלך היה רוצה לבוא לישראל, לגור ולעבוד על בסיס זה שיש לו חברה ישראלית - את חושבת שהיו נותנים לו? זה לטובתך. את רוצה שיגרשו אותך ולא ייתנו לך להיכנס שוב לצרפת.

Nobilis

New member
לגבי הסוף

(לגבי ישראל) האמת שהיו נותנים לו. הם היו צריכים להוכיח שהם במערכת יחסים, גם ללא נישואים. היו עוברים תהליך מול משרד הפנים ומקבלים אישור שהיה ועבודה. גברת עוגיה - כל מה שאומרים הוא שלא מספיק שיש חבר. צריך לעבור תהליך בירוקרטי בשביל לקבל אישור שהיה ועבודה (אם את מעוניינת להישאר לתקופה ארוכה וגם לעבוד). אלו דברים שאת צריכה לברר בשגרירות. ולדעתי יהיה קל יותר אם את הבירור יעשה הוא (בתור דובר צרפתית).

בקר12

New member
שמת מלים בפי (או במקלדתי)

אני כתבתי "חבר". אתה ייחסת לי ב"מערכת יחסים גם ללא נישואין " לדעתי המקרה פה אינו עונה לקריטריונים האלה לדעתך משרד הפנים בארץ יאשר שהות ואישור ללא מגורים וניהול משק בית משותף לאורך זמן? אשמח ללמוד.

Nobilis

New member
תשובה

בקצר - כן. הקריטריון בישראל הוא מערכת יחסים. מגורים משותפים לאורך זמן אינם חובה. אני מכיר אישית מקרים בהם התקבל אישור עבודה ושהיה ללא מגורים משותפים של יום אחד לפני שהאזרח הזר הגיע לארץ.

Nobilis

New member
למיטב ידיעתי - אין הגדרה קשיחה

הפקיד צריך להשתכנע שמערכת היחסים היא אמיתית וכנה. לדוגמא - אני מכיר זוג (ישראלית ובריטי) שהכיר דרך משחק מחשב. היא נסעה לבקר אותו, הוא אותה, וכך הלאה. מערכת היחסית הייתה כמעט כולה וירוטואלית. בסופו של דבר הוא החליט לעבור לארץ. נחת כתייר, והם פנו למשרד הפנים להסדרת מעמדו כתושב מיד עם הגיעו. בניגוד לתדמית, לישראל יש מדיניות הגירה סופר ליברלית (יחסית למדינות אחרות בעולם המערבי) בכל הקשור לבני זוג של אזרחים. מאפשרים שהות, עבודה, ובסופו של דבר גם תושבות קבע ואזרחות גם לבני זוג לא נשואים (אפילו ללא היסטוריה ארוכה) וגם לבני זוג מאותו המין.

בקר12

New member
למדתי משהו. תודה

השאלה אם המדיניות הסופר ליברליות נובעת אכן ממדיניות מוצהרת ו/או ממיעוט יחסי של מקרים. המקרה שאותו תיארת (כולל המדינות המעורבות - בריטניה) הוא נדיר יחסית.

Nobilis

New member
תשובה לשאלה

המדיניות נובעת מפסיקות ופרשנות ליברלית של בית המשפט הישראלי, שהמחוקק בחר שלא להתערב בהן מחוסר רצון לגעת בתפוח האדמה הלוהט וגם בשל מיעוט המקרים (יחסית).

TrigATUSA

New member
"מדיניות" "סופר ליברלית" פחחחחחחח

לישראל אין מדיניות הגירה, נקודה בארץ החלטורה הכל זה אילתורים והחלטות אד-הוק שנעשות על ידי פקידים ברמות כאלה או אחרות אי אפשר לקרוא לזה "מדיניות" שמרמז על משהו מתועד, שוויוני לכל האזרחים, קונסיסטנטי שיעמוד במבחן בית משפט אותם אלתורים והחלטות אד הוק ניתנות לתיאור בשם: יהודים מקבלים הכל והשאר מקבלים כלום אם לזה אתה קורא מדיניות, זו תהיה "מדיניות גזענית" ולא "מדיניות סופר ליברלית" אותם מכרים שלך שנהנו מאותה "מדיניות סופר ליברלית", לא היו ערבים מוסלמים מהגליל במקרה, הא?

Nobilis

New member
פחחחחחחח בחזרה...

אתה יודע שאני לא חוסך ביקורת מישראל, אבל בקטע הזה אתה מטפס על עץ סתם. אנחנו מדברים כאן על עובדות. בכל הקשור לבני זוג המדיניות בישראל (הרשמית, נוהלים מסודרים ותקדימים בפסיקות) מאד ליברלית (בוודאי בהשוואה למדינות דוגמת ארה"ב). במקרים ללא סיבוכים (קרי - לא מישהו ששהה בארץ בניגוד לחוק, וכו') בני זוג לא נשואים (גם ללא מגורים משותפים לפני כן) ובני זוג מאותו המין מקבלים אשרת שהיה+עבודה בנוהל מסודר (חצי שנה ראשונה באשרה זמנית, לאחר מכן תושבות זמנית, ולאחר חמש שנים תושבות קבע) שנקבע לאחר פסיקות של בתי המשפט בנושא. אכן אין מדיניות הגירה מסודרת (ולראיה מה שקורה עם העובדים הזרים, לדוגמא) אבל אנחנו מדברים כאן על משהו מאד ספציפי - בני זוג של אזרחים ישראלים. לא פחות ולא יותר. רוצה לדבר על מדיניות ההגירה בכלל? על היחס לבני זוג מאותו המין בחברה הישראלית בכלל? שיהיה לך לבריאות, אבל זה לא מה שאני מדבר עליו, ובכל מקרה חרגנו מגבולות הפורום.

TrigATUSA

New member
בוא נתחיל

בני זוג פלסטינאים, אפילו נשואים, אינם יכולים, על פי "חוק חירום" שכזה לעבור להתגורר בישראל. בשום סטטוס. עובדה. מופת ל "סופר ליברליות" שמעת על זה? תראה לי ערבי אחד בישראל שהביא בן/בת זוג וקיבל את אותה "אשרת שהייה" מהוללת, תוצאת למדינות "הסופר ליברלית", ואז נדבר

בקר12

New member
מעצם הגדרת חוק השבות ברור שמדיניות ההגירה

של ישראל מפלה לטובה יהודים. אין בזה חדש. הרי זאת תכלית קיומה. אני מניח שבמדיניות "סופר ליברלית" נוביליס התכוון להנחה שמעורבים בה יהודים. הרי הפליטים מסודן לא זוכים ליחס השמור לפליטים באירופה. אני אישית חושב (וכפי שנוביליס גם הסכים חלקית) שהסופר ליברליות נובעת ממיעוט יחסי של איחודי משפחות אחרת כבר הייתה מתגבשת מדיניות פורמאלית וקשוחה יותר כמו באירופה וארה"ב

גוזליה

New member
חברים, הדיון הזה נעצר כאן../images/Emo203.gif

תודה

Nobilis

New member
בקצר

ישראלי (גם מוסלמי, גם יהודי, זה לא משנה) יכול להביא בן זוג (יהודי או לא יהודי) מכמעט כל מדינה בעולם (למעט מדינות אויב והשטחים הכבושים) לחיות איתו בישראל. בין אם חיו ביחד לפני כן ובין אם לאו, בין אם הם מאותו המין ובין אם לאו. זאת מדיניות ליברלית יותר מזאת של כמעט כל מדינות המערב. האם יש עיוותים במדיניות ההגירה של ישראל (לדוגמא - בני זוג מהשטחים הכבושים, לדוגמא - היחס לעובדים הזרים) - כמובן. אבל הדיון התחיל מנושא של ישראלית עם בן זוג צרפתי. לא צריך תמיד לבקר בכוח את ישראל. לפעמים יש גם דברים יפים.

יעלי9

New member
אולי תנסי משהו אחר

למרות הרומנטיקה אי אפשר לעבור לגור באירופה ללא נישואין, הצעת עבודה או מקום לימודים. אם הבנתי נכון, לך אין אף אחת מהאפשרויות האלו. אתם יכולים לשמור את הקשר על אש קטנה ולבקר זו את זה ככל האפשר - את יכולה לשהות בצרפת כתיירת עד 90 יום בכל חצי שנה. אם הקשר יתקיים במשך תקופה מספיק ארוכה תוכלו להוכיח לרשויות ההגירה שאתם זוג אמיתי ולבקש עבורך אשרת שהיה. אם את רצינית, את צריכה לבדוק מה חוקי ההגירה לצרפת ולראות מה הכי מתאים למצב שלכם.

../images/Emo13.gif

תודה רבה. אנחנו חשבנו לגור חודש אצלו,לראות איך נסתדר. כי בינתים אנחנו מסתדרים(בלי עין הרע טוב) אני והוא מאוד רוצים לעלות שלב בקשר, ולצורך העניין לגור יחד זה פתרון . הבעיה שאני תוהה מה מעמד שלי יהיה ,שם אזרחית אני לא אהיה (לפחות עד שלא נישא) ,מה הסיכוי לקבל תושבת ארעית,הוא אמר כול עוד שאני מדווחת לרשויות שאני גרה אצלו והוא מאשר זאת ,לא תהיה לי בעיה . ושו תודה לכול מי שענה לי

למעלה